Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι δηλώσεις του Μπόλονι



Μοναδικός στόχος του ΠΑΟΚ είναι η νίκη και η πρώτη θέση στον όμιλο, όπως συμφώνησαν στις δηλώσεις του ο Λάσλο Μπόλονι και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν το τελευταίο ματς των ομίλων του Europa League.





Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα εκατομμύρια της Ρουμπίν, στη διαχείριση του ρόστερ, αλλά και των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν περίμενε ο "Δικέφαλος" να έχει πάρει το εισιτήριο για τους "32" του Europa League πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων, αλλά και ότι όταν ξεκινούσε η ευρωπαϊκή πορεία του "Δικεφάλου" δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα φτάσει ο ΠΑΟΚ τόσο ψηλά.
Αρχικά, δήλωσε ο Μπόλονι: "Στην ομάδα μας έχουμε ένα πρόβλημα, που είναι η συμμετοχή του Κοντρέρας. Δεν μπορεί να αγωνιστεί και θα δούμε αν μπορέσει να συμμετάσχει και ο Σαλπιγγίδης. Έχουμε μπροστά μας 36 ώρες. Είχαμε συζητήσει και παλαιότερα για αυτό το ματς και περιμέναμε να είναι το πιο καθοριστικό, όμως, δεν είναι. Σαφώς αυτό το παιχνίδι έχει τη σημασία του, αλλά όχι αυτή που περιμέναμε να έχει. Σίγουρα αύριο (15/12) έχουμε μία σημαντική αποστολή, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να δουλέψω με την ομάδα μου και να είμαστε καλοί στο παιχνίδι μας. Στο ματς με τη Ρουμπίν θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

 
Για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League τόνισε: "Είναι αλήθεια ότι δεν σκεφτόμασταν από την αρχή της διοργάνωσης ότι θα φτάναμε τόσο μακριά. Αφού μπήκαμε στους ομίλους, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να πάμε πιο πέρα. Είναι σημαντικό ότι κάναμε δύο βήματα, αλλά δεν μπορούσα εξ αρχής να σκεφτώ τόσο μακριά".
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Ρουμπίν εξυπηρετείται από δύο αποτελέσματα δήλωσε: "Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς τα δύο αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Στην ομιλία μου προς τους παίκτες μου τους είχα πει να ξεκουραστούν για να είναι έτοιμοι στο ματς με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια ότι πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και να προετοιμαστούν, ώστε να έτοιμοι για αυτά τα τρία σημαντικά παιχνίδια (σ.σ. με Ρουμπίν, Δόξα και Εθνικό Αστέρα) και μόνο αν δείξουν την καλή τους εικόνα θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Και το να δείξουν την καλή τους πλευρά χρειάζεται ευφυΐα. Χρειάζεται εξυπνάδα για να κατανέμουν την εσωτερική τους ενέργεια. Δεν ξέρω αν όλοι καταλάβουν αυτό που λέω, αλλά η κατανομή ενέργειας ξεχωρίζει τους καλούς από τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι μετά το τέλος τριών παιχνιδιών θα δούμε ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες".
Για την αποδέσμευση του Λεονάρντο είπε: "Ξέρετε πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε το μπάτζετ μας. Είναι ικανοποιημένος με τον Λίνο. Ο Λεονάρντο είναι ένας παίκτης πολύ σοβαρός, δούλεψε σκληρά και δεν έχω να πω τίποτα άλλο για τον ίδιο, αλλά σίγουρα έχω και τον Σταφυλίδη και τον Σνάουτσνερ και δεν μπορώ να έχω τέσσερις παίκτες για την ίδια θέση. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τους έχει. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ένα ποσό για να έχει ακαδημία. Όταν ήρθα εδώ, δεν είδα κάποιον από τις ακαδημίες να βρίσκεται στη 18άδα και ήθελα να αλλάξει αυτό".
Για τους "πολλούς μικρούς στόχους" που του αρέσει να βάζει διευκρίνισε: ""Όταν μιλάω για στόχους, μιλάω για κάτι που αφορά τη δουλειά μας. Ο στόχος βέβαια είναι να βγω πρώτος, αλλά είναι κι άλλα, όπως να βρω λύσεις. Είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσω, όπως ότι είμαστε κακοί στο ψηλό παιχνίδι. Ξέρω πως να το διορθώσω αυτό, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η διακύμανση του παιχνιδιού μας είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θέλω να βελτιώσω. Πρέπει, επίσης, να δώσουμε λύσεις με παιδιά από τις ακαδημίες, όπως ο Σταφυλίδης. Ο παίκτης δεν είναι έτοιμος, αλλά θέλω να τον φτιάξω και να τον ρίξω στα... βαθιά για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και να προωθήσω αν είναι δυνατό ακόμη δύο παίκτες από τις ακαδημίες. Σίγουρα η νίκη στο ματς με τη Ρουμπίν είναι ένας στόχος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ρωσική ομάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια για το ρόστερ της. Εμείς δεν έχουμε δέκα εκατομμύρια ευρώ να ξοδέψουμε για ένα μέσο. Τι πρέπει να κάνουμε; Να κλαιγόμαστε; Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους, ώστε να καλύψουμε αυτή την αδυναμία. Πρέπει να βγάλουμε κι άλλα παιδιά από τις ακαδημίες. Δεν φτάνει να χτυπάμε το στήθος και να λέμε "άντε ΠΑΟΚ, βγαίνουμε να κερδίσουμε". Πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα".
Ο Βιεϊρίνια
Από τη δική του πλευρά, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των "ασπρόμαυρων" εν όψει του αγώνα με τη Ρουμπίν: "Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε περάσει στην επομένη φάση, αλλά στόχος μας είναι να τερματίσουμε πρώτοι. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, το ίδιο σημαντικό με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τότεναμ. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για αυτό το ματς και ελπίζω να πάρουμε τη νίκη".

 
Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: "Ξέρουμε τη Ρουμπίν και τα επικίνδυνα σημεία τους. Μας έδωσε ο προπονητής μας και κάποιες οδηγίες. Ίσως είναι πιο σημαντικό για τη Ρουμπίν ότι θέλει μόνο τη νίκη, αλλά εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε μπροστά στο κοινό μας".
Για το αν αποτελεί επιπλέον κίνητρο ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στην Ευρώπη για δέκα συνεχόμενα παιχνίδια και θέλει έτσι να παραμείνει:"Σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο, αλλά ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ρουμπίν αποτελεί κίνητρο από μόνο του. Είμαστε, όμως, για πολλά παιχνίδια αήττητοι είναι κι αυτό πράγματι είναι ένα έξτρα κίνητρο".
Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει πιο μεγάλο στόχο στην Ευρώπη από την πρόκριση στους "32": "Σίγουρα θα θέλαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στην Ευρώπη και μακάρι να πάμε πιο μακριά. Από εκεί και πέρα και στο πρωτάθλημα δείξαμε ότι παρουσιάζουμε βελτίωση και θέλουμε και εκεί να πάμε καλύτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου