Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΠΑΟΚ - Μονς 2-0




Θετικές εντυπώσεις άφησε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους. Μόνο που αυτή την φορά η καλή εμφάνιση συνδυάστηκε και από νίκη (2-0) επί της Μονς. Ο Γιώργος Δώνης είδει το 4-4-2 να λειτουργεί και στις δύο εναλλακτικές μορφές του.




Στο πρώτο μέρος εφάρμοσε ρόμβο στο κέντρο, με τον Παναγιωτούδη στην βάση του, τον Μπαρνς αριστερά, τον Λάζαρ δεξιά και τον Πέλκα στην κορυφή του, και τους δύο μπακ, τον Κωνσταντινίδη από δεξιά και τον Αποστολόπουλο από αριστερά να ανεβαίνουν συνεχώς.

Ο ΠΑΟΚ εκτός από κάποιες φάσεις που έδειξε να...χάνεται στην άμυνα ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις του συστήματος, αναπτυσσόταν σωστά και έφτανε με σχετικη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, σημειώνοντας και γκολ στο φινάλε του β΄ μέρους με τον Γιάννου.
Στο β΄ μέρος με αλλαγές και 4-4-2 σε ευθεία μπήκε πολύ ενεργητικός στον αγώνα και νωρίς-νωρίς έφθασε σε δεύτερο γκολ με τον Ρομπέρ. Άρεσαν οι νεαροί και ο Κουμάλο που δείχνει να προσαρμόζεται. Λίγα πράγματα από τον Μπαρνς που δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, ενώ ο Μπανκγουρά που έπαιξε προς το τέλος έδειξε ότι θέλει ακόμη χρόνο.
Ο Γιάννου "έσπασε" το ρόδι
Μόλις στο 5' ο Μπαρνς σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε γιατί πριν είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του. Στο 11΄ο Λάζαρ μπήκε στην περιοχή, αλλά ταλαιπώρησε την μπάλα και τελικά την έχασε πριν προλάβει να σουτάρει.  Φτάσαμε στο 19', όταν και πάλι ο Μπαρνς σούταρε από μακριά, όμως, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 36' ο Νονγκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, στο 38' ο Βέρνερ πρόλαβε στην έξοδο τον Κλάους πριν αυτός γίνει απειλητικός και το 41' ο Γιάννου ελίχθηκε και με σουτ μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε άνοιξε το σκορ.
Μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο μέρος ο "Δικέφαλος" μπήκε φουριόζος. Ο Δώνης άλλαξε την διάταξη στο κέντρο και από ρόμβο τοποθέτησε τους παίκτες στην ευθεία και στο 49' ήρθε η πρώτη καλή φάση όταν ο Γεωργιάδης πλάσαρε από πλεονεκτική θέση και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 52΄χτύπησε ο Ρομπέρ όταν με συρτό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ.
Ο Κουμάλο στο 71' έσωσε πάνω στην γραμμή την εστία του ΠΑΟΚ όταν μετά από κόντρες η μπάλα κυλούσε βασανιστικά προς τα δίχτυα.
Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σε δύο κεφαλιές του Αντζελί που σημάδεψε, όμως, λίγο πάνω απο την εστία του Γλύκου
*Με την έναρξη του ματς οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πανό "λευτεριά στα αδέρφια μας" για να στείλουν το μήνυμά τους.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης (46΄ Ετο), Κουμάλο (72΄ Ιντζίδης), Κατσικάς (72΄ Στάμου), Αποστολόπουλος (46΄ Λίνο), Παναγιωτούδης (46΄ Κάτσε), Λάζαρ (46΄ Κίτσιου), Μπαρνς (46΄ Ρομπέρ), Πέλκας (46΄ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης (72΄ Δεληγιαννίδης), Γιάννου (66΄Μπανγκουρά)
Μονς: Βέρνερ, Ντεμπισό (62΄ Τίμμερμανς), Ματάις, Νονγκ (66΄ Πέρμπε), Ζολά (62΄ Λεπισιέ), Φαν Γκίσεχεμ, Νικάισε, Τζαρζού (75΄ Ντε Μπέλντερ), Αντζέλι, Σάπινα (62΄ Βαν Ίμσκοτ), Μοντέιν
Σκόρερ: 41΄ Γιάννου, 52΄ Ρομπέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου