Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο επιμένων νικά



Ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήρε πάνω του το θέμα της εκδίκασης των επεισοδίων στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και υπάρχει η αίσθηση ότι πέρασε ο λόγος του στην ΕΠΟ. Δεν ασκήθηκε δίωξη από τον αθλητικό εισαγγελέα.


Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ περίμεναν μέχρι το πρωί της Τετάρτης (23/3) κάποια απάντηση από την ΕΠΟ σχετικά με το αίτημά τους να εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας η υπόθεση των επεισοδίων στην Τούμπα στον αγώνα Κυπέλλου των "ασπρόμαυρων" με την ΑΕΚ το συντομότερο, όμως, επειδή τέτοια δεν πήραν, ο Θόδωρος Ζαγοράκης το πήρε πάνω του.
Ο πρόεδρος της διοίκησης του "Δικέφαλου" έκανε τις απαραίτητες επαφές (οι πληροφορίες λένε ότι έφτασε μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο) με τους ιθύνοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητώντας να περάσει το αίτημα του ΠΑΟΚ και να γίνει η εκδίκαση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (28/3), και τελικώς αυτό που πήρε ως απάντηση του δημιούργησε την αίσθηση ότι αυτό που ζητάει, θα γίνει.
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει τυχαία να επισπευσθεί η διαδικασία. Αν βγει η απόφαση μέχρι και τη Δευτέρα, τότε προλαβαίνει να εκτίσει την όποια ποινή τιμωρίας έδρας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Λάρισα που ακολουθεί, ώστε να πάει -κατά το δυνατόν περισσότερο ή εξ ολοκλήρου- "καθαρός" (και με κόσμο στην κερκίδα) στη διαδικασία των πλέι οφ.
Βεβαίως, οριστική απάντηση ο ΠΑΟΚ περιμένει είτε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (23/3), είτε αύριο (Πέμπτη 24/3), ώστε να γνωρίζει και το νομικό τμήμα του συλλόγου την ημερομηνία της εκδίκασης. Σε περίπτωση που δεν οριστεί εκδίκαση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (28/3), τότε αναμένεται άμεση και δυναμική αντίδραση από τους "ασπρόμαυρους".

Δεν ασκήθηκε δίωξη 
Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ είναι ότι μέχρι την Τετάρτη (23/3) δεν ασκήθηκε δίωξη από τον αθλητικό εισαγγελέα. Κάτι που αν συνέβαινε, θα άλλαζε το κατηγορητήριο με το χαρακτηρισμό των επεισοδίων να μετατρέπεται από "εκτεταμένα" σε "ευρείας" κλίμακας, που είναι βαρύτερος.
Πρακτικά, πάντως, η ζημιά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν κριθεί ένοχη για τα συμβάντα, θα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη. Εφόσον πέσει "καμπάνα", και με δεδομένο ότι ο "Δικέφαλος" είναι υπότροπος, αυτή θα είναι από 2 έως 4 αγωνιστικές συν χρηματικό πρόστιμο, το οποίο ξεκινά από 140.000 ευρώ και... ανεβαίνει μέχρι 400.000 ευρώ. Μόνο αν γίνει... θαύμα και χαρακτηριστούν τα επεισόδια "μεμονωμένα", ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και όχι με αγωνιστικές ημέρες κεκλεισμένων των θυρών.

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου