Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Γκαρσία: "Δε φοβάμαι τίποτα"





Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πάμπλο Γκαρσία:

-Πάμπλο, τι δεν πήγε καλά φέτος και ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα;

«Κατά την άποψή μου είχαμε καλές και άτυχες στιγμές. Είχαμε μια σεζόν με πολλά παιχνίδια και πολλές αλλαγές. Γενικά, πάντως, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα».



-Είσαι σίγουρος ότι το αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ στα play off θα είναι το ίδιο καλό, όπως πέρυσι;

«Πρώτα από όλα, πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε. Μετά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είχαμε πολλά παιχνίδια. Πιστεύω ότι αυτό που πάθαμε στο Κύπελλο, με τον αποκλεισμό από τον τελικό, μας έριξε λίγο την ψυχολογία για ένα διάστημα. Αυτές τις μέρες όμως πρέπει να κάνουμε, όπως τα ζώα, δηλαδή να γλείψουμε τις πληγές μας και να συγκεντρωθούμε, για να κερδίσουμε τα play off».



-Μπορείς να σχολιάσεις αυτό που και ο προπονητής σου είπε, ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για τα play off;

«Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει φαβορί στο ποδόσφαιρο. Και στην αρχή είπαμε ότι θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν έγινε. Τώρα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Πρώτα, όμως, η ομάδα πρέπει να ξεκουραστεί και να είναι φρέσκια, για να τα δώσει όλα στα play off. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε και τους διαιτητές να κάνουν καλά τη δουλειά τους στα play off».


-Σε φοβίζει κάτι ενόψει αυτών των αγώνων;

«Όχι, δεν με φοβίζει τίποτα και δεν έχω καμία ανησυχία. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μην έχω πόνους και να είμαι καλά στη φυσική μου κατάσταση».


-Τι σημαίνει η διαφορά των τριών πόντων από τον Παναθηναϊκό και ενός από την ΑΕΚ;

«Πρόκειται για ένα ματς. Πρέπει να τους νικήσουμε και χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτε άλλο».


-Συμπλήρωσες 100 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πιο ματς θα θυμάσαι περισσότερο και πιο θέλεις να ξεχάσεις;

«Δεν θέλω να ξεχάσω κανένα παιχνίδι. Καλές στιγμές και άσχημες υπάρχουν μέσα στη ζωή. Ωστόσο, πιστεύω ότι όταν αποκλείσαμε τη Φενέρμπαχτσε ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή».


-Η κούραση που υπάρχει είναι σωματική ή ψυχολογική; Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή αρκετοί από εσάς είστε σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα ανακάμψετε στα play off. Τι πιστεύεις;

«Σίγουρα στον ΠΑΟΚ δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάθος στον πάγκο. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, αλλά και νεαροί. Και η Μίλαν, όμως, έχει παίκτες 35-36 χρόνων, αλλά βλέπετε τι πρωτάθλημα κάνει. Προσωπικά, αισθάνομαι περισσότερο τα παιχνίδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντως, η προσωπικότητα και τα... κότσια, κάνουν την ηλικία να μην φαίνεται».


-Ο ΠΑΟΚ χάνει αρκετά πέναλτι. Εσύ θα μπορούσες να εκτελέσεις;

«Δεν ήμουν παίκτης που εκτελούσε πέναλτι, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω χωρίς πρόβλημα. Στον ημιτελικό με την Ουρουγουάη το είχα χάσει και τότε θυμάμαι ότι την προηγούμενη στην προπόνηση τα βάζαμε όλα. Πιστεύω ότι πρέπει να διαλέξουμε έναν εκτελεστή, να του δείξουμε εμπιστοσύνη και αν το κάνει έχει καλώς, αν όχι δεν γίνεται τίποτα».


-Τι πιστεύεις ότι φταίει και ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει; Ότι παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης δεν μπορούν να βάλουν γκολ;

«Οι γκολτζήδες έχουν καλές και κακές στιγμές, έχουν ρέντα ή όχι. Με την Κέρκυρα χάσαμε πολλά γκολ. Το πιο σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε και να δώσουμε θάρρος σε έναν τέτοιο παίκτη. Τα γκολ είναι το πιο σημαντικό στα παιχνίδια και κοστίζει πάρα πολύ να σκοράρεις, αλλά εγώ προτιμώ έναν παίκτη να τρέξει σε όλο το παιχνίδι και να δώσει την καρδιά του μέσα στο γήπεδο. Αργά ή γρήγορα θα έρθει και πάλι η ρέντα του Σαλπιγγίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου