Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα



Σχεδόν ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά τις ομάδες που θα είναι στους "16" των προκριματικών αγώνων της Ευρωλίγκας και κατά συνέπεια οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ σε αυτούς.


Συγκεκριμένα αυτοί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι οι εξής: 



Κίμκι (Ρωσία), Γαλατασαράι (Τουρκία) Σολέ, Γκραβελίν, Βιλερμπάν (Γαλλία), Άρης (Ελλάδα), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Κρκα (Σλοβενία), Μιλάνο (Ιταλία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), η δευτεραθλήτρια Γερμανία (Άλμπα ή Μπάμπεργκ), Σαρλερουά (Βέλγιο), Νίρμπουργκ (Τσεχία), Ρίγα (Λετονία) και Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία).

Η θέση του Άρη δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, όμως φαίνεται πως η Ευρωλίγκα θα του κάνει την... χάρη παρότι τέταρτος στην Ελλάδα να συμμετάσχει στα προκριματικά, ενώ πρέπει να υπογραμμιστεί πως εφόσον δοθεί wild card σε κάποια από αυτές τις ομάδες αυτομάτως θα αλλάξει σε μικρό βαθμό ο... χάρτης των ομάδων που θα παίξουν στους "16" αφού θα πρέπει να "εντοπιστούν" αντικαταστάτες. Στα προκριματικά θα είναι δύο όμιλοι των 8, με τους νικητές στο καθένα από αυτούς να παίρνουν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Μεγάλες πιθανότητες για wild card έχουν οι Αρμάνι Μιλάνο, Λιέτουβος Ρίτας και Κίμκι. Αν πάντως δοθεί η θέση της Ρόμα, σε μια από τις ομάδες που πήραν το εισιτήριο μέσω των πρωταθλημάτων τους (έχει ακουστεί η Παρτίζαν αλλά και η Πρόκομ) τότε θέση στους ομίλους της Ευρωλίγκας παίρνει η Κίμκι και η Ρωσία θα έχει τρεις ομάδες στην επόμενη διοργάνωση.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε συνεδρίαση του Euroleague Board, στις 6/7 μια μέρα δηλαδή πριν από την Γενική Συνέλευση και την κλήρωση της νέας χρονιάς. Nα σημειωθεί πως υπάρχει η πιθανότητα, αν και μικρή είναι αλήθεια, να δοθεί wild card στον ΠΑΟΚ για να συμμετάσχει απ' ευθείας στους ομίλους, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να γίνει το ένα από τα δύο φάιναλ 8 στο "Παλατάκι" (αν και τα έξοδα που μπορεί να φτάσουν τα 150-200.00 ευρώ ίσως αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για να γίνουν να ματς στο "σπίτι" του "Δικεφάλου").

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου