Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Aρης-ΠΑΟΚ 1-1







Μοίρασαν μόνο βαθμούς Άρης και ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση στο «Βικελίδης». Και λέμε μόνο βαθμούς γιατί από θέαμα, από αγωνία, ήταν μια ανάλατη σούπα το παιχνίδι. Τα γκολ σημειώθηκαν από τους Λαζαρίδη και Παπαζόγλου στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου.


Εξω ο Καστίγιο
Με σύστημα 4-2-3-1 ο Τσιώλης επέλεξε να ξεκινήσει με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Παπαστεριανός στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Λαζαρίδης και Σανκαρέ τα δύο στόπερ και ο Μίσελ στα αριστερά. Οι Πρίττας και Φατί τα δύο αμυντικά χαφ, ο Καπετάνος στον άξονα, οι Ούμπιντες και Ακόστα στις πτέρυγες και ο Γιάκομπ στην κορυφή της επίθεσης.
Τα πάνω-κάτω ο Μπόλονι
Ο Μπόλονι που είχε έξι σημαντικές απουσίες, αποφάσισε να κάνει όχι μια, αλλά δύο εκπλήξεις. Ο Xαλκιάς τερματοφύλακας. Στην άμυνα δεξιά ο Έτο, αριστερά ο Σνάουτσνερ και στόπερ οι Κοντρέρας και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ Αρίας και Λάζαρ. Ο Βιεϊρίνια στον άξονα, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Ρομπέρ και στην επίθεση ο Παπάζογλου.


Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε... τον μισό ΠΑΟΚ (1-1) και το μέλλον του Τσιώλη στον «κίτρινο» πάγκο είναι πλέον ανοικτό προς κάθε κατεύθυνση. Έπεσε από την κορυφή ο «δικέφαλος», όμως έδειξε χαρακτήρα

Τους έπιασε στον ύπνο
Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στον Άρη. Οι Κίτρινοι μετά την κεφαλιά του Γιάκομπ και τη σωτήρια επέμβαση του Χαλκιά στο 2ο μόλις λεπτό πέτυχε το γκολ με τον Λαζαρίδη στην εξέλιξη της φάσης. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο υψηλόσωμος αμυντικός των Κίτρινων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι εντολές μετά το γκολ
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι γκολ από στημένη φάση, ενώ χάθηκαν τα μαρκαρίσματα. Ο Μπόλονι έδινε εντολές διαρκώς στους Αρίας και Λαζάρ να κάνουν παιχνίδι στο χώρο του κέντρου αποφεύγοντας τα λάθη. Ο Άρης όπως ήταν λογικό έπαιζε πλέον χωρίς άγχος. Η ανάπτυξη γινόταν από τα πλάγια με Ούμπιδες και Ακόστα, ενώ ο Σάκης Τσιώλης ζήτησε από τους παίκτες του να κλείσουν τους διαδρόμους.

Ανασταλτικά οι Κίτρινοι
Οι Κίτρινοι έδωσαν χώρο στους Ασπρόμαυρους παίζοντας με αντεπιθέσεις κυρίως από τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, όπου ο Σνάουτσνερ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον τεχνίτη και ταχύ Ούμπιδες. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και από τον άξονα με τον Βιεϊρίνια προσπάθησε όχι να απειλήσει, αλλά να προσεγγίσει τα καρέ του Βελλίδη. Ο Μπόλονι βλέποντας πως η αριστερή του πλευρά χωλαίνει, έδωσε εντολή στον Βιεϊρίνια να πάει αριστερά και τον Ρομπέρ στον άξονα.

Πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ  
Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια αύξησε τις επιθετικές του πρωτοβουλίες στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Ένα σουτ του Λαζάρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ανάγκασε τον Βελλίδη να πέσει στη γωνία του και να διώξει.

Με επτάλεπτη καθυστέρηση
Το παιχνίδι που είχε πολλές διακοπές στο πρώτο ημίχρονο, είτε με το πανό είτε λόγω τραυματισμών, δεν ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιάχος απαίτησε να κατεβεί το πανό με το υβριστικό περιεχόμενο, αλλιώς δεν θα ξεκινήσει το παιχνίδι.

Καρμπόν γκολ ο ΠΑΟΚ
Με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1 στο 49’ με τον Θανάση Παπάζογλου. Ο Λαζάρ με μια καταπληκτική μπαλιά έστειλε την μπάλα κατευθείαν στο κεφάλι του υψηλόσωμου επιθετικού του Δικεφάλου. Αυτός χωρίς αντίπαλο και στη μικρή περιοχή του Βελλίδη την έστειλε στα δίχτυα. Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά και στη σουίτα όπου βρισκόταν η διοίκηση του Δικεφάλου.

Μέσα Καστίγιο και Νέτο
Ο Τσιώλης βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορεί να αντιδράσει και να γίνει πιο επιθετική, αρχικά πέρασε στο παιχνίδι τον Καστίγιο και στη συνέχεια τον Νέτο μεταφέροντας τον Καπετάνο στη μεσαία γραμμή. Οι αλλαγές όμως δεν βοήθησαν όσο θα ήθελε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να υστερεί στην ανάπτυξη. Η απάντηση του Μπόλονι ήταν να φρεσκάρει την επίθεσή του, με τον Γεωργιάδη να παίρνει τη θέση του Σαλπιγγίδη που σήμερα δεν βοήθησε όσο θα ήθελε ο ίδιος και ο Μπόλονι.

Ζήτησε πέναλτι ο Άρης
Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 71ο λεπτό, με τον Ιάκομπ να κατεδαφίζεται από τον Μαλεζά στη μικρή περιοχή. Ο Γιάχος όμως ζήτησε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τους ανθρώπους του Άρη να διαμαρτύρονται για την απόφαση του ρέφερι από τη Χίο.



Οι συνθέσεις

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαστεριανός (73' Τριανταφυλλάκος), Μίσελ, Σανκαρέ, Ντίκο, Πρίττας, Φατί (64' Νέτο), Ουμπίδες, Ακόστα (50' Καστίγιο), Καπετάνος, Ιάκομπ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Xαλκιάς, Έτο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας Μαλεζάς, Αρίας, Λάζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Γεωργιάδης), Ρομπέρ(46' Ίβιτς), Παπάζογλου (82' Γιάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου