Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα 83 ονόματα της λίστας των «στημένων»!


Τα 83 ονόματα της λίστας των «στημένων»!

«Φωτιά» στο ελληνικό ποδόσφαιρο βάζει η λίστα με τα ονόματα που περιλαμβάνει το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα στημένα ματς, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο!
Το πόρισμα, που υπογράφει η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Πόπη Παπανδρέου και έχει διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου, αριθμεί 130 σελίδες και στα συμπεράσματά του ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε συνολικά 83 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.



Μεταξύ τους, εκτός από τους 15 που έγιναν γνωστοί σήμερα (Μπέος, Τσακογιάννης, Μ. Ψωμιάδης, Ζαμάνης, Καρακούλιας, Δημόπουλος, Ζαβαντίας, Παπαδόπουλος, Γεωρτσιάκος, Ντότσης, Χάλκος, Νικολόπουλος, Παντέλης, Σ. Ψωμιάδης και Παπακώστας), περιλαμβάνονται πρόεδροι ομάδων, παλιοί πρόεδροι θεσμικών οργάνων, διαιτητές, διεθνείς και μη διεθνείς ποδοσφαιριστές, μάνατζερ και πολλοί άλλοι.
Πιο τρανταχτό όνομα στη λίστα είναι αυτό του προέδρου του Ολυμπιακού, Ευάγγελου Μαρινάκη, αυτό του διεθνούς ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και εκείνα του Θανάση Κανελλόπουλου (πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ), των διαιτητών Καλόπουλου, Τρύφωνα και Σπάθα, των παραγόντων Καλογιάννη, Κομπότη, Μποροβήλου και Θωμά Μητρόπουλου και πολλών άλλων.
Η εισαγγελία προτείνει την ποινική δίωξη των 85 προσώπων για διάφορες κατηγορίες που σχετίζονται με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα δωροδοκίας, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, παράβαση του νόμου περί δελτίων προκαθορισμένου στοιχήματος, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.α.
Αναλυτικά, στο πόρισμα προτείνεται:
Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:
1. Θωμάς Μητρόπουλος
2. Ιωάννης Κομπότης
3. Σπυρίδων Καλογιάννης
4. Αντώνιος Μανίκας
5. Ευάγγελος Κιοτζένης
6. Αγγελος Τραυλός
7. Γεώργιος Πουλόπουλος
8. Ευστάθιος Προβατίδης
9. Πέτρος Ρουτζιέρης
10. Τάκης Γιαννόπουλος
11. Γεώργιος Μποροβήλος
12. Δημήτρης Μπάκος
13. Ιωάννης Ναυρινιάδης
14. Βασίλειος Αδαμάκης
15. Ιωάννης Αρφάνης
16. Αθανάσιος Γιάχος
17. Γεώργιος Λιμπάντσης
18. Περικλής Αμανατίδης
19. Πάυλος Δήμος
20. Παναγιώτης Σπάρταλης
21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
22. Χοσέ Λουίς Ρέγες
23. Μαρσέλο Γκούτμαν
24. Ιωάννης Τσιγιάννης
25. Δημήτρης Καλόπουλος
26. Σπυρίδων Τρύφωνας
27. Ακης Πάσσαρης
28. Γεώργιος Χριστοβασίλης
29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
31. Ιωάννης Σπάθας
Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:
1.Ευάγγελος Μαρινάκης
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος
Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:
1) Γεώργιος Γεωργιάδης
2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο
3) Λουκάς Αποστολίδης
4) Γεώργιος Πράττος
5) Γεώργιος Βαρούτσικος
6) Γεώργιος Τόρης
7) Γεώργιος Γεωργόπουλος
8) Ιωάννης Τσιγιάννης
9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος
10) Δημήτριος Μουστάκας
11) Ανθιμος Καραμανίδης
12) Λουκάς Καραμάνης
13) Αβραάμ Παπαδόπουλος
14) Γεώργιος Χαβενετίδης
15) Δημήτριος Δημητρίου
16) Ευάγγελος Δήμου
17) Σταμάτιος Φασουλής
18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
19) Ιωάννης Οικονομίδης
20) Νικόλαος Λυράκης
21) Σάββας Παντελίδης
22) Χρήστος Σφήκας
23) Νικόλαος Θεοχαρίδης
24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
25) Ιωάννης Καλυβίτης
26) Κωνσταντίνος Μενδρινός
27) Δημήτριος Βίλλας
28) Μιχαήλ Τσιβελέκης
29) Μιχαήλ Αλβέρτης
30) Γιαννάκης Ανδρέου
31) Μάριος Μπουλουγούρης
32) Μαρία Αυγίδου,
33) Διονύσιος Κοτίνης
34) Μαρία Βυθοπούλου
35) Αθανάσιος Κωστουλέας
Να σημειώσουμε εδώ ότι, εκτός των 10 ήδη συλληφθέντων, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου αναζητούνται ακόμη πέντε άτομα, για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης (Μάκης Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος και Ιωάννης Παπακώστας).
Για όλους τους υπόλοιπους που αναφέρονται στο πόρισμα, ο 9ος τακτικός ανακριτής θα αποστείλει κλήσεις για απολογία ενώπιόν του.

Πηγή: Onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου