Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Βιεϊρίνια: "ΠΑΟΚ είσαι"



Τις εκτιμήσεις του για το ματς με την Βαλερένγκα κατέθεσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξή του από την Νορβηγία. Ο Πορτογάλος άσος τονίζει ότι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει τη νίκη στο ματς του Ούλεβαλ, ενώ χαρακτηρίζει ατού του ΠΑΟΚ την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του.




Αρχικά είπε στο "ΠΑΟΚ Web TV": "Ολόκληρο το όνομά μου είναι Αντελίνο Αντρέ Βιέιρια Ντε Φρέιτας, αλλά δεν έχω πρόβλημα με όποιο και αν με φωνάζουν. Μόνο το Φρέιτας είναι αυτό που δεν με παραφωνεί κανείς. Όλα τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία. Ειδικά τα Αντελίνο, Αντρέ και Βιέιρια".
Και συνέχισε μιλώντας:

Για το ματς με την Βαλερένγκα:
"Πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για το συγκεκριμένο ματς. Δεν πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αμέσως τώρα το πρωτάθλημα, αλλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα προετοιμάζεται εδώ και τέσσερις εβδομάδες και ειδικά την τελευταία ακόμη πιο έντονα. Γνωρίζουμε την Βαλερένγκα από τις μεταξύ μας αναμετρήσεις πριν από δύο χρόνια και πιστεύω ότι για το εν λόγω ζευγάρι αγώνων είμαστε καλά προετοιμασμένοι".

Για το ποια ομάδα έχει το προβάδισμα για τη νίκη:
"Η αποψή μου είναι ότι η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κατακτήσει τη νίκη. Είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, με νέο προπονητή, κάποιους καινούργιους παίκτες και φυσιολογικά ακόμη δεν έχουμε βρει την συνοχή μας με αποτέλεσμα να γίνονται κάποια λάθη, αλλά τόσο στο αυριανό παιχνίδι, όσο και στην ρεβάνς της Τούμπας η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει. Περιμένουμε ένα δυνατό και γρήγορο παιχνίδι και γνωρίζουμε ότι η Βαλερένγκα έχει γρήγορους παίκτες μπροστά".

Για το ποιο είναι το ατού του ΠΑΟΚ:
"Η ποιότητα της ομάδας νομίζω. Έχουμε κρατήσει σχεδόν όλους τους παίκτες από την περασμένη χρονιά, προστέθηκαν και δύο-τρεις νέοι ποδοσφαιριστές σε θέσεις που χρειαζόμασταν ενίσχυση και πιστεύω ότι δυναμώσαμε. Αυτοί έχουν δώσει 15 αγώνες και ίσως σε καλύτερο ρυθμό από εμάς, αλλά όπως είπα, όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει πλεονέκτημα".

Για το προφίλ της Βαλερένγκα:
"Είναι μια ομάδα που της αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια και κάθε φορά που την χάνει πρεσάρει για να την ξανακερδίσει γρήγορα και αν είναι εφικτό κοντά στην περιοχή του αντιπάλου τους. Αυτά πρέπει να προσέξουμε. Είναι πιο συμπαγείς από εμάς λόγω των αγώνων που έχουν δώσει. Αλλά εμείς με την ποιότητά μας και την αξία μας ως σύνολο έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε".

Για την επόμενη σεζόν:
"Οχι μόνο αυτό τον χρόνο αλλά και τα προηγούμενα 3-4 ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος, πέρυσι κάναμε φανταστική δουλειά και στο Europa League. Αυτό μας κάνει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και να έχουν όλοι, πέρα από εμάς- υψηλές απαιτήσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ψηλά και αν γίνεται ένα βήμα πιο μπροστά. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι και γενικά στους προκριματικούς, όπως θα είμαστε συγκεντρωμένοι και στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν αυτό ξεκινήσει".

Για το κίνητρο στο Europa League:
"Νομίζω ότι δεν είναι πως θέλεις να φτάσεις πιο μακριά στην Ευρώπη. Σε προκαλεί περισσότερο το επίπεδο των αντιπάλων και η ίδια η διοργάνωση. Θα σας έλεγα ψέματα αν τόνιζα ότι δεν θέλουμε να παίζουμε στο Europa League και το Champions League, όμως, η συγκέντρωση είναι η ίδια με τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε όλες τις διοργανώσεις ξεκινάμε για να κερδίσουμε. Φυσικά έχεις καλύτερους αντιπάλους, καλύτερα στάδια στο Europa League, αλλά η συγκέντρωσή και το επίπεδο είναι ίδιο σε όλα τα παιχνίδια".

Για το εάν ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος:
"Αισθάνομαι όπως πριν από όλους τους αγώνες. Περιμένεις πάντα να έρθει η ώρα του ματς έχεις αυτό για να το πω ελληνικά, άγχος, περιμένοντας το παιχνίδι. Αισθάνομαι έτοιμος, και οι 20 ποδοσφαιριστές που είναι εδώ είναι έτοιμοι".

Κατέληξε λέγοντας:
"Πρώτος στόχος αύριο είναι η νίκη. Για όλη την ομάδα αυτός είναι ο στόχος. Είναι σαφώς σημαντικό όταν παίζεις το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας να μην δεχτείς γκολ. Για αυτό πρέπει να έχουμε τον προσανατολισμό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Δεν μπορούμε, όμως, να παίξουμε μόνο για αυτό. Πρέπει να είσαι προσηλωμένος να σκοράρεις κιόλας. Δεν ήρθαμε εδώ για να αφήσουμε μόνο τους αντιπάλους να παίξουν. Ήρθαμε εδώ να παίξουμε ποδόσφαιρο και αν είναι δυνατόν να κερδίσουμε και όχι να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε".

Ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ μετά το φινάλε την συνέντευξης είπε σε άπταιστα ελληνικά... "ΠΑΟΚ είσαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου