Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μιλάει για τη φετινή χρονιά, το ενδιαφέρον ομάδων για τον ίδιο και στέλνει το δικό του μήνυμα για τη νέα χρονιά, δηλώνοντας προσηλωμένος στον ΠΑΟΚ.
Το ποιος είναι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ούτε αναφορές. Η εικόνα, η προσωπικότητα και το ταλέντο του φαίνονται σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Πορτογάλος χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στο gazzetta.gr για τη φετινή χρονιά τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ άξιζε την πρώτη θέση τα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Αναλυτικά η συνέντευξή του:


Ο ΠΑΟΚ πλέον θα αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Πώς είδες το αποτέλεσμα των πλέι οφ αλλά και το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου;
«Στο μυαλό μας είχαμε ως στόχο από την αρχή την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή προσπάθεια και στα έξι παιχνίδια που δώσαμε. Τα χθεσινά παιχνίδια έκριναν και την τελική θέση. Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ και πήρε την πρώτη θέση των πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ καλές και η κάθε μία έδωσε τον δικό της αγώνα».


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε εντυπωσιακή νίκη, όμως ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ. Σκεφτόσασταν καθόλου τον αγώνα του ΟΑΚΑ;
«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε στο χθεσινό παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, γι' αυτό και τα καταφέραμε. Το μυαλό μας όμως, θέλοντας και μη, ήταν και στο ΟΑΚΑ.
Ειδικά από τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε πως ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ απέναντι στην ΑΕΚ. Όταν τα παιχνίδια τελείωσαν, ο Παναθηναϊκός ήταν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή προσπάθεια. Πλέον θα συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ».


Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός άξιζε εν τέλει την πρώτη θέση στα πλέι οφ βάσει εικόνας στα έξι παιχνίδια; Έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της βαθμολογίας το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο μεταξύ σας παιχνίδι;
«Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στα πλέι οφ με τρεις βαθμούς και ήταν αρκετά σημαντικό γι' αυτόν, μια και είχε από την αρχή το πλεονέκτημα. Όσον αφορά το μεταξύ μας παιχνίδι, πιστεύω πως έπαιξε ρόλο το γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα που ήταν οφσάιντ.
Αν καταφέρναμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για εμάς και ίσως παίρναμε εμείς την πρώτη θέση. Θεωρώ πως βάσει συνολικής εικόνας της Σούπερ Λίγκας αλλά και των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ άξιζε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Όλες οι μεγάλες ομάδες κοιτάνε μπροστά. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Να κοιτάξουμε μόνο μπροστά και το μέλλον».


Όσον αφορά εσένα, χθες ανακηρύχθηκες για δεύτερη φορά MVP των οπαδών της ομάδας. Τι σημαίνει για σένα αυτό το βραβείο;
«Πάντα ένα βραβείο είναι σημαντικό για έναν παίκτη όταν καταφέρει να το κερδίσει. Και πόσο μάλλον όταν αυτό έρχεται από τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι είναι φανταστικοί! Αυτό ωστόσο που θα ήθελα με τον ΠΑΟΚ είναι ένας τίτλος. Το σημαντικότερο όλων είναι ένας τίτλος με την ομάδα».


Η φετινή σεζόν κλείνει χωρίς τίτλο για τον ΠΑΟΚ. Η επόμενη μπορεί να φέρει τίτλο για την ομάδα;
«Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Να δίνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα και τους οπαδούς της. Πιστεύω πως η χρονιά ήταν καλή γενικότερα. Πρέπει να κοιτάξουμε μόνο μπροστά και να συνεχίσουμε.
Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει έναν τίτλο. Αυτό θα δώσει μεγάλη χαρά και σε εμάς και στον κόσμο. Σίγουρα η ομάδα δεν έχει το μπάτζετ που έχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ωστόσο αξίζει πολλά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Αυτή η ομάδα είναι μεγάλη και με ιδιαίτερο βάρος».


Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν διάφορα σενάρια για το μέλλον σου, όπως και παλαιότερα. Από τη Ζενίτ, τον Ολυμπιακό αλλά και την Ουντινέζε. Πώς εκλαμβάνεις εσύ το ενδιαφέρον ομάδων για εσένα;
«Σίγουρα είναι τιμητικό το γεγονός να ενδιαφέρονται για εμένα διάφορες ομάδες που προέρχονται από την Ευρώπη. Με τιμά το ενδιαφέρον, αυτή τη στιγμή όμως είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και σκέφτομαι μόνο την ομάδα. Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει, όμως είμαι προσηλωμένος στον ΠΑΟΚ».


Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο της ομάδας;
«Για μας χθες τελείωσε μια αγωνιστική χρονιά. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι, το οποίο έχουμε μάθει να κοιτάζουμε ξεχωριστά. Αυτό που θέλω να τους πω είναι πως αυτή τη χρονιά όπως και κάθε χρονιά μάς στηρίζουν με τον δικό τους τρόπο. Είναι φανταστικοί οι οπαδοί μας».


Τι κρατάς από τη φετινή χρονιά;
«Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ ήταν πολύ σημαντική και η πορεία μας είχε θετικά στοιχεία για την ομάδα. Κάναμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια όπως ήταν αυτά με τη Φενερμπαχτσέ, τη Βιγιαρεάλ αλλά και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί, αλλά πιστεύω πως ήμασταν άτυχοι. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα κόστισε, ενώ στη Μόσχα κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, με την πρόκριση να κρίνεται στις λεπτομέρειες».


Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μάκη Χάβο; Πιστεύεις πως θα φύγει τελικά από τον ΠΑΟΚ;
«Ο Μάκης Χάβος αυτή τη στιγμή είναι προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Πολλά γράφονται και ακούγονται (σ.σ. τον πληροφορήσαμε για τα σενάρια αποχώρησής του) για τον αν θα μείνει ή θα αποχωρήσει. Αυτό είναι θέμα της διοίκησης της ομάδας. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι προπονητής της ομάδας. Δεν ξέρω αν θα μείνει».