Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Θέλει δουλειά, αλλά είναι σε καλό δρόμο (ΠΑΟΚ-Οτελούλ 0-1)



Ο ΠΑΟΚ είχε καλή κυκλοφορία, δημιούργησε φάσεις, αλλά ηττήθηκε με 1-0 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Οτελούλ Γκαλάτι, που εκμεταλλεύτηκε μία από τις φάσεις ασυνεννοησίας στην άμυνα. Σε καλή κατάσταση σωματικά ο Κουμάλο, αλλά ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στην ομάδα. Καλά στοιχεία από τους νεαρούς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να επιβάλλει απο την αρχή το ρυθμό του. Αυτό άλλωστε έδειχνε και η επιλογή του 4-4-2, με τους Ετο, Κατσικά, Κουμάλο, Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία, Παναγιωτούδη κεντρικά χαφ, τους Ρομπέρ (αριστερά), Γεωργιάδη (δεξιά) στα άκρα και τον Πέλκα δίπλα στον Αθανασιάδη. Μόλις στο 9΄ ο Ρομπέρ έκανε καλή σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πανω από την εστία.  

Ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται πολύ καλά έχοντας σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο έδειξε αδυναμίες στην άμυνα, όπως στη φάση του γκολ όπου σε στημένη φάση ο Λίνο βρέθηκε με δύο αντιπάλους στο ύψος της μικρής περιοχής. Στο 20΄ ο Ιόργκα απείλησε με κεφαλιά, ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να δημιουργεί φάσεις από τα αριστερά, χωρίς όμως καλή τελική ενέργεια.

Στο 31' ήρθε το γκολ από στημένη φάση για την Οτελούλ. Μετά από φάουλ μέσα στην μικρή περιοχή-και με τους δύο στόπερ εκτός φάσης-ο Λίνο βρέθηκε μόνος με δύο αντιπάλους. Ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να διώξει, ο Πένα βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς και εύκολα γράφει το 0-1.
Ο ίδιος παίκτης παραλίγο να κάνει το 2-0 στο 35΄βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ (ξεχάστηκε ο Έτο στο τεχνητό οφσάιντ). Σ' αυτό το διάστημα φάνηκαν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Καλές στιγμές χωρίς γκολ από τους νεαρούς
Το δεύτερο μέρος απέκτησε γρήγορα το χαρακτήρα του τεστ για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ, αφού ο Γιώργος Δώνης άρχισε νωρίς-νωρίς τις αλλαγές. Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε μόνο σε μία φάση στα μέσα του β΄ μέρους που ο Κρέσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά. Αντίθετα, άγγιξε πολλέ φορές το γκολ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Πέλκας δύο φορές (μία με κακό κοντρόλ και μία με αδύναμη κεφαλιά) δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 76΄ με καλοζυγισμένο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και δύο λεπτά αργότερα παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά του έμεινε η καλή εικόνα
H σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο (Κωνσταντινίδης 55'), Έττο (Αποστολόπουλος 46'), Κατσικάς (Στάμου 71'), Κουμάλο (Ιντζίδης 46'), Γκαρσία (Κάτσε 55), Παναγιωτούδης (Λάζαρ 46'), Γεωργιάδης Δεληγιαννίδης 55'), Ρομπέρ (Πόποβιτς), Αθανασιάδης (Γιάννου 61'), Πέλκας.
Η σύνθεση της Οτελούλ: Μπράνεκ, Ρίπα, Πένγκα, Σίρτζι, Ίλιε, Φλιπ, Τζιουρτζιου, Ιόργκα (Ινκάγκο 58'), Στρομάχερ, Μπους, Πένα.
Σκόρερ: 31' Πένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου