Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πρώτη νίκη για ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ! ΠΑΟΚ-αρης 76-74






76 - 74
Απίστευτη κωλοφαρδία τα ερπετά,
που έβαζαν τα πάντα απ'όπου και αν σούταραν
Απίστευτος ο Μάρσαλ που χωρίς προπόνηση
ήταν πάλι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ μαζί με τον Ντόζιερ
Με άγχος (για να κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας) ο Δικέφαλος,
που παρά την τραγική αστοχία στις βολές και στα σουτ,
κατάφερε και πήρε την νίκη
Για ακόμη μια φορά τα κοράκια με τα γκρι
προσπάθησαν να βάλουν στο παιχνίδι το ερπετό,
όταν είμασταν μπροστά 8 πόντους,
δίνοντας απίστευτα σφυρίγματα και τεχνικές αποβολές
5.000 ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ
(ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΜΙΣΕ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ)


Π.Α.Ο.Κ.: 
Μάρσαλ 17 (1), Κρίστμας 5, Δέδας 6 (2), Ντοζίερ 17, Στίγκερς 4, Μπούλιαν 2,  Αποστολίδης 4 (1), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 1,  Γκετσέφσκι 15 (1), Καλαμπάκας.

Ερπετό: Μπράουν 24 (3), Κινγκ 7, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 10 (1), Χαραλαμπίδης 7 (2), Κασίροφ 2, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 12 (2), Χρυσικόπουλος. Σλούκας 11 (1), Ταπούτος 1, Βεργίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ






Πολύ νωθρός μπήκε στο 1ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ, με μια πεντάδα από την οποία έλλειπαν και ο άρρωστος Γκετσέφκσι και ο Μάρσαλ, που είχε έρθει μόλις την Τετάρτη από τις ΗΠΑ. Με τους Καλλέ και Γιαννακίδη, ο Μαρκόπουλος έδειξε να θέλει να διαβάσει τον αντίπαλο χωρίς να θέλει να ρισκάρει με φάουλ τον Σκοπιανό σέντερ αλλά και να κουράσει τον απροππόνητο Μάρσαλ που όλοι γνωρίζουν ότι έπαιξε με μόλις μια προπόνηση...  Αποτέλεσμα ήταν να δούμε ένα πολύ μέτριο 1ο δεκάλεπτο με τον Ρούλη να παίρνει ένα προβάδισμα 6 πόντων, με τρίποντο του Χατζηβρέττα από το κέντρο!




Το να πετύχεις 10 πόντους στην έδρα σου, με 5 χιλιάδες κόσμο να σε στηρίζει, δεν είναι και ότι καλύτερο για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Έτσι ο Σούλης έβαλε τους Γκετσέφκσι και Μάρσαλ με τον Αμερικανό να σημειώνει αμέσως 9 πόντους, έναν λιγότερο από ότι όλος ο ΠΑΟΚ στο 1ο δεκάλεπτο και τον Γκετσέφκσι να βοηθάει πάρα πολύ αμυντικά. Αποτέλεσμα ήταν να πάρει ο ΠΑΟΚ μια διαφορά 5 πόντων στο ημίχρονο (36-31).


Στο 3ο δεκάλεπτο και με τον Μάρσαλ να φτάνει στα 3 φάουλ και να κάθεται στον πάγκο, για τον ΠΑΟΚ ανέλαβαν δράση οι Γκετσέφσκι και Ντόζιερ, χωρίς όμως να μπορεί αν ξεφύγει στο σκορ αφού ο Άρης με πλουραλισμό στην επίθεση και με τον Σλούκα σε πολύ καλή μέρα, όχι μόνο ακολουθούσε από κοντά στο σκορ, αλλά έφτασε 2 λεπτά πριν τη λήξη του με τρίποντο του Χαραλαμπίδη, να πάρει προβάδισμα 3 πόντων (47-50). Κι όμως, στο κρίσιμο εκείνο σημείο, ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 7-0 με καλάθια των Ντόζιερ, Γκετσέφσκι και τρίποντο του Γιαννακίδη, πήρε το προβάδισμα με 54-50. Η κωλοφαρδία όμως του σκώληκα δεν είχε προηγούμενο και με τρίποντο του Χαραλαμπίδη πάλι από το κέντρο με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, έφερε το σκορ στο 54-53 και τα νεύρα στις κερκίδες...


Και ξεκινάει η 4η και πιο κρίσιμη περίοδος, με την εικόνα του αγώνα μέχρι το σημείο εκείνο να δείχνει ότι το παιχνίδι θα είναι γκραν γκινιόλ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως αρχικά έδειξαν  ότι είχαν αντίθετη άποψη και πάτησαν αμέσως το γκάζι. Μ τρίποντο του Γκετσέφσκι, λέι απ του Γιαννακίδη και παλικαρίσιο καλάθι του Ντόζιερ, πήρε μια διαφορά 8 πόντων (63-55) και έδειξε ότι "καθαρίζει" το παιχνίδι. Ο Σλούκας μειώνει σε 63-57 και ο Μάρσαλ με όμορφο καλάθι αυξάνει και πάλι τη διαφορά σημειώνοντας το 65-57. Στη φάση αυτή γίνεται πεντακάθαρο φάουλ στον Αμερικανό που οι διαιτητές δεν έδωσαν. Κι ενώ σε προηγούμενες φάσεις οι Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης και Σλούκας, τους "στόλιζαν" κυριολεκτικά διαμαρτυρόμενοι πολύ έντονα, τα κοράκια με τα γκρι αποφάσισαν ξαφνικά ότι ήρθε η ώρα να παίξουν κι αυτοί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πλάτες του ΠΑΟΚ και του κόσμου που παρακολουθούσε πολύ κόσμια το παιχνίδι.




Ανεξήγητη τεχνική ποινή στον Μάρσαλ (και 4ο φάουλ),επειδή τους έδειξε απλά ότι του χτύπησαν το χέρι και ο ΠΑΟΚ δέχεται 5 πόντους σε μια επίθεση από τον  Χατζηβρέττα, με τις 2 βολές της τεχνικής ποινής και γκολ-φάουλ στην εξέλιξη της επίθεσης. Ο πρώην διεθνής παίκτης βέβαια, άρχισε τα γνωστά παιχνιδάκια με την κερκίδα, αλλά από μια σκουληκόγρια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ο εκνευρισμός στην κερκίδα δεν περιγράφεται και ένα τρίποντο του Σλούκα φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, 4:30 πριν το τέλος, με τον κόσμο να μην καταλαβαίνει γιατί ακόμα μια φορά, είδε ένα κοράκι με τα γκρι να επηρεάζει το παιχνίδι. Δεν ήταν όμως ώρα για κλάματα και όλοι περίμεναν την απάντηση των παικτών του ΠΑΟΚ σε αυτή την αδικία. 


Με 5 πόντους του πιο ουσιαστικού παίκτη της ομάδας μας, του Γκετσέφσκι, ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά το προβάδισμα με 70-65, που δεν μπόρεσε όμως να το διατηρήσει αφού με τρίποντο ο Μπράουν μείωσε στο καλάθι 3 λεπτά πριν το τέλος. Ο Μάρσαλ που επανήρθε στο παιχνίδι σκοράρει και ανεβάζει τη διαφορά στους 4. Με τρίποντο όμως πάλι του Μπράουν, ο Ρούλης μειώνει στον πόντο (72-71), 1:30 πριν το τέλος. Οι καρδιές σπάνε στην κερκίδα και ο Μάρσαλ κερδίζει φάουλ. Ευστοχεί και στις 2 βολές και ο ΠΑΟΚ παίρνει μια ανάσα με 74-71, 1 λεπτό πριν το τέλος. 


Στα τελευταία δευτερόλεπτα πέφτουν κορμιά, με τον Ενστασιακό να βγαίνει πάλι κερδισμένος αφού με τρίποντο του Μπάβτσιτς14'' πριν το τέλος, ισοφαρίζει σε 74-74.  Ο Σούλης παίρνει τάιμ άουτ και το λογικό είναι να πάρει την επίθεση ο Μάρσαλ. Αυτό γίνεται και ο Χατζηβρέττας κάνει φάουλ στον Αμερικανό. Ο Μάρσαλ ευστοχεί στις 2 βολές 5'' πριν τη λήξη και οι παίκτες του Δικεφάλου παίζουν καλή άμυνα με τον Σλούκα να κάνει το μπάσιμο και να αστοχεί.


Ο Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε: «Οι παίκτες μου έπαιξαν με καρδιά. Στα δύσκολα σημεία είχαν καθαρό μυαλό και βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα όταν ο αντίπαλος μας έπιασε στο σκορ. Ο Άρης σήμερα έβαλε πολύ μεγάλα καλάθια, μόνο στο τέλος ευστόχησε σε τρία τρίποντα πολύ δυνατά. Παρόλο το στρες που υπήρχε οι παίκτες του έβρισκαν τον δρόμο για το καλάθι. Έγινε μόνο το 1-0, ξέρουμε ότι κάναμε λάθη, ξέρουμε για τις στιγμές που αδρανήσαμε και θέλουμε την Κυριακή να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη στο Αλεξάνδρειο».
Αναφορικά με τα λίγα λάθη του ΠΑΟΚ, είπε ότι: «Όσα λιγότερα λάθη κάνεις, τόσες λιγότερες ευκαιρίες θα δώσεις στον αντίπαλο να σου κάνει πόντους».
Για την εμφάνιση του Γκετσέφσκι τόνισε ότι: «ήταν να μην αγωνιστεί, είχε γαστρεντερίτιδα, η συμμετοχή του κρίθηκε την τελευταία στιγμή».




Ο Ρόουλ Μάρσαλ δήλωσε: «Ήταν πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά και έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Ήταν το πρώτο βήμα για εμάς. Τώρα στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα του Άρη θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη και να αποκτήσουμε ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα».








Από το fcpaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου