Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Βιτόλο: "Μπορούμε την 1η θέση στα play off"

vitolo-zagreb 

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Βίκτορ Βιτόλο, όσον αφορά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, τα πλέι οφ αλλά και το συμβόλαιο που έχει με τον ΠΑΟΚ.
Ο Ισπανός μέσος τόνισε αρχικά για το ματς με τον Ηρακλή: «Αν δούμε το παιχνίδι ξεκάθαρα θα διαπιστώσουμε ότι εμείς είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι. Από την στιγμή που δεν το πέτυχαμε μείναμε στο 0-0, όμως βάση των ευκαιριών θα έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι». 


Για το αν υπάρχει προβληματισμός ότι η ομάδα σκοράρει δύσκολα είπε: «Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να δημιουργεί ευκαιρίες και αυτό το κάνουμε, όμως αυτό που ορίζει ένα αποτέλεσμα είναι το γκολ και δεν είχαμε την τύχη στο χθεσινό ματς να το πετύχουμε».


Για τον Σωτήρη Μπαλάφα που αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας στο χθεσινό ματς τόνισε: «Τα πήγε αρκετά καλά. Η ομάδα είχε πολλές απουσίες λόγω των τραυματισμών. Έκανε καλά τη δουλειά του στις δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες του Ηρακλή και αυτό που εύχομαι είναι να κοπάσουν οι τραυματισμοί για να έχει περισσότερες επιλογές ο προπονητής στα πλέι-οφ που έρχονται». 


Για το αν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ δε θα είχε εξασφαλίσει ακόμα τα πλέι-οφ: «Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε στη τελευταία αγωνιστική, περιμέναμε να το είχαμε εξασφαλίσει αυτό πολύ νωρίτερα. Τα πράγματα ήρθαν έτσι όμως και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Την Κυριακή έχουμε το παιχνίδι με την Κέρκυρα που πρέπει να κερδίσουμε και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την είσοδο του στα πλέι οφ». 


Για τη διακοπή μέχρι τα πλέι-οφ και αν αυτό είναι θετικό ο Ισπανός μέσος τόνισε: «Θεωρώ ότι θα είναι καλό για την ομάδα. Θα επιστρέψουν και κάποιοι παίκτες και θα είναι σαν μια αποθεραπεία για την ομάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει πλέι-οφ για να πετύχουμε τον στόχο μας». 


Για το αν υπάρχει κούραση: «Ηταν μία ιδιαίτερη χρονιά με πολλά παιχνίδια. Στα πλέι οφ όμως απαγορεύεται να υπάρχει κούραση τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, γιατί είναι υποχρέωση μας να τελειώσουμε τη χρονιά αυτή, με μια χαρά». 


Για το κίνητρο που έχει ο ίδιος στα πλέι οφ: «Δεν αλλάζω τίποτα από αυτή τη σεζόν. Αν την εξετάσουμε με κρύο μυαλό ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Μελανό σημείο ήταν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Ηταν ένα δυνατό χτύπημα. Στην Ευρώπη όμως βγάλαμε ασπροπρόσωπο τον ΠΑΟΚ και αυτός είναι ο στόχος μας για τα πλέι οφ για να μπορούμε να παίξουμε εκεί του χρόνου. Εγώ τον τραυματισμό μου τον έχω αφήσει πίσω και το μόνο που σκέφτομαι είναι να πετύχουμε το στόχο μας στα πλέι οφ». 


Για τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου ο Βίκτορ Βιτόλο δήλωσε: «Ηταν ένα σκληρό χτύπημα που πόνεσε το σύλλογο και τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον κόσμο. Στο ποδόσφαιρο όμως οι δυνατοί προχωρούν και πρέπει πάντα να κοιτάμε μπροστά». 


Για την παραμονή του στην ομάδα και το συμβόλαιο που έχει για ακόμα δυο χρόνια ο μέσος του Δικεφάλου είπε: «Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο ακόμα, αλλά ένας ποδοσφαιριστής δεν ξέρει το μέλλον του. Το πιο βασικό είναι κάποιος να είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του και εγώ είμαι ικανοποιημένος. Είμαι ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα. Οταν τελειώσει η σεζόν θα πρέπει να συζητήσουμε και οι δύο πλευρές, τόσο για το τι θέλει ο ένας όσο και για το τι θέλει ο άλλος. Θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση για το τι συμφέρει και τις δυο πλευρές. Ξεκαθαρίζω για την περίπτωση που παρεξηγηθώ. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες σε όλες τις ομάδες. Οταν τελειώνει η σεζόν, υπάρχει μία συζήτηση με την ομάδα για το τι θέλει η ίδια η ομάδα και το τι θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής» 


Για τη σύγκριση με την περσινή επιτυχία στα πλέι οφ: «Για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε σε αυτή τη διακοπή για να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία, φυσικά φέτος δεν έχουμε το προβάδισμα όπως πέρσι. Εγώ πιστεύω στους συμπαίκτες μου και τον ΠΑΟΚ ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης». 


Τέλος, αναφέρθηκε και στους αγώνες της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης μιας και θα δώσουν αρκετούς αγώνες οι δυο ομάδες σε μικρό χρονικό διάστημα: «Σίγουρα είναι μία σύμπτωση που οι δύο ομάδες θα παίξουν τόσα πολλά παιχνίδια. Σίγουρα η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, όμως όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου είναι τυχεροί γιατί θα δουν τις δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου