Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0





Ο ΠΑΟΚ με ουσιαστικό ποδόσφαιρο μετέτρεψε σε περίπατο την ρεβάνς (3-0) με την Βαλερένγκα και πλέον περιμένει την καλή κλήρωση της Παρασκευής για να πει... καλημέρα όμιλοι στο Europa League!

Αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δεν έχασε στην έδρα του από την Βολερέγκα. Ο «δικέφαλος» επικράτησε με σχετική άνεση των Νορβηγών με 3-0 με τον Φωτάκη να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας το 3ο τέρμα, ενώ από δική του ενέργεια ο Αθανασιάδης σημείωσε το 2ο γκολ. Τον... χορό, άνοιξε ποιος άλλος; Ο Βιερίνια που ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου για τους Θεσσαλονικείς στο πρώτο ημίχρονο.

Με σχήμα 4-2-3-1 ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Έττο και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Αρίας και Γκαρσία. Στις πτέρυγες οι Βιερίνια και Φωτάκης, στον άξονα ο Ίβιτς και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.
Ο Μάρτιν Άντερσεν επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Χίρτσφελντ κάτω από την εστία. Δεξιά ο Ντος Σάντος και αριστερά ο Νορντβικ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μούρι και Στραντμπεργκ. Αμυντικά χαφ οι Ζάγιτς και Σινγκ. Στα άκρα οι Μπέρε και Ογκούντε, στον άξονα ο Φέλα και στην κορυφή ο Κόνε.
Μπήκε δυνατά ο Βολερέγκα
Όπως ήταν αναμενόμενο οι νορβηγοί μπήκαν στο παιχνίδι πιο δυνατά μη έχοντας άλλη επιλογή καθώς ήδη είχαν στην πλάτη τους τα δύο γκολ του πρώτου αγώνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Βολερέγκα πίεσε τον ΠΑΟΚ στον χώρο του κέντρου, κυρίως, χωρίς όμως να έχουν δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία καθώς η αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου λειτούργησε άψογα.

Τραγικό λάθος του διαιτητή
Ο ΠΑΟΚ άρχισε να συνέρχεται μετά από το μουδιασμένο ξεκίνημα και στο 13ο λεπτό είχαμε ένα τραγικό λάθος εις βάρος του Δικεφάλου από τον Εσθονό διαιτητή. Ο Αθανασιάδη φεύγει μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα με τον Μούρι να τον ανατρέπει λίγο έξω από την περιοχή και τον Τόχβερ να μην σφυρίζει την παράβαση. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ανέβασε απόδοση ωστόσο η μοναδική απειλεί για την εστία του Χίρσφελντ ήταν τα μακρινά σουτ του Βιερίνια.
Απείλησαν μόνο μια φορά

Όσο ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να αναπτυχθεί επιθετικά, οι Νορβηγοί έβλεπαν πως η δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ «έμπαζε». Ο Άντερσον έδωσε εντολή οι επιθέσεις να γίνονται από την πλευρά του Έττο που έδειχνε να πελαγοδρομεί. Στο 27’ είχαμε μια καλή προσπάθεια για τους Νορβηγούς με τον Ζάγιτς να περνάει τον αμυντικό του ΠΑΟΚ με ευκολία και με κάθετη πάσα να βρίσκει τον Φελά. Ο τελευταίος έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Όταν έχεις Βιερίνια
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες της Βαλερέγκα ασκούσαν πίεση σε όλο τα γήπεδο και αυτούς του ΠΑΟΚ να κάνουν το ένα λάθος με τα το άλλο. Ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς δεν κινδύνεψαν σοβαρά. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ο συνήθεις ύποπτος που λέγεται Αντρέ Βιερίνια είχε διαφορετική άποψη και στο 44ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Πορτογάλος μετά το κόρνερ του Γκαρσία πήρε την μπάλα και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Τους έπιασε στον ύπνο
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως το τελείωσε το πρώτο δηλαδή με γκολ. Αυτή την φορά σκόρερ ήταν ο Αθανασιάδης. Στο 49’ ο Δικέφαλος βρήκε χαλαρή την άμυνα της Βολερέγκα με τον Φωτάκη να κλέβει την μπάλα και με κάθετη πάσα να βρίσκει τον Έλληνα επιθετικό. Αυτός με άψογο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους Θεσσαλονικείς.

Φωτάκης και... 3-0
Κάποιος θα περίμενε μετά το 2-0 ο ΠΑΟΚ να κατεβάσει ταχύτητα, να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει των πλει οφ του Γιουρόπα Λίγκ. Οι παίκτες του Μπόλονι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και πιο ήρεμοι πλέον, αφού μόνο με αυτοκτονία θα μπορούσαν να χάσουν την πρόκριση, πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Φωτάκη. Στο 58’ ο Καλαματιανός μέσος έκλεψε και πάλι την μπάλα έβγαλε τετ α τετ τον Αθανασιάδη με τον Χίρσφελντ με τον τερματοφύλακα των νορβηγών να διώχνει προσωρινά. Ο Φωτάκης που παρακολουθούσε την φάση με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου