Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αθανασιάδης: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν»



Ο Στέφανος Αθανασιάδης σε δηλώσεις του στην PaokWebTv τόνισε πως τα φιλικά δεν μετράνε, γιατί όταν παίζεις επίσημο ματς τα ξεχνάς, ενώ υπογράμμισε  πως το βασικό ζητούμενο για αύριο είναι το μηδέν στην άμυνα.
Να τι δήλωσε ο "Κλάους"...





-Συνήθως ο κόσμος λέει ότι στις διπλές αναμετρήσεις ένα εκτός έδρας γκολ είναι πολύ σημαντικό. Για το γκολ μεγάλη ευθύνη βαραίνει και τον επιθετικό...
«Για να μπει ένα γκολ υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές- συμπαίκτες από πίσω για να δημιουργήσουν μια ευκαιρία. Για μένα το θέμα σε αυτά τα διπλά παιχνίδια είναι να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα. Και μετά πιστεύω είναι να βάλουμε ένα γκολ. Μετά, έχουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα και πιστεύω ότι εκεί θα είμαστε πολύ καλά».

-Η Βαλερένγκα έχει 15 επίσημα ματς έως τώρα και αυτό είναι το πλεονέκτημά της. Το αβαντάζ του ΠΑΟΚ ποιο είναι;
«Για αυτούς είναι πολύ καλό ότι βρίσκονται στο μισό του πρωταθλήματος που αγωνίζονται. Εμείς ξεκινάμε τώρα, είμαστε ξεκούραστοι και πιστεύω ότι θα δείξουμε τα στοιχεία που δουλέψαμε στην προετοιμασία...»

-Παρότι η εικόνα στα φιλικά ήταν κάπως μέτρια;
«Για εμένα η εικόνα στα φιλικά δε μετράει καθόλου. Είναι παιχνίδια για να δει ο προπονητής κάποια πράγματα, αυτά που δουλεύει στην προπόνηση. Για εμένα μετράνε τα επίσημα παιχνίδια».

-Ποιο είναι το «κλικ» που γίνεται για τη μετάβαση από τα φιλικά ματς στα επίσημα;
«Αυτό που είσαι αναγκασμένος να κάνεις, αυτό το κλικ, είναι να αφήσεις πίσω τα φιλικά και να μπεις άμεσα σε ροή επίσημου αγώνα. Τις 2-3 μέρες που θα είμαστε στη Νορβηγία προσπαθούμε να μπούμε καλύτερα σε αυτό το ρυθμό, και θεωρώ ότι στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βαλερένγκα θα είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

-Στο Ζάγκρεμπ είχες βγάλει μία πολύ ωραία ασίστ στο γκολ του Σαλπιγγίδη. Ακόμη όμως δεν έχεις πετύχει ευρωπαϊκά γκολ... Τι προαίσθημα έχεις για το ματς με τη Βαλερένγκα;
«Προαίσθημα δεν έχω κάτι. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

-Είναι η ομάδα στη φόρμα που πρέπει για να πάρει αυτό που θέλει;
«Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στην πρόκριση».

Τι είπε για την προετοιμασία
-Φέτος έχεις πολύ καλή παρουσία στην προετοιμασία. Σε τέτοιο βαθμό που φάνηκε να σταμάτησε και τις κινήσεις της διοίκησης για αναζήτηση φορ...
«Αυτό που ήθελα εγώ από την αρχή της προετοιμασίας όπως και κάθε παίκτης, ήταν να δουλέψω σκληρά στις προπονήσεις και να συνεχίσω όπως τελείωσε η περσινή χρονιά. Δηλαδή να αγωνίζομαι κανονικά στην ομάδα. Και ο στόχος μου είναι αυτός, να μπορέσω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ. Τώρα, αν σταμάτησαν οι κινήσεις για απόκτηση άλλου φορ, αυτό είναι κάτι που δεν αφορά εμένα».

-Ο προπονητής φάνηκε να σε εμπιστεύεται παραπάνω. Αυτό σε βοήθησε; Σου μίλησε καθόλου, σουτ είπε τι θέλει από σένα;
«Από τον προπονητή αυτά τα λίγα που ήξερα πριν έρθει, είναι ότι ασχολείται πολύ με τους νέους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι πολύ καλό καθώς στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές. Μέσα από τις προπονήσεις σίγουρα ήθελε να βοηθήσει όλα τα παιδιά και εμένα, φυσικά, να μου δείξει με ποιο τρόπο θέλει να αγωνίζομαι μέσα στην ομάδα και αυτό πιστεύω ότι θα συνεχιστεί στις προπονήσεις για να του δείξω αυτό που θέλει».

-Πέρυσι πήρες αρκετά παιχνίδια, αλλά φέτος δείχνεις από το ξεκίνημα της προετοιμασίας να έχεις μία ποδοσφαιρική ωρίμανση, καθώς σου βγαίνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που προσπαθείς. Αυτό προφανώς δεν είναι θέμα του τελευταίου μήνα, μετά από το τέλος της περσινής σεζόν... Τι έκανες; Είναι και ψυχολογικό;
«Σίγουρα είναι και ψυχολογικό μετά από αρκετά παιχνίδια που έπαιξα πέρυσι. Οι συμμετοχές με έκαναν να ωριμάσω στον τρόπο παιχνιδιού μου. Όχι άσκοπες κινήσεις, να βοηθάω την ομάδα και αυτό πιστεύω ότι φαίνεται και μέσα στο γήπεδο».

-Φαίνεται ότι μπλέκεσαι σε άλλους τομείς του παιχνιδιού για να βοηθήσεις την ομάδα... Ζητάς πρώτη μπαλιά, κρατάς μπάλα, μοιράζεις παιχνίδι... Μοιάζεις να ολοκληρώνεσαι ποδοσφαιρικά...
«Ένας επιθετικός πρέπει να συμμετέχει και αυτός στην άμυνα, τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας, όπως πρέπει να βοηθάει και στην κατοχή της μπάλας. Ο επιθετικός πρέπει να βοηθάει όπως μπορεί τους συμπαίκτες του και αυτό σιγά σιγά το βγάζω μέσα στο γήπεδο».

-Πόσο αλλάζει η ψυχολογία ενός παίκτη όπως εσύ, όταν πλέον θεωρείσαι μέσα στους 14-15 βασικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και όταν έχει ήδη διεθνή συμμετοχή; Πλέον δεν είσαι ο μικρός παίκτης, αλλά ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εσένα...
«Δε θεωρώ τον εαυτό μου βασικό στην ομάδα. Μέσα από τις προπονήσεις θέλω να δουλεύω και να δείχνω στον προπονητή μου ότι είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Σίγουρα, με βοήθησε και η κλήση μου στην Εθνική. Παίρνεις ψυχολογία από τέτοια πράγματα. Μέσα απ« αυτά βρίσκεις καλύτερα τα βήματά σου. Ελπίζω να έχω συνέχεια και στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική».

-Είμαστε τέσσερις εβδομάδες μετά από την έναρξη της προετοιμασίας. Όλο αυτό το διάστημα δουλεύατε για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς...
«Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν. Είχαμε ένα μήνα για να μάθουμε το νέο προπονητή και να μας μάθει. Από ότι έχω καταλάβει ο κ. Μπόλονι έχει μια διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που είχε η ομάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια. Πιστεύω όμως ότι στο ματς με τη Βαλερένγκα θα είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του συγκεκριμένοι αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου