Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Εξυγίανση για να ζήσουμε ξανά στιγμές δόξας"




Την εξυγίανση έθεσε ως βασικό στόχο ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (14/7) με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Σταυρόπουλο. Ο "τίγρης" φάνηκε πεπεισμένος πως εάν ο "Δικέφαλος" καταφέρει να είναι οικονομικά καθαρός σε βάθος τετραετίας τότε θα ζήσει στιγμές του ένδοξου παρελθόντος.


12.30 Στο πάνελ έχουν πάρει θέση ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, και ο τεχνικός διευθυντής του "Δικεφάλου", Νίκος Σταυρόπουλος
Πρώτος πήρε τον λόγο ο Πρέλεβιτς:
"Πρέπει να αναλύσουμε την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα λέει πως για να βλέπουν και οι νέες γενιές μπάσκετ πρέπει να είναι βιώσιμη η εταιρεία. Ο πολύς κόσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό. Είμαστε εδώ για να τους εξυπηρετούσε όλους όσους έχουν να λαμβάνουν χρήματα. Είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου και κάνουμε διαχείριση. Βασική μας δύναμη είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, όσο περισσότερα έσοδα έχουμε τόσο πιο βιώσιμη θα είναι η εταιρεία.
Αρκετός κόσμος από ότι έχω καταλάβει, δεν έχει καταλάβει ότι σκοπός μας είναι η βιωσιμότητα της ομάδας. Τα πρώτα έσοδα που θα έρθουν θα πάνε σε υποχρεώσεις. Αν καταφέρουμε σε τέσσερα χρόνια να είμαστε καθαροί όλα θα είναι καλά. Εχει γίνει μια καλή προσπάθεια, ξέρουμε λόγω του άρθρου 99 τι χρωστάμε σε κάθε ένα".
Αμέσως μετά ο Νίκος Σταυρόπουλος είπε: "Είναι μια νέα προσπάθεια στην οποία έχουν συμβάλλει πολλοί άνθρωποι. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος γνωρίζει από διοίκηση, όπως και ο Παύλος Σαλτσίδης που έχει επαφές με τους οργανωμένους οπαδούς. Ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω ονομάτων, πρέπει να προχωρήσουμε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όποιον θέλει να βοηθήσει.
Τελειώσαμε τη σεζόν με επιτυχία απέναντι στον Αρη και έξοδο στην Ευρωλίγκα μετά από 11 χρόνια. Στόχος μας ήταν σε τρία με τέσσερα χρόνια να το πετύχουμε αυτό, αλλά μας ήρθε, ίσως και με τύχη, λίγο νωρίτερα. Πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση. Το μπάτζετ της επόμενης περιόδου δεν θα είναι μεγάλο, θα είναι περιορισμένο, θα αρκεστούμε σε μεταγραφές με χαμηλό κόστος, οι οποίοι, βέβαια, θα είναι καλοί παίκτες. Μόνο στο άκουσμα της Ευρωλίγκας οι παίκτες ζητάνε παραπάνω λεφτά. Εμείς, όμως, θα κινηθούμε με αυτά που έχουμε. Προσπαθήσαμε πέρυσι και πρόπερσι να είμαστε συνεπείς με τις πληρωμές, δεν τα καταφέραμε, ωστόσο, φέτος πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε.
Σε αυτό το κομμάτι θα παίξει καθοριστικό ρόλο ο κόσμος. Θέλουμε να φτάσουμε να έχουμε 4.000-5.000 κόσμο σε παιχνίδι. Είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε άνοιγμα στο κόσμο αφού τον έχουμε πείσει ότι δουλεύουμε υγιώς.
Μιλάμε με διάφορους παίκτες. Έχουμε ένα πρόβλημα, ότι η ομάδα πρέπει να σχηματιστεί γρήγορα. Συνήθως οι καλοί παίκτες περιμένουν αρκετά πριν κλείσουν. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 17 Αυγούστου οπότε και θα αρχίσει η προετοιμασία. Κανονίζουμε μια σειρά φιλικών αγώνων.
Αν πάρουμε τον όμιλο στην Θεσσαλονίκη όλα είναι ανοιχτά με την Γαλατάσαράι. Αν όχι θα κοιτάξουμε το επόμενο βήμα γιατί ο ΠΑΟΚ δεν σταματάει εκεί. Πρέπει κάθε χρόνο να είμαστε πιο ψηλά. Έχουμε χάσει ήδη παίκτες από τον κορμό μας. Είναι δύσκολο για ένα προπονητή να έχει καινούργια ομάδα. Χάσαμε τον Μάρσαλ, πιθανό να χάσουμε και άλλο παίκτη από τον κορμό μας".
Μπάνε Πρέλεβιτς: "Ο τρόπος λειτουργίας που θα ακολουθήσουμε είναι από ανάγκη. Όποιος δεν καταλαβαίνει ή δεν ξέρει την κατάσταση ή θέλει να ζει σε ένα παραμύθι. Σε τέσσερα χρόνια εφόσον ο ΠΑΟΚ είναι υγιής θα ζήσει και πάλι παλιές δόξες.
Δεν είναι μόνο το άρθρο 99, υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις να ρυθμιστούν. Δεν θέλω να μπω σε νούμερα. Όποιος αγαπάει την ομάδα πρέπει να το καταλάβει. Η ροή των χρημάτων δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ενώ οι υποχρεώσεις έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες. Υπάρχει καλή συνεργασία με τον Κανώτα και θα μας ενημερώνει έγκαιρα για τα πάντα.
Ακόμη και κατά την διάρκεια της χρονιάς μπορεί κάποιος να προστεθεί στο ΔΣ της ΚΑΕ. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους. Εμείς αυτό που λέμε είναι αλήθεια. Αν αρχίσουμε τα παραμύθια μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα που, όμως, δεν ισχύουν.
Δεν θέλουμε ακόμη να μπούμε σε νούμερα. Μοναδικός κράχτης μας είναι ο ΠΑΟΚ, κανένας παίκτης. Ο παίκτης έρχεται και φεύγει".
Νίκος Σταυρόπουλος: "Εμείς πρώτα κοιτάμε την ομάδα και μετά τους παίκτες. Ο κράχτης ίσως να ήταν ελκυστικός για τα διαρκείας, αλλά θα είχε υψηλό συμβόλαιο. Είμαστε ενήμεροι για τους παίκτες που κυκλοφορούν στην αγορά. Θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει σε διάρκεια χρόνου.
Ελπίζω να μην έχουμε τόσα πολλά προβλήματα όπως πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος ζωντανός οργανισμός που βγάζει προβλήματα, το θέμα είναι πόσο γρήγορα τα λύνουμε εμείς".
Μπάνε Πρέλεβιτς: "Όποτε μου ζητηθεί η άποψή μου είναι διαθέσιμος, αλλά το αγωνιστικό είναι δουλειά άλλων ανθρώπων.
Δεν με ανησυχεί αν πάρουμε τον όμιλο της Ευρωλίγκα γιατί το μέλλον της ομάδας δεν εξαρτάται από αυτό. Από ότι ξέρω πάντως αύριο θα αποφασίσουν. Ο φάκελός μας είναι πλήρης και εξετάζουν πολύ σοβαρά την Θεσσαλονίκη".
Νίκος Σταυρόπουλος: "Δεν μπορούμε μόνοι μας, χρειάζεται βοήθεια από πολλούς ανθρώπους. Τα δύο τελευταία χρόνια δουλεύαμε δεκαπεντάωρα.
Οι μόνοι σίγουροι παίκτες είναι οι μικροί και ο Μακ Γκράθ, όπως καταλαβαίνεται η ομάδα σε μεγάλο βαθμό θα είναι καινούργια. Μπορεί να κάνουμε την υπέρβαση σε κάποιες θέσεις, ήδη, όμως, μιλάμε με ατζέντηδες και βλέπουμε ότι είναι δύσκολο.
Ο Μπάνε είναι μπασκετικός άνθρωπος. Μιλήσαμε μαζί του και συμφωνήσαμε να προωθήσουμε νέα παιδιά. Υπάρχουν μικρά παιδιά του ΠΑΟΚ που είναι ήδη σε Εθνικές ομάδες και μπορεί να ακολουθήσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Τουλάχιστον ένας-δύο στα 18 τους χρόνια πρέπει να είναι βασικοί. Ξέρουμε ότι μετά θα είναι δύσκολο να τους κρατήσουμε".
Μπάνε Πρέλεβιτς: "Ελπίζω κάποιοι νόμοι να αλλάξουν ώστε να μην έρχονται οι μεγάλες ομάδες και παίρνουν παίκτες από μικρότερες οικονομικά ομάδες.
Η αγορά είναι νεκρή τώρα. Ο Νίκος πάντως κάνει κάποιες συζητήσεις για να δει τι γίνεται στην αγορά".
Νίκος Σταυρόπουλος: "Θέλουμε να πληρώνονται τα παιδιά στην ώρα τους, δεν το τηρήσαμε αυτό πέρυσι, θέλουμε να το κάνουμε φέτος. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από διαπραγμάτευση να συγχωνεύσουμε τα παλιά χρέη, με πιθανή νέα συμφωνία. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με τον Ντόζιερ, υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο".
Μπάνε Πρέλεβιτς: "Για να πληρωθεί κάποιος αυτά που έχει δουλέψει, πρέπει να είναι και συνεργάσιμος στις ημερομηνίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου