Κυριακή 8 Μαΐου 2011

1η αγωνιστική play off: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1

alt



Ένας ψυχωμένος ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στην "ζεστή" Τούμπα και μπήκε με το δεξί στα play off, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει το φετινό όνειρο πραγματικότητα...




Σε παιχνίδια σαν το σημ ερινό, αυτό που μετράει είναι η νίκη και μόνο αυτή. Δε στεκόμαστε στην εμφάνιση αλλά κρατάμε το τρίπντο, χάρη στο οποίο πιάσαμε την αθηναϊκή ομάδα στην ειδική βαθμολογία των play off, ενώ παράλληλα ανέβηκε κατακόρυφα η ψυχολογία των παικτών του Δικεφάλου για τη συνέχεια.
Μεγάλη η βοηθεια του κόσμου που στάθηκε υποδειγματικά δίπλα στην ομάδα, δίνοντας ώθηση επί 90 λεπτά στους παίκτες μας. Για μια ακόμα φορά απέδειξε πως όταν θέλει... μπορεί!

Ο Μάκης Χάβος όπως αναμενόταν παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα τους Έττο, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο, αμυντικά χαφ τους Βιτόλο και Γκαρσία. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού, δεξιά του ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και προωθημένος ο Αθανασιάδης που προτιμήθηκε τελικά από τον Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από τα πλάγια, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια.Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους έψαχναν τον Σισέ που ήταν ο αποδέκτης των περισσότερων φάσεων και μάλιστα 1-2 φορές απείλησε την εστία του Χαλκιά.
Μετά το 30΄ο Δικέφαλος παροτρυνόμενος από 25.000 περίπου οπαδούς του, ανέβασε την απόδοσή του, δημιούργησε καταστάσεις μπροστά στην εστία του Τζόρβα, χωρίς όμως να έχει την κλασσική ευκαιρία. Καλύτερη στιγμές για την ομάδα μας, ένα σουτ του Τσιρίλο που έδιωξε δύσκολα ο Τζόρβας σε κόρνερ, και μια προσπάθεια του Αθανασιάδη που όμως κοντραρίστηκε στα σώματα.
Σίγουρα δεν θα θυμόμαστε για πολύ καιρό το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης καθώς οι παίκτες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με τις προσωπικές μονομαχίες να κυραρχούν και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κόσμου.
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος, ξέροντας πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και άνοιξε το σκορ με τον Κλάους στο 57΄. Ο σκόρερ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με ιδανικό τρόπο τίναξε το πλεκτό, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας. Προηγήθηκε καλοζυγισμένη σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά.


Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς ουσιαστικά να προβληματίσει την άμυνά μας που έλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας και δεν άφηνε τους παίκτες του Φερέιρα να απειλήσουν τον Χαλκιά. Και έτσι φτάσαμε στο 74΄όταν ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Μαροκινό Ελ Ζαρ που μπαίνοντας στην περιοχή του Τζόρβα, την κατάλληλη στιγμή με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.


Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε 5 λεπτά αργότερα με τον Σισέ να μειώνει σε 2-1, μετά από σέντρα του Βύντρα, στη μοναδική στιγμή που αδράνησε η άμυνά μας.
Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι των φιλοξενούμενων άνοιξε και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διερύνει τη νίκη του αν ο Μουσλίμοβιτς ήταν πιο προσεχτικός στις δύο φάσεις που βρέθηκε μπροστά στον Τζόρβα... Ειδικά στην πρώτη έχασε αυτό που δε χάνεται!
Kλειδί του παιχνιδιού η κίνηση του Χάβου να φέρει τον Βιεϊρίνια στα δεξιά, μιας και ο Πορτογάλος ήταν σήμερα μια συνεχής απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, αφού έκανε ότι ήθελε από την πλευρά του. Άλλωστε από δικές του προσπάθειες προήλθαν και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ .
Το σφύριγμα της λήξης από τον Σιδηρόπουλο, βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, μια νίκη που ξανάφερε στην Τούμπα τον ενθουσιασμό και ζωντάνεψε το όνειρο για μια καλυτερη συνέχεια στη μini αυτή διοργάνωση...
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ : Χαλκιάς, Έτο (69΄ Σνάουτσνερ), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (65΄ Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης (83΄ Μουσλίμοβιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο (65΄ Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο, Νίνης (77΄ Πετρόπουλος), Μαρίνος (55΄ Γκοβού), Χριστοδουλόπουλος και Σισέ.


Πηγη: paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου