Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Η ουκρανική Καρπάτι στον δρομο του ΠΑΟΚ!

Στο άκουσμα του ονόματος της Καρπάτι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χαμογέλασαν. Δεν έκανε το ίδιο και ο Λάζλο Μπόλονι που γνωρίζει πολύ καλά πως η ουκρανική ομάδα είναι ικανή να κάνει πολλές ζημιές στον Δικέφαλο αν δεν προσέξει στα μεταξύ τους παιχνίδια



Η Καρπάτι εδρεύει στην πόλη Λβιβ των 750.000 κατοίκων και ιδρύθηκε το 1963 από μια παρέα Ουκρανών βετεράνων ποδοσφαιριστών. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της λογίζεται η κατάκτηση του κυπέλλου του 1969 όταν και έγινε η πρώτη ομάδα που δεν αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της Σοβιετικής Ένωσης που έφτανε σε μια τέτοια επιτυχία. Η συνέχεια δεν είχε κάποια κατάκτηση τίτλου παρά μόνο τη διεκδίκηση και πάλι του κυπέλλου όταν και ηττήθηκε ισάριθμες φορές στον τελικό. Ευρωπαϊκά έκανε πέρυσι την καλύτερη πορεία της ιστορία της όταν και κατάφερε να αποκλείσει με τη σειρά Ρέικιαβικ, Ζεσταφόνι και στα πλέι οφ τη Γαλατασαράι (1-1 εντός, 2-2 εκτός)! Ο αποκλεισμός της τουρκικής ομάδας δείχνει και το πόσο επικίνδυνη είναι η Καρπάτι αν δεν προσεχθεί.

Πάντως στην Ουκρανία δε θεωρείται ο μεγάλος σύλλογος καθώς βρίσκεται στη σκιά των κολοσσών όπως η Σαχτάρ και η Ντιναμό.

Η έδρα

Η έδρα της Καρπάτι είναι το στάδιο Ουκράινα που έχει υποστεί πολλές βελτιώσεις από το 1963 που άνοιξε τις πύλες του και χωρά 29004 θεατές. Θεωρείται καυτή έδρα και πολύ συχνά συγκεντρώνει περισσότερους από 10.000 οπαδούς της ομάδας

Το σήμα

Το λιοντάρι στο σήμα της Καρπάτι είναι και στο έμβλημα της πόλης του Λβιβ ενώ πρέπει να αναφερθεί πως στο παρελθόν υπήρχαν αντί του λιονταριού τα Καρπάθια

Το αστέρι

Ο 26χρονος Ιγκόρ Κουντόμπιακ είναι ένας παίκτης κλειδί και αρχηγός της Καρπάτι που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμη που βοηθά στην οργάνωση και πάρα πολύ στην εκτέλεση όντας πέρυσι δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 7 γκολ. Έχει ήδη συμπληρώσει 171 αγώνες πρωταθλήματος και η εμπειρία του παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του.

και υπήρξε διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ουκρανίας.

Ο προπονητής

Προπονητής είναι ο 45χρονος Όλε Κονόνοφ. Γεννήθηκε στο Κουρσκ της Ρωσίας αλλά είναι Λευκορώσος. Έκανε σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε ομάδες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Πολωνίας ενώ το 1998 αναδείχθηκε καλύτερος Λευκορώσος ποδοσφαιριστής. Σαν προπονητής δεν έχει σπουδαίο βιογραφικό έχοντας περάσει από ομάδες της Ουκρανίας αλλά και από της Μολδαβίας όπως η Σέριφ. Στον πάγκο της Καρπάτι βρίσκεται από το 2008.

Το ρόστερ

Tερματοφύλακες

Ολεκσάνταρ Ιλιουσένκοφ

Αντρέι Τλούμακ

Μάρτιν Μπογκάτινοφ

Αμυντικοί

Μουρίλο

Ιβάν Μιλόσεβιτς

Ιχόρ Οσύπκο

Τάρας Πετρέφσκι

Μπόρχα Γκόμεζ

Γκρεγκόρ Μπάλαζιτς

Ιχόρ Τιστίκ

Στέφαν Χέρσκι

Άρτεμ Φεντέτσκι

Μέσοι

Κριστομπάλ Μαρκέζ

Ιχόρ Κουντόμπιακ(αρχηγός)

Όλεχ Χολόντιουκ

Μικάιλο Κοπόλεβετς

Αντρέι Τκετσάκ

Κονσταντίν Κραβτσένκο

Γιάροσλαβ Μαρτινιούκ

Ντανίλο Αβελάρ

Επιθετικοί

Σεργκέι Ζενιόφ

Αντρέι Βαράνκοφ

Βολοντιμίρ Χιντούμα

Λούκας

Ουίλιαμ Μπατίστα

Γιούρι Χαμπόβντα

Γερμάν Πατσένκο

Τι κάνει φέτος

Φέτος η Καρπάτι αντιμετώπισε την Σεν Πάτρικς στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και προκρίθηκε εύκολα με δύο νίκες, 2-0 και 1-3.

Στο πρωτάθλημα, πάντως, απογοητεύει έχοντας στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές τρεις ήττες και μία ισοπαλία όντας στην τελευταία θέση μαζί με Τσερνομόρετς, Ομπολόν. Έχει πετύχει δύο γκολ και έχει δεχτεί έξι ενώ επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση είναι ο αγώνας της με τη Ντιναμό Κιέβου την Κυριακή (7/8).

απο olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου