Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Προβλημάτισε και πάλι! CSKA Sofia - ΠΑΟK 3-2 (φιλικό)

Ξεκίνησε καλά, αλλά παρουσίασε και πάλι… παιδικές ασθένειες καθώς μέσα σε 5΄ το 1-1 έγινε 1-3! Η ήττα του ΠΑΟΚ από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (3-2) κάνει τον Μπόλονι ακόμη πιο προβληματισμένο για την συνέχεια!


Τρίτο φιλικό και… τρίτη ήττα! Ο Λάζλο Μπόλονι έμεινε ικανοποιημένος μόνο για 25 λεπτά, αφού στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έπαθε… καθίζηση και έσβησε την καλή εικόνα των πρώτων λεπτών. Χωρίς κίνηση, με τεράστια αμυντικά κενά και γραμμές αποκομμένες η μία από την άλλη, ο «δικέφαλος» δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι θετικό. Βιεϊρίνια και Αρίας προσπάθησαν να… σώσουν την κατάσταση, χωρίς όμως να σώσουν τον ΠΑΟΚ από μια νέα τριάρα. Απογοητευμένος ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να βελτιώσει την αμυντική και όχι μόνο λειτουργία της!


Έτσι έπαιξε
Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε με βασικούς το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αφού το φιλικό με τους Βούλγαρους είναι ένα σημαντικό τεστ, μιας και ο αντίπαλος αρχίζει το πρωτάθλημα του στις 6 Αυγούστου. Ο Ρουμάνος τοποθέτησε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Έτο, αριστερά τον Λίνο, ενώ Μαλεζάς, Σαβίνι αποτελούσαν το κεντρικό δίδυμο. Ο Αρίας σε ρόλο κόφτη με τον Φωτάκη δεξιά και τον Βιεϊρίνια αριστερά του, αν και ο Πορτογάλος έβγαινε αρκετές φορές ως δεύτερος επιθετικός. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Ρομπέρ (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Αθανασιάδη στην κορυφή.


Μπάλα για… 26 λεπτά!
Το τρίτο φιλικό του ΠΑΟΚ άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, ο «δικέφαλος» πίεζε την κυπελλούχο Βουλγαρίας, είχε πολύ καλή κυκλοφορία, με τον Αρίας εκτός του να κόβει, να αναλαμβάνει και να τροφοδοτεί την επίθεση. Ορεξάτος και ο Βιεϊρίνια, κάτι που… αποδείχθηκε μόλις στο 8’, όταν ο Έτο, τον έβγαλε σε θέση βολής και ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο, οι γραμμές ήταν σωστά τοποθετημένες, ενώ και ο Χαλκιάς όποτε χρειάστηκε αποσόβησε τον κίνδυνο. Για 25 λεπτά ο Μπόλονι είδε την ομάδα να έχει κίνηση, ταχύτητα, πάθος και αλληλοκαλύψεις, αλλά… μέχρι εκεί! Στο 26’ ο Τριφόνοφ εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό κενό και με μονοκόμματο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαλκιά. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ κάθισε, η ΤΣΣΚΑ πήρε τον έλεγχο, εκμεταλλεύτηκε τις… τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα σε κέντρο και άμυνα και έβγαινε άνετα στην επίθεση. Μάλιστα, ο Ντέλεφ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη των Βούλγαρων. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες να απειλήσει, ενώ ο Αθανασιάδης πλήρωσε την έλλειψη ψυχραιμίας, αφού βρέθηκε τέσσερις φορές σε θέση οφσάιντ.


Καθίζηση…


Αν μετά το 25’ ο ΠΑΟΚ κάθισε, από το 46’ ως το 60’ έπαθε… καθίζηση! Οι Βούλγαροι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα «δώρα» της άμυνας. Ο Ντέλεφ με γκολ στο 49’ στο οποίο είχε και… συμμετοχή ο Μαλεζάς και στο 51’ ο Ζίκου με εξαιρετικό πλασέ απέδειξαν την αμυντική… γύμνια του «δικέφαλου». Ο Μπόλονι... έσκαγε από αυτά που έβλεπε, άλλαξε την άμυνα περνώντας στο ματς τους Τσιρίλο, Σνάουτσερ, ενώ έβαλε δίπλα στον Αρίας τον Γκαρσία, προκειμένου να ανακόψει τις… επιδρομές των Βούλγαρων. Η ΤΣΣΚΑ πάντως συνέχισε να έχει τον έλεγχο, ο Βιεϊρίνια έδειχνε… μόνος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ ο Σαλπιγγίδης αρκετά κουρασμένος. Μια… λύση πάντως δόθηκε από τον νεαρό Τσουκαλά, ο οποίος ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς (69’) εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Καρατζόφ και με εξαιρετικό μακρινό πλασέ μείωσε σε 3-2.
Ο Μπόλονι πέρασε και τον Παπάζογλου στη θέση του Σαλπιγγίδη, όμως κίνηση στην επίθεση δεν είδε… Η Κυπελλούχος Βουλγαρίας ήταν που είχε τον έλεγχο και αν δεν κατέβαζε ταχύτητα θα μπορούσε να απειλήσει ακόμα περισσότερο, αφού τα λάθη της άμυνας προσέφεραν ευκαιρίες…


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (56' Σνάουτνσερ), Σαβίνι, Μαλεζάς (56' Τσιρίλο), Αρίας, Φωτάκης (65' Τσουκαλάς), Ρομπερ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (56' Γκαρσία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου