Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

4 χρόνια Ζαγοράκης - 4 χρόνια "σκύλος"!



Σαν χθες θυμόμασταν τον Θόδωρο Ζαγοράκη να σηκώνει το EURO με την εθνική μας ομάδας στην Πορτογαλία.  Ο «κάπτεν» όμως κρέμασε τα παπούτσια και ανέλαβε τον ΠΑΟΚ. Έτσι σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την στιγμή που ανέλαβε τον Δικέφαλο.



Ήταν 13 Ιούνη του 2007, όταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανακοίνωνε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο και θα ηγούνταν της διοίκησης πρωτοδικείου για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Σήμερα, 13 Ιούνη του 2011, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του η οποία ξεκίνησε να γράφεται ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, από τη διοίκηση Ζαγοράκη. Έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος τετραετίας και ξεκινάει ένας άλλος.

Ο Ζαγοράκης εμφανίστηκε στην πρώτη  συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ με ένα μπλουζάκι που έγραφε Revolution , δηλαδή επανάσταση και αυτό έγινε κατά κάποιο τρόπο.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια συνέβησαν πολλά. Επιτυχίες, αποτυχίες, λάθη, κινήσεις που είχαν αποτέλεσμα. Ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από τον Ζαγοράκη και ο Δικέφαλος προσπάθησε να ορθώσει το ανάστημα του. Ωστόσο αυτό που ήθελαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, δηλαδή έναν τίτλο δεν υλοποιήθηκε.

Αυτά που πέτυχε

Κατά την θητεία του Ζαγοράκη η Τούμπα γέμισε. Η ομάδα έγινε ανταγωνιστική . Υπήρξε μια προσπάθεια εξυγίανσης, την στιγμή που τα ταμεία του ΠΑΟΚ ήταν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.  Ήδη ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κλείσει  τις «τρύπες» στον οικονομικό τομέα και να γίνει βιώσιμος.  Ήρθαν ποδοσφαιριστές στην ομάδα με  παγκόσμια λάμψη, όπως Γκαρσία. Κοντρέρας, επέστρεψε ο Σαλπιγγίδης και αποκτήθηκαν παίκτες με ουσία όπως ο Βιτόλο. Στον αντίποδα υπήρξαν πωλήσεις παικτών που έφεραν αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας.

Αυτά που δεν πέτυχε

Από την άλλη μεριά η παρέα που είχε ξεκινήσει την προσπάθεια διαλύθηκε. Έφυγε ο Σάντος, ο Βρύζας, ο Βιολίδης . Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα αποφάσεων στην Σουπερλίγκα και την ΕΠΟ. Κάποια στιγμή προσπάθησε να το πετύχει με την συμμετοχή του Γκαγκάτση, αλλά για διάφορους λόγους το θέμα δεν προχώρησε.  Στα αρνητικά της θητείας του πιστώνεται και η αδυναμία να αγωνιστεί η ομάδα στην Ευρώπη παρά την πρόκριση της , με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πάρει την θέση του.

Η αποχώρηση και η επιστροφή του

Η τετράχρονη θητεία του είχε διακοπεί για ένα χρονικό διάστημα όταν αποχώρησε από την προεδρία , αφήνοντας στην θέση του τον Ζήση Βρύζα. Τους λόγους για αυτή την κίνηση του , δεν τους εξήγησε ποτέ. Επέστρεψε όμως και μέχρι σήμερα είναι στην θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Η νέα πρόκληση

Με αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ καλείται πλέον να δείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή του ελληνικού πρωταθλήματος και παράλληλα να μπορέσει να διεκδικήσει ένα τίτλο. Η περσινή ευρωπαϊκή πορεία ήταν  μια επιτυχία.  Ο κόσμος όμως διψάει για έναν τίτλο και αυτός δείχνει να είναι το μεγάλο στοίχημα του Ζαγοράκη

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου