Μια θέση στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ αλλά και της Εθνικής ομάδας είναι ο μεγάλος στόχος του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο νεαρός επιθετικός τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να πρωταγωνιστεί.

Για την παρουσία του την περσινή χρονιά:
«Έτσι όπως ολοκληρώθηκε, ναι, ήταν από τις καλύτερές μου σεζόν και με τη κλήση μου στην Εθνική συμπληρώθηκε ένας βασικός μου στόχος, που τώρα ανεβάζει τις απαιτήσεις».



Για την επόμενη μέρα:
«Θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική. Τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο».

Για τη σεζόν που ξεκίνησε:
«Φέτος έχουμε νέο προπονητή και πρέπει να τον μάθουμε και να μας μάθει, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Για το γκολ στο ματς με τη Φορτούνα, είναι αλήθεια ότι παίρνεις ψυχολογία».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι άλλαξε τρεις προπονητές: «Αυτά είναι θέματα  της διοίκησης και το τι συμβαίνει με κάθε προπονητή. Εγώ ξέρω πως ο κάθε παίκτης θέλει πάντα να έχει σταθερή φιλοσοφία».

Για τον Μουσλίμοβιτς:
«Όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει ο Ζλάταν, δεν είναι δικό μου θέμα που έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Εμένα με βοήθησε, τον παρακολουθούσα στις κινήσεις του. Καλό είναι να έχεις συμπαίκτες τέτοιους ποδοσφαιριστές».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
«Για μένα η ομάδα πρέπει πάντα να διεκδικεί το πρωτάθλημα, αυτό είναι το ζητούμενο. Πρέπει όμως να δούμε πρώτα το ευρωπαϊκό παιχνίδι που έρχεται σύντομα».

Για τα πολλά ματς μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο: «Είναι αναγκαίο όσα παιχνίδια και να έχουμε να βγάλουμε το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει μεγάλη ομάδα».

Για το γεγονός ότι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν πλέον πολλοί παίκτες από την ομάδα Νέων που κατέκτησε το πρωτάθλημα: «Είναι καλό που σμίγει η παρέα εκείνης της ομάδας Νέων. Όσο για τις ευκαιρίες και αν πρέπει να τις πάρουμε θα το κρίνουν άλλοι».

Για το φιλικό με τη Φορτούνα: «Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν είμαστε ακόμα σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάτι που είναι φυσιολογικό».

Για τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο:
 
«Έχουμε κάνει κάποιες αρχικές συζητήσεις, τίποτα περισσότερο».

Για την παρουσία του κόσμου στη Γερμανία: «Καλά, εδώ έτσι γίνεται. Είναι γνωστή η συμπαράσταση και αγάπη του κόσμου μας στη συγκεκριμένη χώρα. Από όσο θυμάμαι, ακόμα και με τη δεύτερη ομάδα εδώ στη Γερμανία ήταν κοντά μας. Το περιμέναμε, το ξέραμε».

Για το αν οι δανεισμοί τον βοήθησαν: «Εμένα προσωπικά με βοήθησαν, ήταν επιλογή και από τις δύο πλευρές. Θα έλεγα στα νέα παιδιά που ενδεχομένως θα βρεθούν στην ίδια θέση με μένα, να μη σταματήσουν να δουλεύουν. Θα έχουν την ευκαιρία τους και τότε θα είναι στοίχημα για αυτούς».