Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Φιλικό: Ούπεν-ΠΑΟΚ 0-2



Μπορεί η Ούπεν να ήταν αδύναμος αντίπαλος, αλλά ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ φάνηκε αρκετά βελτιωμένος και πέτυχε την πρώτη του φιλική νίκη επί του βελγικού συλλόγου με 2-0. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ρομπέρ, σκόραρε και πάλι ο Αθανασιάδης.




Για τον Λάζλο Μπόλονι βασικό ζητούμενο στο τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ πριν η αποστολή επιστρέψει στην Ελλάδα, ήταν η βελτίωση στην άμυνα. Όπερ και εγένετο, έστω και αν υπήρξαν μία - δύο φάσεις που το κέντρο της θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Βελτιωμένος ήταν ο ΠΑΟΚ και επιθετικά όπου έδειξε να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Η γενικότερη βελτίωση, όμως, κόστισε ακριβά στην ομάδα του Λάζλο Μπόλονι καθώς τραυματίστηκαν Ίβιτς και Σαλπιγγίδης λίγες μόνο ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί ο ΠΑΟΚ να έδειξε και λογικά πως δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμος, αλλά ήταν σαφώς βελτιωμένος αμυντικά αλλά και στην αποτελεσματικότητά του στην επίθεση. Χωρίς να πιάσει εντυπωσιακή απόδοση κράτησε μακριά από τα καρέ του τους επιθετικούς της Ούπεν (απείλησαν με δύο σουτ από το ύψος της περιοχής) και ελέγχοντας το ρυθμό απέναντι σ’ έναν μετρίων δυνατοτήτων αντίπαλο, βρήκε τις ευκαιρίες να απειλήσει από τα άκρα.

Ο Λίνο πρόσφερε στο πιάτο γκολ στον Ίβιτς που ναι μεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ταυτόχρονα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σαλπιγγίδη. Ίδιας λογικής και τομ δεύτερο γκολ με τον Βιειρίνια που έπαιξε κυρίως από τα δεξιά να σεντράρει και με απευθείας σουτ ο Αθανασιάδης έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Λάζλο Μπόλονι αλλά και ο προπονητής της Ούπεν είχαν σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Οι Βέλγοι, πάντως, πήραν την πρωτοβουλία, επισκέφτηκαν τα καρέ του Κρέσιτς αλλά ο Κροάτης δενν αντιμετώπισε προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ κράτησε εύκολα τη νίκη που ήταν και η πρώτη στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια που έδωσε.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο (63' Σνάουτσνερ), Λίνο, Τσιρίλο (59' Σαβίνι), Μαλεζάς (71' Κουρδάκης), Αρίας (83' Σακελλαρίου), Τσουκαλάς (71' Ιντζίδης), Ιβιτς (18' Σαλπιγγίδης, 44' Μωυσιάδης), Ρομπερ (71' Γεωργίου), Βιεϊρίνια (71' Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης (71' Παπάζογλου)

olapaok.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου