Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ... reloaded! ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1



Ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα και επιβλήθηκε 3-1 του Ατρομήτου στην Τούμπα, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα! Λίνο, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης τα γκολ του «δικεφάλου»!
Βασικοί Βιεϊρίνια, Λίνο
Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να ξεκινήσει βασικούς στο παιχνίδι τους Βιεϊρίνια και Λίνο, δυναμώνοντας την αριστερή πτέρυγά του. Αυτομάτως με την συμμετοχή του Βραζιλιάνου στον πάγκο κάθισε ο Σταφυλίδη. Ο Ρουμάνος τεχνικός περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Σαλπιγγίδη και όταν πήρε το «οκ» τον ξεκίνησε βασικό στον κλασσικό σχηματισμό 4-2-3-1.


Οι υπόλοιποι «9»
Στις υπόλοιπες θέσεις ο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Έττο και στην άμυνα οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λαζαρ με τον Βιερίνια στην αριστερή πτέρυγα, τον Φωτάκη στον άξονα και στην επίθεση τον Αθανασιάδη.

Χωρίς εκπλήξεις
Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με τους Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Σκόνδρας δεξιά, αριστερά ο Γιαννούλης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζουέλα και Τομάς. Αμυντικά χαφ οι Μπάλλας και Πίτου Γκαρσία. Ο Τάτος επιθετικός μέσος, στις πτέρυγες οι Επσταϊν και Μπρίτο, ενώ στην επίθεση ο Μήτρογλου.
Πολύ ωραίο ποδόσφαιρο είχαμε στην Τούμπα στο ξεκίνημα του αγώνα. Έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, αλλά ευτύχησε να πετύχει γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Ο Ατρόμητος που ξεκίνησε τον αγώνα με πίεση από την σέντρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια καθώς από τις πτέρυγες ο Δικέφαλος «τρυπούσε» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Πρωταγωνιστής ο Ιτάνζ
Οι Θεσσαλονικείς από το 3ο μόλις λεπτό έδειξαν πως έχουν σήμερα άγριες διαθέσεις Ο Βιερίνια επιχείρησε το σουτ ο Ιτάντζ είπε αρχικά όχι. Στην συνέχεια ο γκολκίπερ του Ατρομήτου κράτησε όρθια την ομάδα του σε σουτ του Λίνο. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία στο 14ο λεπτό να εκτελεί από τον άξονα απευθείας φάουλ και με τα πόδια ο Ιτάνζ να διώχνει

Δύο ευκαιρίες σε ένα ημίχρονο
Ο Ατρόμητος δημιούργησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο δύο ευκαιρίες. Στο 12ο λεπτό ο Επστάιν δέχθηκε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ φτάνοντας όμως στην εστία του Κρέσιτς δεν είχε το καθαρό μυαλό για πλασάρει σωστά τον Κροάτη τερματοφύλακα. Και στο 42ο λεπτό το σουτ του Μητρογλου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς.

Επιστροφή με γκολ
Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε τον καταιγιστικό ρυθμό φτάνοντας τόσο εύκολα στα αντίπαλα καρέ που ούτε ο ίδιος ο Μπόλονι το πίστευε. Στο 19ο λεπτό νέο φάουλ για τους Θεσσαλονικείς με το Λίνο να το εκτελεί άψογα και τον Ιτάνζ να μην μπορεί να το αποσοβήσει.

Επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ
Το γκολ του ΠΑΟΚ δεν έριξε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά και την φλόγα που είχαν οι γηπεδούχοι. Συνέχισαν να σφυροκοπούν την άμυνα του Ατρομήτου. Στο 22' ο Φωτάκη θα επιχειρήσει το σουτ με τον Ιτάνζ να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση όμως και πάλι ο 29χρονος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά.

Το πέναλτι και οι διαμαρτυρίες
Στο 27ο λεπτό είχαμε μια φάση που θα συζητηθεί αρκετά από την πλευρά του Ατρομήτου. Ο Ζουέλα στην προσπάθειά του να κρατήσει τον Αθανασιάδη μακριά από την εστία του Ιτάνζ τον έριξε στην μικρή περιοχή. Ο Τριστώνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όχι όμως και ο πρώτος βοηθός. Ο Ακρίβος είχε «καρφωθεί» στην θέση υποχρεώνοντας τον Αθηναίο ρέφερι να πάει προς το μέρος του.
Τελικώς αποφασίσθηκε να υποδειχθεί το σημείο του πέναλτι με τους παίκτες του Ατρομήτου να διαμαρτύρονται έντονα. Το πέναλτι εκτελεί ο Βιερίνια όπου ξεγελάει τον Ιτάνζ και στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα 2-0. Μετά το γκολ υπήρχε ένταση με τον Ιτάνζ να ανταλλάσει ορισμένα γαλλικά με τον Βιεϊρίνια αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι αλλαγές έφεραν γκολ
Ο Γιώργος Δώνης στο ξεκίνημα του αγώνα προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους Γιαννούλη και Αναστασάκο. Το σκηνικό άλλαξε γρήγορα με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πλέον πιο ομάδα και να δημιουργούν ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Σε μια επίθεση με τον Τάτο να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος ζύγισε το πόδι του δίνοντας στην μπάλα πολλά φάλτσα στο δεξί παραθυράκι του Κρέσιτς μειώνοντας το σκορ σε 2-1 στο 60ο λεπτό.

Αποθέωση για Σαλπιγγίδη
Μετά από 1,5χρονο παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ άκουσε για πρώτη φορά από όλο το γήπεδο ρυθμικά το όνομα του την στιγμή της αλλαγής. Δεν ξέρουμε αν το γκολ στη
ν Τότεναμ λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχοσύνθεση ορισμένων οπαδών, όμως έγινε αρχή.

Οι ντόπες του Δώνη και οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ
Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να ντόπαρε ψυχολογικά τους παίκτες του «πιστέψτε το μπορούμε να το γυρίσουμε το παιχνίδι», όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που δημιούργησε στο τελευταίο 20 λεπτό του αγώνα τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 75’ ωραίος συνδια
σμός του Βιερίνια με τον Γεωργιάδη σουτ του τελευταίου εντυπωσιακά ο Ιτανζ έδιωξε σε κόρνερ.

Αθανασιάδης και 3-1
Στο 93ο λεπτό ο Αθανασιάδης σκόραρε με σουτ μετά από ωραία συνεργασία των Ίβιτς και Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος με τακουνάκι βρήκε πολύ ωραία τον Κλάους που έκανε το τελικό 3-1 για τον ΠΑΟΚ.
MAN OF THE MATCH: Επέστρεψαν στην 11αδα λόγω τραυματισμού, Βιερίνια και Λίνο και κατάφεραν όχι μόνο να αναστατώσουν την άμυνα του Ατρομήτου, αλλά να πετύχουν και γκολ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Γιαννούλης και Σκόνδρας έζησαν εφιαλτικές στιγμές στις επελάσεις των παικτών του ΠΑΟΚ από τις πτέρυγες. Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να αντιδράσουν.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ιτανζ μπορεί να δέχθηκε δύο γκολ ωστόσο ήταν από τους διακριθέντες στο σημερινό παιχνίδι. Ο 29χρονος τερματοφύλακας με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.


Η ΓΚΑΦΑ: Η κίνηση του Ζουέλα να τραβήξει από την φανέλα τον Αθανασιάδη ήταν λανθασμένη. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ «έμπαινε» με αρκετή φόρα στα καρέ ου Ιτανζ που δύσκολα θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ατρομήτου.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τριτσώνης ήταν μέτριος κι αυτό γιατί δεν μπόρεσε να διακρίνει σε απόσταση 5 μέτρων το τράβηγμα του Ζουέλα πάνω στον Αθανασιάδη. Και το δεύτερο γιατί άφησε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο ομάδες.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ που συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος που ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο ξύπνησε όμως ήταν αργά. Στα ευχάριστα το χειροκρότημα από όλους τους φιλάθλου που εισέπραξε ο Σαλπιγγίδης
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ (90’ Αρίας), Φωτάκης (73’ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης (68’ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Ζουέλα, Γιαννούλης (46’ Σφακιανάκης), Τάτος, Μπάλλας, Μπρίτο (85’ Μακρής), Επστάιν, Πίτου Γκαρσία (53’ Αναστασάκος), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου