Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΡΑ... ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ!

Το παρακάτω άρθρο το αναδημοσιεύσαμε από το fcpaok.gr


 


Δεν μπορώ να καταλάβω:
Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ΠΑΟΚτσής στον πλανήτη γη που να ασπάζεται την άποψη ότι ο Π.Α.Ο.Κ. πρέπει να συνεχίσει και του χρόνου με πρώτο προπονητή του τον Μάκη Χάβο. Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η νέα ομάδα θα πρέπει να ανοικοδομηθεί με τα πλάνα ενός ξένου προπονητή με πλούσιο βιογραφικό, που να εμπνέει στους παίκτες του υψηλούς στόχους αλλά και ένα καινούργιο όραμα στον μοναδικό αιμοδότη της Π.Α.Ε., τον κόσμο της, ώστε να συνεχίσουν να εισρέουν αυτά τα αυτονόητα, για την επιβίωσή μας, έσοδα των διαρκείας που αποτελούν το Α και το Ω του οικονομικού μας προγραμματισμού.


Η ομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι, δεν τραβάει, συγκεκριμένα, «αδειάζει», ξεχαρβαλώνεται. Χθες προσπαθούσαν οι αμυντικοί μέσοι να προωθήσουν το παιχνίδι και βλέπανε όλοι ότι οι συμπαίκτες τους στέκονταν νωχελικά ακίνητοι και εξουδετερωμένοι από τους προσωπικούς τους αντιπάλους (του Ατρομήτου παρακαλώ, όχι του Άγιαξ...) αδυνατώντας να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους. Πέρυσι οι ίδιοι παίκτες βρίσκονταν με κλειστά μάτια. Πέρυσι δεν τρώγαμε γκολ ούτε με αίτηση. Πέρυσι οι ασπρόμαυρες φανέλες πέφτανε πάντα πρώτες στην μπάλα και σπάνια χάνανε προσωπική μονομαχία.
Στην μεγάλη πλειοψηφία των παιχνιδιών κατάντησε ο Π.Α.Ο.Κ. να είναι μία στατική και χωρίς φαντασία παραταγμένη ενδεκάδα που της λείπουν οι αυτοματισμοί στην επίθεση, που μπάζει αμυντικά ασύγκριτα πιο πολύ σε σχέση με πέρυσι και όλοι απλά να κοιτάμε απαθείς απαγορευμένης κάθε αντι-Χαβικής τοποθέτησης γιατί ο άνθρωπος αυτός τυγχάνει "χαμηλών τόνων" και περίσσια συμπαθής και άρα άπαντες ...μώκο!!!
Όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να τα διαπιστώσεις και, παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί που επιμένουν να λένε ότι θα πρέπει να τελειώσει η χρονιά με τον νυν προπονητή και το καλοκαίρι «βλέποντας και κάνοντας...». Δηλαδή η ατυχία του Π.Α.Ο.Κ., τελικά, κατάντησε να είναι όχι η αποδεδειγμένη τοις πάσι ανεπάρκεια του προπονητή της αλλά το εν γένει συμπαθητικό του προφίλ που αρέσει στους πολλούς (;) και μπορεί και αποκρούει κάθε επιθετική κριτική.
Γιατί θα πρέπει και καλά να βλέπουμε απαθείς την ομάδα να αποσυντίθεται, εντελώς, περιμένοντας τον Ιούνιο για την, εκ νέου, ανοικοδόμησή της;
Γιατί θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την - βέβαιη - αποτυχία όταν είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμα τα play off στα οποία παιχνίδια ο αναγεννημένος Π.Α.Ο.Κ. με βάση το αναμφισβήτητο ταλέντο που διαθέτει μπορεί να διεκδικήσει τις περσινές δάφνες;


Όχι, δεν τελείωσε η χρονιά και ας χάσαμε το κύπελλο από την ομαδούλα που πολύ πρόθυμα χθες στραβοτσουτσούνιασε τον γάβρο προσυπογράφοντας με τον κώλο της την επίσημη στέψη του. Εδώ μιλάμε για μια ολόκληρη χρονιά που μπορεί, στο τέλος, να σωθεί αφού ούτε η κούλα είναι καλύτερη ούτε και η «αλογοτροφή» (γαυριστί ο βάζελος).
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε το μοιραίο. Ο Π.Α.Ο.Κ. χρειάζεται, ενόψει play off, ένα ισχυρό ταρακούνημα και αυτό θα επέλθει μόνο μέσω της αλλαγής του προπονητή. Εδώ δεν ισχύει η «υπομονή» που συστήναμε επί Σάντος, γιατί τότε ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε αποδεδειγμένα με μεγάλο προπονητή και στο βάθος του τούνελ υπήρχε φως, ενώ τώρα βλέπουμε ένα φοβισμένο και άτολμο άτομο που του παραδόθηκε ξαφνικά και απρογραμμάτιστα το βάρος αυτής της ηλεκτρικής καρέκλας, και που αποδεδειγμένα, βεβαίως, στηρίχτηκε πολύ περισσότερο και από τον Σάντος, αλλά τώρα είναι ολοφάνερο ότι έχει λυγίσει ψυχολογικά και δεν έχει να δώσει κάτι άλλο (φάνηκε και από την χθεσινή του αναποφασιστικότητα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά όπου στο τέλος έκανε τη χειρότερη επιλογή παίκτη, ως αλλαγή), χώρια που δεν έχει τις γνώσεις και τις εμπειρίες των καταξιωμένων τεχνικών. Καλύτερα ένας αστέρας λιγότερο στο ρόστερ παρά ένας μέτριος προπονητής για τον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ.
Και όσο για το χιλιοπαιγμένο επιχείρημα της πολύ καλής Ευρωπαϊκής πορείας, ξέφτισε κι αυτό, γιατί εκεί αποδείχτηκε ότι έπαιζε το ταλέντο κάποιων ποδοσφαιριστών που είχαν κάθε ευνόητο λόγο να τα δώσουν όλα στα ιδιαίτερης, για αυτούς, σημασίας συγκεκριμένα παιχνίδια. Η επιλογή υψηλής απόδοσης στην Ευρώπη ήταν ορατή από χιλιόμετρα.

Υ.Γ.: Εννοείται ότι παραπάνω παρατίθενται οι προσωπικές μου απόψεις στο θέμα του προπονητή και όχι εκείνες της Admin Team, για να ξέρουν οι διαφωνούντες με ποιον να τα βάλλουν...

Outsider
fcpaok.gr Editor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου