Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Περάσαμε το εμπόδιο "Καρπάτι". Τα εμπόδια Τότεναμ, Ρούμπιν και Σάμροκ, πώς;


Γεια σας αδέρφια. Καταφέραμε και ξεπεράσαμε, λοιπόν, το εμπόδιο "Καρπάτι". Μια, όπως αποδείχτηκε, σκληροτράχηλη και πεισματάρα ομάδα. Εύκολα ή δύσκολα, με απουσίες ή χωρίς, η ομάδα μας ήταν σοβαρή, ουσιαστική, παίζοντας περισσότερο έξυπνο ποδόσφαιρο παρά θεαματικό.



Έτσι, πετύχαμε τον πρώτο στόχο της σεζόν, την είσοδο στους ομίλους του Europa League.
Στην κλήρωση της Παρασκευής(26/8) που μάθαμε τους τρεις αντιπάλους μας, δε μπορώ να πω ότι η τύχη μας ευνόησε. Οι δύο από τις τρεις ομάδες είναι επιπέδου Champions League. Τότεναμ η πρώτη, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας η οποία πέρσι έφτασε ως τα προημιτελικά του Champions League. Η δεύτερη είναι η Ρούμπιν Καζάν που συμμετείχε και αυτή πέρσι στο Champions League και ούτε η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να τη νικήσει ακόμα. Η τρίτη είναι η άγνωστη, αλλά επικίνδυνη Σάμροκ Ρόβερς, η οποία πέρασε φέτος στους ομίλους του Europa League αποκλείοντας την Παρτιζάν.
Θέλει προσοχή και αυτή η ομάδα, καθώς το γεγονός ότι είναι άγνωστη δε σημαίνει ότι είναι ακίνδυνη.

Πάμε να δούμε το προφίλ της κάθε ομάδας:

ΤΟΤΕΝΑΜ
Πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, που όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη... σκιά των "Big 4" (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ).

Ήταν η χειρότερη επιλογή για τον ΠΑΟΚ από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, αφού εκτός του ότι είναι πρώτη στη βαθμολογία της UEFA από τις συμμετέχουσες, έχει και μία πολύ δυνατή έδρα.




Είναι πρώην κάτοχος του τροπαίου και μάλιστα δύο φορές (1972, 1984), ενώ έχει κατακτήσει μία φορά και το Κύπελλο Κυπελλούχων (1963), όντας η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Είναι η πρώτη ομάδα στο "Νησί" που πέτυχε νταμπλ σε μία χρονιά (1960-61), ενώ έχει δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, με το τελευταίο να είναι το μακρινό 1961.

Μπορεί φέτος να μην ενισχύθηκε ιδιαίτερα στη μεταγραφική περίοδο, καθώς οι πιο σημαντικές της μεταγραφές είναι αυτές του Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και του Μπραντ Φρίντελ, ωστόσο δεν αποδυναμώθηκε κιόλας, αφού μόνο οι Ρόμπι Κιν και Τζόναθαν Γούντγκεϊτ αποχώρησαν.


Η ταυτότητα της Τότεναμ

Έτος ίδρυσης: 1882
Γήπεδο: "White Hart Lane" (36.310 θεατές)
Πρόεδρος: Ντάνιελ Λέβι
Προπονητής: Χάρι Ρέντναπ
Χρώματα: Μπλε - Λευκό


Τίτλοι

Πρωταθλήματα Αγγλίας: 2 (1951, 1961)
Κύπελλα Αγγλίας: 8 (1901, 1921, 1961, 1962, 1967, 1981, 1982, 1991)
Λιγκ Καπ Αγγλίας: 4 (1971, 1973, 1999, 2008)
Κομιούνιτι Σιλντ Αγγλίας: 7 (1921, 1951, 1961, 1962, 1967, 1981, 1991)
Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης: 1 (1963)
Κύπελλο UEFA: 2 (1972, 1984)


ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

Η Ρουμπίν αναδύθηκε στην επιφάνεια του ρωσικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία.

Άλλωστε μόλις το 2003 κέρδισε την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία, καταφέρνοντας πάντως να κάνει αισθητή την παρουσία της άμεσα, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο τότε Κύπελλο UEFA. 



Κατέκτησε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα (2008, 2009), τα οποία είναι φυσικά και τα μοναδικά στην ιστορία της.

Αναμορφωτής της, θεωρείται, ο 58χρονος τεχνικός από το Τουρκμενιστάν, Κουρμπάν Μπερντιέβ, ο οποίος βρίσκεται στο "τιμόνι" από το 2001, ενώ κατέχει και την θέση του αντιπροέδρου στον σύλλογο.

Μάλιστα, το 2002, ένα χρόνο αφότου την ανέλαβε,  προβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία και στην σεζόν κατέλαβε την 3η θέση (2003).

Έτσι ακολούθησε η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το 2004 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στο οποίο πήρε μέρος και το 2006 μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Το 2008 έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στους ομίλους του  Champions League την αμέσως επόμενη σεζόν.

Το 2009 βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Μπαρτσελόνα, την οποία μάλιστα νίκησε με 2-1 μέσα στην Βαρκελώνη, ενώ έμεινε στο 0-0 με τους Καταλανούς στην Ρωσία.

Είχε μια ήττα και μία ισοπαλία με τις Ίντερ και Ντιναμό Κιέβου, αλλά προσπέρασε τους Ουκρανούς, πήρε την 3η θέση και συνέχισε στο Europa League.

Στους "32" απέκλεισε την Χάποελ Τελ Αβίβ με νίκη 3-0 στην Ρωσία και ισοπαλία χωρίς σκορ στην Ισραήλ, ενώ αποκλείστηκε στους "16" από την Βόλφσμπουργκ, χάνοντας με 1-2 στην παράταση στην Γερμανία, έπειτα από 1-1 και στα δύο ματς.

Πέρυσι μετείχε εκ νέου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας ξανά την Μπαρτσελόνα (ισοπαλία στη Ρωσία 1-1, ήττα στο "Καμπ Νου" με 2-0).  Επίσης και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έληξαν ισόπαλα δίχως σκορ. Κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου  και πήρε το εισιτήριο για τους "32" του Europa League όπου αποκλείστηκε από την Τβέντε (0-2, 2-2).

Μέχρι στιγμής, μετά από 21 αγωνιστικές βρίσκεται στην έκτη θέση με 35 βαθμούς και απολογισμό εννέα νίκες, οκτώ ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Τούτη είναι η έκτη της σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης. Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε τη Ντιναμό Κιέβου με δύο νίκες (2-0 στην Ουκρανία και 2-1 στο Καζάν), αλλά στα play offs δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λιόν γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 στο «Ζερλάν» και 1-1 στη ρεβάνς.

Μεγάλο αστέρι θεωρείται ο νεοφερμένος Παραγουανός διεθνής επιθετικός Νέλσον Βαλντέζ, ο οποίος είχε απασχολήσε και τον Ολυμπιακό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Έτος Ίδρυσης: 1958
Έδρα: Τσεντράλνι Στάντιον (30.133)
Πρόεδρος: Αλεκσαντρ Γκούσεφ
Προπονητής: Γκουρμπάν Μπερντίγεφ


Τίτλοι
 2 πρωταθλήματα Ρωσίας, 1 Σούπερ Καπ



ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ

Η ομάδα από το Δουβλίνο που απέκλεισαν την Παρτίζαν (1-1 εντός έδρας και 1-2 στην παράταση στο Βελιγράδι) είναι αν μη τι άλλο το απόλυτο... αουτσάιντερ του ομίλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ελάχιστοι από τους παίκτες της είναι "επαγγελματίες ποδοσφαιριστές" με την ακριβή έννοια του όρου, καθώς ως part-timers κάνουν κι άλλες δουλειές για να βγάλουν τα προς το ζην.

Η πλειοψηφία των παικτών της είναι Ιρλανδοί. Αγωνίζονται ακόμη ένας Βορειοϊρλανδός (Κρις Τέρνερ), ένας Τζαμαϊκανός (Ράιαν Τόμπσον), δύο Άγγλοι (Μπρας και Μάρεϊ), καθώς και δύο Σκωτσέζοι (Τουίγκ και Σάιβς).

Οι Ρόβερς, που έχουν για σήμα το τριφύλλι (αυτό σημαίνει Shamrock), ιδρύθηκαν το 1901 αλλά δεν έχουν να επιδείξουν μεγάλες επιτυχίες εκτός "νησιού". Θεωρούνται πάντως η πιο επιτυχημένη ομάδα του ιρλανδικού πρωταθλήματος, έχοντας κερδίσει 16 φορές τον τίτλο και 24 φορές το κύπελλο!

Έχει ακόμη "μεταγγίσει" την εθνική Ιρλανδίας με τους περισσότερους διεθνείς από κάθε άλλο σύλλογο της χώρας (62), ενώ ήταν κι η πρώτη που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το μακρινό 1957 (Κύπελλο Κυπελλούχων).

Στο χείλος της καταστροφής

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα αντιμετώπιζε αρκετά οικονομικά προβλήματα κι είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 οι φίλαθλοι την έσωσαν από την οριστική καταστροφή. Από το 1987 ως το 2009 η ομάδα έγινε... άστεγη, καθώς μετακόμισε από το Glenmalure Park. Προσωρινά έπαιξε στην Τόλκα, μπροστά όμως από συγγενείς και φίλους, λόγω του μποϊκοτάζ που έκαναν οι φίλαθλοι που ήθελαν την παραονή του συλλόγου στη Μίλταουν. Το 2009 ολοκληρώθηκε το χτίσιμο του δικού της γηπέδου, το Tallaght.

Προηγουμένως το κλαμπ "400" βοήθησε να καλυφθεί το χρέος των δύο εκατομμυρίων ευρώ που είχε δημιουργηθεί κι είχε φέρει την ομάδα στο χείλος της καταστροφής.

Πέρσι οι Ρόβερς προκρίθηκαν από τις Μπνέι Γιεχούντα από το Ισραήλ και αντιμετώπισαν στη συνέχεια τη Γιουβέντους. Μετά την πρώτη ισοπαλία ηττήθηκαν με 3-0 και αποκλείστηκαν. Κατάφεραν παρόλα αυτά να κατακτήσουν τον τίτλο (μετά από 16 χρόνια) του πρωταθλητή, έστω και στη... διαφορά γκολ κόντρα στην Μποχέμιαν.

Φέτος ξεκίνησε στα προκριματικά του Champions League (επέστρεψε εκεί μετά τη σεζόν 1986-1987) κερδίζοντας την Φλόρα Ταλίν, με 1-0 στο Tallaght και "λευκή ισοπαλία" στην Εσθονία. Στη συνέχεια αποκλείστηκαν από την Κοπεγχάγη (3-0).


Η ταυτότητα

Ψευδώνυμο: The HoopsΈτος ίδρυσης: 1901 Πρόεδρος: Τζόναθαν ΡοςΠροπονητής: Μάικλ Ο'Νιλ (από το 2009)Χρώματα: Πράσινο και ΆσπροΓήπεδο: Tallaght (6.000 θέσεων)





Αυτές ήταν μερικές πληροφορίες για τους αντιπάλους μας έτσι όπως τις κατέγραψε το sport24.
Το θέμα είναι όμως ο τρόπος αντιμετώπισής τους!
Ο δάσκαλος Λάσλο τόνισε πως θα πρέπει να κάνουμε ζημιά στις Τότεναμ και Ρούμπιν δε θέλησε να πει το κλασικό
"πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί".

Κατά την άποψή μου σίγουρα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες. Σίγουρα θα πρέπει να έχουμε θέληση, πάθος ψυχή!
Θα είναι ανεπίτρεπτο αν δεν εκμεταλλευτούμε την Τούμπα στο έπακρο. Να είναι όπως στην εικόνα επάνω(αλλά χωρίς τους πυρσούς γιατί η UEFA παραμονεύει)

Αναμφισβήτητα και το γόητρο στη μέση! Μπορείτε να φανταστείτε τη στιγμή που(απ' το στόμα μου και στου Θεού τ΄αυτί) θα βάζουμε γκολ στη Τότεναμ ή έστω και στη Ρουμπίν; Ίσως να μπορούσε να συγκριθεί με το γκολ στην Πόλη, ίσως...



Πιστεύω πως αν είμαστε Π.Α.Ο.Κ., θα περάσουμε από τους ομίλους και θα παραμιλάει ΟΛΗ η Ευρώπη.
Και να μας βλέπουν από τον καναπέ τους κάποιοι άλλοι!  

Ετοιμαστείτε, πρώτο ματς στην Τούμπα με Τότεναμ(20:00)!


paok4ever

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου