Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

"Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό"



Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (30/10) και το σκεπτικό στους "ασπρόμαυρους", όπως το εξέφρασε ο Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24, είναι ένα: δεν χωράει γι' αυτούς άλλο αποτέλεσμα στο ντέρμπι από τη νίκη!




Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός του "Δικέφαλου" εξήγησε γιατί η ομάδα του έχει περισσότερες πιθανότητες από τους "πράσινους" να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του στον Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, άφησε με περιπετειώδη τρόπο την Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι για την Παιανία.

Είπε, λοιπόν, ο Τσιρίλο:

Μπρούνο, πως αντιμετωπίζετε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και το ξέρουμε όλοι αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα, έρχεται στην έδρα μας από καλά αποτελέσματα και σίγουρα θέλει να συνεχίσει έτσι. Αυτό κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο. Εμείς, όμως, από την πλευρά μας θέλουμε τη νίκη! Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, όμως, σκοπεύουμε να τα δώσουμε όλα για να τον κερδίσουμε. Προετοιμαζόμαστε για ένα σκληρό και απαιτητικό παιχνίδι".

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις δύο ομάδες πριν από αυτή την αναμέτρηση;

"Όπως είπα, ο Παναθηναϊκός έχει καλά αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε κι αυτό του προσδίδει άλλον αέρα. Κι εμείς, όμως, δεν είμαστε σε κακή κατάσταση. Μπορεί στο προηγούμενο ντέρμπι, με τον Άρη, να μην πήραμε τη νίκη, όμως, η ισοπαλία στην έδρα του προηγούμενου αντιπάλου μας δεν ήταν κακό αποτέλεσμα. Τώρα, όμως, θέλουμε πολύ να κερδίσουμε".

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

"Θα έλεγα σε καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαστε όσο έτοιμοι πρέπει για αυτή την αναμέτρηση".

Μπορούμε να μιλήσουμε για πιθανότητες νίκης που έχει κάθε ομάδα;

"Σε όλα τα παιχνίδια, πριν ξεκινήσουν, οι πιθανότητες μεταξύ των δύο ομάδων να κερδίσουν είναι μοιρασμένες, 50-50. Παίζουμε, όμως, στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, οπότε θα έλεγα ότι έχουμε ίσως μία πιθανότητα παραπάνω από 50. Άρα, παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 51-49 υπέρ μας".

Είναι επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι σε περίπτωση νίκης κόβουν από έναν βασικό τους αντίπαλο στη βαθμολογία τρεις σημαντικούς βαθμούς;

"Ασφαλώς! Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και γι' αυτόν το λόγο. Ψυχολογικά θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια να ξέρουμε ότι έχουμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό".

Τον πρώην συμπαίκτη σου, τον Βίκτορ Βιτόλο, πώς θα τον υποδεχτείς;

(Γελάει) "Ο Βίκτορ είναι καλό παιδί και τα χρόνια που παίξαμε μαζί στον ΠΑΟΚ συνεργαστήκαμε άψογα. Είναι φίλος, όμως, στο γήπεδο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι άλλη ιστορία. Για 90 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι, εχθροί! Μετά το παιχνίδι θα τον αποχαιρετίσω φιλικά, όμως, θέλω να το κάνω ως νικητής!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου