Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1




Με απίστευτα ψυχικά αποθέματα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν νίκη-χρυσάφι (2-1) κόντρα στην ΑΕΚ παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 (14'). Η καυτή Τούμπα έσπρωξε τον "Δικέφαλο" στον θρίαμβο και είναι πλέον φαβορί για την πρωτιά στα πλέϊ οφ. Ξεχείλιζε το πάθος για την ταπείνωση της ΑΕΚ στους παίκτες του Χάβου. Ο ηγέτης Γκαρσία που αντέδρασε αψυχολόγητα στις καθυστερήσεις και αποβλήθηκε, μαζί με τον Βιτόλο υπέγραψαν τη μεγάλη επιτυχία. 

Ήταν ένα παιχνίδι για πολύ μεγάλους μάγκες και ο ΠΑΟΚ τους είχε. Τι και αν έκανε άλλο ένα δώρο στην ΑΕΚ και βρέθηκε πίσω στο σκορ (14'). Αντέδρασε εντυπωσιακά, έκανε την ανατροπή με γκολ των Γκαρσία, Βιτόλο και επέστρεψε στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Μελανό σημείο η αποβολή του Γκαρσία που αρχικά ήταν αυστηρή αλλά μετά ο Ουρουγουανός βγήκε εκτός εαυτού αντιδρώντας αντιεπαγγελματικά.
Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με 4-2-3-1 και δουλεύοντας ομαδικά στα στημένα, αντιμετώπισε με επιτυχία την ΑΕΚ και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.


Πάθος και άγχος
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό πως είχε πολύ πάθος και πάρα πολύ άγχος να βαραίνει τα πόδια του. Οι παίκτες του πάλευαν κάθε φάση αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό να επιτεθεί σωστά και να αμυνθεί με ψυχραιμία απέναντι στην ΑΕΚ που προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες από τα άκρα και φυσικά από τα στημένα από κάθε σημείο του γηπέδου. Και το απίστευτο είναι πως βρήκε νέο τρόπο να σκοράρει από αυτά. Η Ένωση κέρδισε φάουλ στη μεσαία γραμμή, όλοι οι παίκτες της πήγαν στην περιοχή του Χαλκιά αλλά ο Σκόκο πήρε με πάσα την μπάλα, και με σουτ από 37 μέτρα, ελαφριά κόντρα σε σώμα και ένα μεγάλο λάθος του Χαλκιά, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το 0-1 έφερε γκρίνια στην κερκίδα και βάραινε ακόμα περισσότερο τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Τα έδωσαν, όμως, όλα και κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να τα κάνουν όλα. Αφού δε δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Λίνο και ο Αθανασιάδης έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, ο Γκαρσία με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε και ο Βιτόλο με πέναλτι που κέρδισε ο Φωτάκης σε ανατροπή του από τον Σάχα, έκανε το 2-1.

Η αδρεναλίνη στο κόκκινο
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχθηκε καθόλου καλή μπάλα. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αποτελεσματικός στα στημένα της ΑΕΚ και δεν επέτρεψε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μετά το παιχνίδι πήγε στο... ξύλο. Ο Μάκος αποβλήθηκε με… καθυστέρηση και στο τέλος τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα. Ο Σιδηρόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Γκαρσία υπερβάλλοντας αλλά στη συνέχεια ο Ουρουγουανός βγήκε εκτός εαυτού χτύπησε τον Μίτσελ και έπιασε από το λαιμό τον Ντιόπ. Η σύρραξη ήταν αναπόφευκτη με τους παίκτες της ΑΕΚ να ρίχουν και αυτοί μπουνιές και τον Σιδηρόπουλο να επιλέγει να μην αποβάλει και άλλους παίκτες. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και είναι πλέον πρώτος στο βαθμολόγικό πίνακα των πλέι οφ και γνωρίζει πως με δύο νίκες θα είναι σίγουρα πρώτος κακι στο τέλος τους.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου