Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"Ενωμένοι μπορούμε περισσότερα"


bane-1

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, φιλοξενήθηκε σε ραδιφωνικό σταθμό και μίλησε για τη συμφωνία που επετεύχθη χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.
Τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο "Αθλητικό Metropolis":



Για το αν η διοίκηση είναι ικανοποιημένη από τη συμφωνία, ανέφερε:«Έτσι όπως έγινε στο τέλος η μοιρασιά μας αφήνει ικανοποιημένους γιατί δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που μοιράστηκαν τα χρήματα στις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Όλοι λένε ότι στο μπάσκετ δεν υπάρχουν χρήματα. Εγώ διαφωνώ. Εάν βάλουμε τα χρήματα που παίρνουμε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και από τον ΟΠΑΠ έτσι όπως τα έχω υπολογίσει βγαίνουν 11 εκατομμύρια. Από αυτά όμως τα μισά και πάνω πάνε στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κανονικά όλες οι ομάδες θα έπρεπε να είναι μαζί και διεκδικούν όλες μαζί μια καλύτερη συμφωνία για το ελληνικό μπάσκετ. Θα πετυχαίναμε καλύτερη συμφωνία για το μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν θα έβγαιναν χαμένοι αλλά θα έβγαιναν ωφελημένες οι άλλες ομάδες».

Για την αναγκαιότητα στήριξης του μπάσκετ, τόνισε
: «Πρέπει να στηρίζουμε το μπάσκετ, το οποίο είναι και το προϊόν μας για να διαπραγματευτούμε. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές. Αλλά για να μπορέσουμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Κάτι που δεν έγινε φέτος. Εμείς τον Μάιο ενημερωθήκαμε ότι ο ΕΣΑΚΕ είχε εξουσιοδότηση να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά μετά μάθαμε ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έκαναν χρήση ενός νόμου που υπογράφηκε το 1984 και έτσι οι δύο ομάδες το εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος τους».



Για το τόσο θα βοηθήσουν τα χρήματά από τα τηλεοπτικά την ομάδα, σημείωσε: «Τα χρήματα αυτά θα μας δώσουν μια βάση για το μέλλον. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ πληρώνει τα παλιά χρέη. Από εκεί πέρα είναι τα χρήματα που μαζέψουμε από τις χορηγίες αν και γνωρίζουμε καλά τι γίνεται αυτή την εποχή στην Ελλάδα και μετά τα χρήματα που θα μαζέψουμε από τα εισιτήρια».

Για την απώλεια της τρίτης θέσης στην Euroleague υποστήριξε
: «Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την τρίτη θέση γιατί δεν πρόκειται να μας τη χαρίσει κανείς. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη οργάνωση. Για αυτό και για μια ακόμα φορά θα ξαναπώ πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό και αυτό μόνο ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε. Εάν είμαστε όλες οι ομάδες ενωμένες και καλύτερες συμφωνίες θα πετύχουμε, και περισσότερα χρήματα θα πάρουμε , και καλύτερους ξένους θα έχουμε αλλά και περισσότερους θεατές. Το προϊόν μας θα είναι πιο ανταγωνιστικό».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου