Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ και τις κινήσεις που οφείλουν να κάνουν ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του για να παρουσιαστεί έτοιμη η ομάδα στην ώρα της!




«Το γοργόν και χάρη έχει» λεει ο θυμόσοφος λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Το γνωμικό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του ΠΑΟΚ.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί άλλος χρόνος από τον σχεδιασμό της ομάδας για την ομάδα της νέας περιόδου.
Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για να επιχειρηματολογήσουμε. Αν υποθέσουμε ότι μέσα στις τρεις - τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία, η διοίκηση έχει λιγότερο από ένα μήνα στη διάθεση της για να αναθέσει σε προπονητή την τεχνική ηγεσία της ομάδας και στη συνέχεια να καταλήξει στα πρόσωπα των παικτών που θα αποκτηθούν για να ενισχύσουν την ομάδα.
Σε λιγότερο από ένα μήνα καλούνται ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του να υλοποιήσουν τα σχέδια που κατέστρωσαν για τον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς. Δεν υποστηρίζω ότι είναι εύκολη υπόθεση η επιλογή τεχνικού καθώς επίσης και η επιλογή παικτών.

Τα χρονικά περιθώρια όμως δεν επιτρέπουν άλλες αναβολές. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ο πρόεδρος του Δικεφάλου και ο τεχνικός διευθυντής - που ασχολούνται κατ΄ εξοχήν - με την εφαρμογή του στρατηγικού αγωνιστικού πλάνου να πάρουν τις αποφάσεις τους δρομολογώντας εξελίξεις.
Αν κατέληξαν στην επιλογή του Μπόλονι δεν έχουν παρά να επισημοποιήσουν τη συμφωνία με τον ρουμάνο τεχνικό προκειμένου σε συνεργασία μαζί του να επιλέξουν τους παίκτες που θα καλύψουν τα ομολογουμένως σημαντικά κενά που παρουσιάζει σήμερα η ομάδα.

Χρειάζεται χρόνο ο νέος τεχνικός να ενημερωθεί και να πάρει αποφάσεις όχι μόνο για τους παίκτες που θα αποκτηθούν αλλά και για όσους δεν συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τούμπα. Οι Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο αποτελούν ήδη παρελθόν. Θεωρείται δεδομένο ότι και άλλοι παίκτες που συμπεριλαμβάνονται σήμερα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν έχουν θέση στην ομάδα που οραματίζονται στην ΠΑΕ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Δικέφαλο ξεκίνησε καθώς για να είναι έτοιμη αγωνιστικά η ομάδα για τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις ο προπονητής πρέπει να έχει στη διάθεση του τους περισσότερους παίκτες από την έναρξη της προετοιμασίας.
Θυμίζω ότι στις 28 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι - με ανίσχυρο αλλά πάντα υπολογίσιμο αντίπαλο - για τον γ΄ προκριματικό του Γιουρόπλα Λίγκ και αμέσως μετά θα αγωνιστεί με ισχυρό αντίπαλο στα πλει οφ της διοργάνωσης με στόχο τη συμμετοχή του στους ομίλους.
Γι αυτό και πιστεύω ότι το γοργόν και χάρη έχει.


Υ. Γ. 1 Είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσω πρόβλεψη για την υπόθεση Βρύζα. Μετά την πρόταση - πρόσκληση που του απηύθυνε του Θόδωρου Ζαγοράκη θεωρώ ότι θα υπερισχύσει το συναίσθημα και ο Ζήσης θα επιστρέψει στην φυσική του θέση ( στην Τούμπα δηλαδή ) για να πάρει σάρκα και οστά το «ξανά μαζί».


Υ. Γ. 2 Το απόγευμα της Τετάρτης όσοι βρεθούν στο ιδιόκτητο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία θα ζήσουν μοναδικές στιγμές. Στιγμές που δικαιούται και αξίζει η ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου που φέτος πέτυχε το ακατόρθωτο.