Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η εμπιστοσύνη στο 4-2-3-1 και οι πολλοί σκόρερ

 

Θετικά συμπεράσματα προέκυψαν για τον ΠΑΟΚ μέσα από το φιλικό που έδωσε την Κυριακή (1/5) με αντίπαλο την Καβάλα στην Τούμπα. Το olaPAOK.gr καταγράφει τους λόγους που φαίνεται ότι ο "Δικέφαλος" μπαίνει "καυτός" στα πλέι οφ...



1.Λειτουργεί το 4-2-3-1
Και την Κυριακή (1/5) φάνηκε να λειτουργεί σωστά το 4-2-3-1, το σύστημα δηλαδή που προτίμησε ο Μάκης Χάβος καθ' όλη την διάρκεια του ματς με την Καβάλα, αλλάζοντας σε αυτό μόνο τα πρόσωπα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι ο Σαλπιγγίδης στο ξεκίνημα βρέθηκε στα δεξιά της επίθεσης, στη συνέχεια για ένα τέταρτο έπαιξε εκεί ο Έτο και όταν αποχώρησε ο Βραζιλιάνος πέρασε στο δεξί άκρο ο Ελ Ζαρ. Δηλαδή, συνολικά τρεις ποδοσφαιριστές.

2.Ξεμπλοκάρισμα στην επίθεση
Στο ματς με την Καβάλα σκόραραν οι δύο φορ που αγωνίστηκαν, αλλά και όλοι οι μεσοεπιθετικοί που έπαιξαν. Αυτό είναι ένα στοιχείο που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει και δίνει ελπίδες εν όψει της συνέχειας, αφού στα τελευταία επίσημα ματς ένα από τα βασικά προβλήματα του ΠΑΟΚ ήταν το γκολ. Πέρα, λοιπόν, του Αθανασιάδη που πιστοποίησε για ακόμη μια φορά την φόρμα του, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα παίκτες όπως ο Ίβιτς, ο Ελ Ζαρ και ο Σαλπιγγίδης.

3.Φρεσκάδα
Ο ΠΑΟΚ έδειξε την Κυριακή (1/5) μια φρεσκάδα που είναι απαραίτητη στα πλέι οφ. Από ότι φαίνεται, το ειδικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση αποδίδει καρπούς.

4.Κράτησε το μηδέν
Ο ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία ματς (με Κέρκυρα, με ΟΦΗ και με Καβάλα) δέχτηκε ένα γκολ. Βέβαια, υπήρξαν στιγμές κόντρα στην Καβάλα που κινδύνεψε και η εστία του δεν παραβιάστηκε καθαρά από τύχη, αλλά σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο και αξίζει να καταγραφεί.

5.Ψυχολογική ανάταση
Η ψυχολογική ανάταση λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ έρχεται από δύο φιλικές πεντάρες που δημιουργούν συνθήκες ηρεμίας ώστε η ομάδα να δουλέψει όπως πρέπει και να παρουσιαστεί έτοιμη στο μίνι πρωτάθλημα. Σίγουρα, οι συνθήκες δεν θα ήταν οι καλύτερες αν έχανε από τον ΟΦΗ και την Καβάλα, έστω και αν τα δύο προαναφερθέντα ματς ήταν φιλικά.


olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου