Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 2-2

ΠΑΟΚ δεν… ΠΑΣ καλά!



Μένοντας για μία ακόμα φορά μακριά από τον καλό του εαυτό εντός συνόρων, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν συνέχισε στον ευρωπαϊκό δρόμο των επιτυχιών, αλλά εκτροχιάστηκε εκ νέου στο… αδιέξοδο της Super League, «κλέβοντας» τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) - χάρις σε τέρματα των Αθανασιάδη (18΄), Λαζάρ (73΄πεν.) - από έναν ΠΑΣ, που όχι μόνο προηγήθηκε δύο φορές με τον Μπακαγιόκο (6΄, 49΄), αλλά άξιζε να φύγει σίγουρα με κάτι καλύτερο από τους «Ζωσιμάδες».

Καλά τας… Ευρώπας και οι προκρίσεις μέσα στα «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αλλά  ο ΠΑΟΚ έπρεπε για μία ακόμα φορά να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα και στους «Ζωσιμάδες». Κάτι για το οποίο ωστόσο φρόντισε πρόωρα ο… χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων σχετικά με την παραχώρηση εισιτηρίων στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι εξασφάλισαν τελικά μία θύρα για τα καρντάσια τους.
Ο «Δικέφαλος» έτσι, με 200 περίπου φίλους στο πλευρό του, αλλά και με μία νίκη στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις εντός συνόρων, καλούταν να συνέλθει από τα πανηγύρια, αλλά και να ξεχάσει όχι μόνο την ιστορική νίκη επί της Τότεναμ, αλλά και το στραβοπάτημα με την Κέρκυρα στην Τούμπα, προβάροντας επιτέλους το ευρωπαϊκό του κουστούμι και στα μέρη μας! Φευ…
Αντί αυτού, προτίμησε για μία ακόμα φορά το… ασιδέρωτο της Super League, παρά το γεγονός πως η ενδεκάδα που παρέταξε ο Λάζλο Μπόλονι είχε μόνο δύο αναγκαστικές αλλαγές σε σχέση με εκείνη του Λονδίνου (Κρέσιτς και Τσιρίλο αντί των τελευταίων… θυμάτων Χαλκιά και Κοντρέρας), από τη στιγμή που και οι Λίνο, Βιεϊρίνια είναι ακόμα ανέτοιμοι. Κάτι, που τελικά όμως λειτούργησε σαν τροχοπέδη στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, αφού η κούραση τους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με αποτέλεσμα οι πάντα αξιόμαχοι Γιαννιώτες στην έδρα τους - με πάθος περίσσιο - όχι μόνο να επιβάλουν από το πρώτο σφύριγμα τον ρυθμό τους, αλλά πιάνοντας και έναν δαιμονισμένο τέτοιο, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση!
Πριν καν καλά ιδρώσει η πρώτη φανέλα, ο Μπακαγιόκο φιλούσε τη δική του αφού το μόνο που χρειάστηκε ήταν να… αγριοκοιτάξει την μπάλα, εκμεταλλευόμενος το… πέταγμα αετού του Κρέσιτς, αλλά και το… μπιλιάρδο στο οποίο επιδόθηκαν οι αμυντικοί του Κροάτη πορτιέρο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεσέρα στην καρδιά της άμυνας των «ασπρόμαυρων».
Μια (ο Έτο πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μπεσέρα στο 9΄ μετά από σέντρα του Σκούφαλη από τα δεξιά), δυο (σουτ του Τζημόπουλου στο 13΄ σταμάτησε στο σώμα του Μαλεζά), ε την τρίτη τελικά ήταν αυτός που οδηγήθηκε στη σέντρα!

Κόντρα στη ροή ενός αγώνα στον οποίο ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ο ασύνδετος, χωρίς φαντασία, πάθος και τρεξίματα ΠΑΟΚ, ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 18΄, στη μοναδική επίσκεψή του στα καρέ του Φεγκρούς! Ο Αθανασιάδης έτσι ξετύλιγε το πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο που παραδόθηκε από το χέρι του Βάντερσον (το οποίο κατέβασε άθελά του τη βαθιά μπαλιά του Λαζάρ), στέλνοντας την μπάλα να κουρνιάσει στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Πριν καν ωστόσο κοπάσουν οι ανέλπιστοι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, η απόφαση του Αρετόπουλου να μην μετρήσει ποτέ το τέρμα του Μπεσέρα (δύο λεπτά αργότερα) καταλογίζοντας φάουλ για σπρώξιμο στον Έτο, ξεσπούσε θύελλα αποδοκιμασιών στην εξέδρα.
Αποδοκιμασίες ωστόσο που θα μπορούσαν να ξεχαστούν, τόσο αν ο νούμερα ένα κίνδυνος για την εστία του Κρέσιτς, Μπακαγιόκο, δεν σούταρε σε δύο περιπτώσεις (30΄,  41΄) στα… περιστέρια από πλεονεκτική θέση, όσο και αν ο Κώτσιος δεν μπέρδευε, δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, τα εξωτερικά με τα… εσωτερικά δίχτυα, κάνοντας του κεφαλιού του!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ΠΑΟΚ να οδηγηθεί… κολακευμένος στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, ωστόσο δεν θα αργούσε η ώρα που θα αποδιδόταν δικαιοσύνη!
Μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φωτάκης ανταπέδιδε το δώρο του Βάντερσον (γλίστρησε στην προσπάθειά του να διώξει τη σέντρα του Πάντου από τα δεξιά) και ο Μπακαγιόκο, όχι μόνο δεν εμφανιζόταν ακατάδεκτος, αλλά επιβραβευόταν για την εκπληκτική απόδοσή του κόντρα στην πρώην ομάδα του, «σκοτώνοντάς» την για δεύτερη φορά.

Από τη στιγμή που το ηλεκτροσόκ του επιχείρησε ο Μπόλονι με τις μαζεμένες αλλαγές  (Ρομπέρ και Παπάζογλου αντί Γεωργιάδη και Γκαρσία στο 70΄, ενώ ένα τέταρτο νωρίτερα είχε περάσει και ο Ίβιτς στη θέση του Φωτάκη) δεν κατάφερε να επαναφέρει τον ασθενή, τον ρόλο του σωτήρα ανέλαβε το χέρι του Τζημόπουλου! Στο πρώτο (!) κόρνερ των Θεσσαλονικιών στο 72΄ ο αμυντικός των Γιαννιωτών άφησε για λίγο το ποδόσφαιρο, πιάνοντας τα… μήλα, αναγκάζοντας παράλληλα τον «άρχοντα» του αγώνα να υποδείξει την εσχάτη των ποινών!

Ο Κοστίν Λαζάρ έτσι, αφού στήσει τον ΠΑΣ στα έντεκα βήματα, θα τον εκτελέσει με τη σειρά του, «γράφοντας» το τελικό 2-2, από τη στιγμή που το υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν επεφύλασσε νέες συγκινήσεις! Ένα αποτέλεσμα που αφήνει αμφότερους μακριά από τη νίκη για μία ακόμα αγωνιστική, αλλά τους γηπεδούχους που δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά στρώματα περισσότερο απογοητευμένους αφού άξιζαν σίγουρα κάτι παραπάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου