Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το γκολ κάνει τη διαφορά




Ο πρώτος αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί κλειδί για την επίτευξη του στόχου της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία νίκη καλύπτει αυτόματα το βαθμολογικό πλεονέκτημα των "πράσινων" και οι πιθανότητες του "Δικέφαλου" αυξάνονται κατά πολύ…



Για να γίνει, βέβαια, αυτό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βελτιώσει τις επιθετικές του επιδόσεις. Μετά από ένα πολύ "φτωχό" πρωτάθλημα όπου σκόραρε μόλις 32 φορές σε 30 αγώνες και καμία εναντίον του Παναθηναϊκού στους δύο μεταξύ τους αγώνες, οι Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς, Αθανασιάδης καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Η αξία τους είναι δεδομένη αλλά επειδή στην προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα μετράει, θα πρέπει να στείλουν και την μπάλα στα δίχτυα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μάκης Χάβος έχει δουλέψει το σύστημα 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδη, αλλά και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τον Σαλπιγγίδη δεξιά και ελπίζει πως τα πέντε γκολ που πέτυχε η ομάδα του στο φιλικό με την Καβάλα δεν ήταν απόρροια μόνο των… πρόωρων διακοπών των παικτών του αντιπάλου αλλά και της δικής του απόδοσης.
Υπάρχει, βέβαια, ένα εμπόδιο. Ο ΠΑΟΚ των τριών τελευταίων χρόνων που έχει διατηρήσει ουσιαστικά τον ίδιο κορμό παικτών αλλά και παίκτες με περισσότερα χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ, το σημερινό ρόστερ δηλαδή, έχει μόλις 5 παίκτες που έχουν σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού και μάλιστα μόλις από μία φορά ο καθένας. 

Αυτοί είναι οι Γκαρσία, Μουσλίμοβιυς, Βιεϊρίνια και παλαιότερα οι Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης. Πρόκειται για μικρό απολογισμό αν λάβουμε πως μόνος του ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε πετύχει πέντε γκολ εναντίον του "τριφυλλιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου