Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Βρύζας: "Δεν αντέχω ο ΠΑΟΚ να παίζει μπροστά σε 3.000 φιλάθλους""



Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας ήταν το βασικό αντικείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ζήσης Βρύζας από την Ολλανδία λίγο πριν την επιστροφή της ομάδας του ΠΑΟΚ.




Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τοποθετήθηκε πάνω σε όλα τα "καυτά" ζητήματα της "ασπρόμαυρης" επικαιρότητας και προανήγγειλε περισσότερα στοιχεία για τα οικονομικά στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης στο Παλατάκι. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα συμπεράσματά του από την προετοιμασία: "Νομίζω πως είδα τα αναμενόμενα. Έχουμε μια ομάδα με ταλέντο και με νέα παιδιά, στην οποία πιστεύω πως έχει μείνει και ένας βασικός κορμός έμπειρων παικτών, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που μπορεί να έχει μία τέτοια ομάδα. Όπως έχω πει και παλαιότερα, θεωρώ πως ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι μια ομάδα με ενέργεια, με θέληση και πολύ ταλέντο, αλλά και απειρία. Την απειρία αυτή όμως, θεωρώ πως ο προπονητής θα την χειριστεί κατάλληλα για να έχουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε".


Για την επιλογή του Γιώργου Δώνη ως αντικαταστάτη του Μπόλονι: "Νομίζω πως ναι, αισθάνομαι δικαιωμένος. Για την επιλογή του Γιώργου Δώνη το βασικό κριτήριο ήταν πως γνωρίζαμε ότι θα προωθούνταν πολλά νεαρά παιδιά. Συνεπώς, ήταν απαραίτητο να υπάρχει στον πάγκο ένας άνθρωπος που να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί του και να καταλαβαίνει την κουλτούρα μας. Μέχρι στιγμής, θεωρώ πως βαδίζουμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση".
Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: "Είναι αλήθεια πως θέλουμε να ενισχύσουμε μία ή δύο θέσεις. Την ίδια στιγμή όμως, θέλουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο το ρίσκο μίας μεταγραφής. Αυτό σημαίνει πως για τον ποδοσφαιριστή που θα έρθει στην ομάδα, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι σε πρώτη φάση ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Προτεραιότητα παραμένει βέβαια σε αυτή τη θέση, η οικονομική θέση της ΠΑΕ και πιστεύω πως για να μην χάσουμε την ανταγωνιστικότητά μας ως ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά".


Για το αν συμφωνεί με την άποψη του Δώνη ότι ένας αποκλεισμός από τους ομίλους του Europa League δεν θα είναι καταστροφή: "Ο προπονητής καλά κάνει και λέει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ξέρει πως θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Είναι σαφές στον Γιώργο Δώνη πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Οι νίκες και η νοοτροπία του νικητή, είναι δύο από τα βασικά πράγματα που ζητάμε από την ομάδα μας"


Οι σχέσεις με τους παίκτες και η ενημέρωση του κόσμου
Για το αν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές προς τους παίκτες: "Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα προτέρημα. Είναι πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές, επικοινωνεί μαζί τους και όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει ένα γκρουπ ανθρώπων που έχει να κάνει με τις αληθινές σχέσεις. Πλέον υπάρχει ένα πλάνο, να μειωθεί ο χρόνος των καθυστερήσεων που υπάρχουν στις πληρωμές".


Για το αν τον ενόχλησε η στάση Χαλκιά, Ίβιτς και Τσιρίλο στο θέμα των διακανονισμών: "Σε αυτή την περίπτωση, αυτός που είχε λάθος ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ όφειλε σε αυτούς. Τώρα, για επιμέρους θέματα, που ίσως με βγάλανε από τα ρούχα μου, αυτά υπάρχουν. Κανένας όμως δεν έχει χάσει λεφτά από τον ΠΑΟΚ. Και όλα όσα γίνονται τώρα, γίνονται για να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας"


Για το τι προσδοκά από τη Γ.Σ. της ερχόμενης Πέμπτης: "Πιστεύω ότι η άμεση επαφή με τους μετόχους, είναι απαραίτητη. Όπως και η άμεση επαφή με κάθε φίλαθλο της ομάδας. Έχουμε 11.500 μετόχους, που είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ΠΑΕ. Θα πρέπει λοιπόν να ενημερώνονται για τα δρώμενα της ΠΑΕ, να θέτουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για τον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ".


Για τη μείωση στα διαρκείας: "Ξέρουμε γενικά σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας και η ίδια ή ίσως και χειρότερη είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρό μας. Η προσαρμογή με τη νέα φορολογία και τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ, που ήρθαν την ίδια σχεδόν περίοδο, αλλά και οι επικείμενες φορολογικές υποχρεώσεις κάθε ομάδας, έχουν φέρει τις ομάδες σε αδιέξοδο. Τώρα σε ό,τι αφορά το ερώτημα, νομίζω ότι είναι λογικό έως έναν βαθμό να υπάρχει μείωση στα διαρκείας, καθώς ο πολύς κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει διαρκείας. Είναι αδιανόητο όμως για μένα ο ΠΑΟΚ να αγωνίζεται μπροστά σε τρεις χιλιάδες φιλάθλους"
Η αναδιοργάνωση της ΠΑΕ
Για το αν πιστεύει ότι ο κόσμος αισθάνεται προδωμένος από την όλη κατάσταση στα οικονομικά της ΠΑΕ, έχοντας στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τα προηγούμενα χρόνια: "Ο κόσμος ίσως νιώθει προδομένος και πικραμένος. Σε ό,τι αφορά όμως εμένα και σε ό,τι αφορά τη διοίκησή μου, η διαχείριση και όλες οι κινήσεις γίνονται πάντα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας. Να υπάρχει διαφάνεια παντού και πάντα για το καλό του ΠΑΟΚ. Στη συνέλευση της Πέμπτης, θα ειπωθούν και κάποια άλλα πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα".


Για το τι δεν πήγε καλά πέρσι, στην ομάδα, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο: "Δυστυχώς νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά, ίσως κατά ένα βαθμό χάθηκε η σωστή λειτουργία της ομάδας. Εδώ πρέπει να πω πως τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα για την ομάδα, ενώ με την υπευθυνότητα που δείχνουν τώρα απέναντι στους νέους, τους βοηθάνε να ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο".


Για το αν ενοχλείται από το γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποκτήσει τώρα παίκτες επιπέδου Γκαρσία, Κοντρέρας, Κονσεϊσάο ή Μουσλίμοβιτς: "Νομίζω πως κάθε φορά πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου την πραγματικότητα. Τι έχεις στα χέρια σου. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος με τεράστια δυναμική. Μπορεί να βρίσκεται και ανάμεσα στα 40 καλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί μας απαγορεύει να σκεφτόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον, ακόμα και σήμερα"
Για το αν έγιναν αλλαγές που διορθώνουν τα κακώς κείμενα που κατέγραψε το πόρισμα του ορκωτού ελεγκτή: "Τα πράγματα που δεν λειτουργούσαν σωστά, τώρα λειτουργούν. Πλέον ελέγχονται τα πάντα, οποιαδήποτε σύμβαση και αν συνάπτει η ΠΑΕ. Οργανώνεται το εμπορικό κομμάτι στο θέμα των πωλήσεων μέσω της μπουτίκ, μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει έκθεση για την αξιολόγηση του προσωπικού και θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με οποιοδήποτε λειτουργικό θέμα. Κατά συνέπεια, όλα τα έξοδα θα ελέγχονται. Με σκοπό, η ομάδα να λειτουργήσει έτσι όπως της αρμόζει και με τα λιγότερα δυνατά έξοδα"


Για το αν γνώριζε ο ίδιος τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια σε οικονομικό επίπεδο: "Ας μην μπούμε σε αυτό το θέμα. Δεν έχω βέβαια κανένα πρόβλημα να σας απαντήσω. Εκτός από το διάστημα που βρίσκομαι τώρα στη διοίκηση, το διάστημα της προεδρίας μου και το διάστημα όπου γύρισε ο Θόδωρος και έκατσα μέχρι το καλοκαίρι, δεν είχα την παραμικρή συμμετοχής στις αποφάσεις για τα οικονομικά. Είχα άγνοια"


Το θέμα Σαλπιγγίδη
Για το θέμα Σαλπιγγίδη: "Έχουμε ξεκαθαρίσει την θέση μας στον Δημήτρη, η ποδοσφαιρική αξία του οποίου είναι αναμφισβήτητη. Είναι ένα παιδί που προέρχεται μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και συμφωνήσαμε ότι μέχρι τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε καταλήξει. Καταρχήν, ο Σαλπιγγίδης είναι παίκτης του ΠΑΟΚ, δεσμεύεται με συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο καθένας βέβαια στη θέση του θα έλεγχε, θα έβλεπε, θα εξέταζε, και μετά θα απαντούσε".


Η διαπραγμάτευση με τον Σαββίδη
Για τις προοπτικές επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: "Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πραγματοποιήσει μια σοβαρή προσέγγιση και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Τέτοια θέματα στον χώρο του ποδοσφαίρου όμως, είναι ρευστά μέχρι και την τελευταία στιγμή και θα μου επιτρέψετε, και λόγω του όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, να πω μόνο το εξής. Ότι και από την πλευρά της ΠΑΕ και από την πλευρά του Ιβάν, η προσέγγιση ήταν σοβαρή. Όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέχρι τις 16 Αυγούστου, για να δούμε τελικά που θα καταλήξει η ιστορία"


Για το αν προβληματίζει τον Σαββίδη η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, η κατάσταση στην χώρα ή κάτι άλλο: "Θα μου επιτρέψετε μην πω κάποια πράγματα. Να τα κρατήσω μεταξύ  των δύο μας. Έχουν υπογραφεί κάποια συμβόλαια εμπιστευτικότητας και δεν μπορώ να πω περισσότερα"


Για το αν αλλάζει ο σχεδιασμός σε περίπτωση έλευσης Σαββίδη: "Αν επενδύσει ο Σαββίδης, θα ορίζει ο ίδιος το τι θα γίνεται".


Για το αν υπήρξε άλλο σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον πλην του Σαββίδη: "Θα απαντήσω πως όχι"


Για το τι θα σκέφτεται σε περίπτωση που ο Σαββίδης αναλάβει την ομάδα και του ζητηθεί να αποχωρήσει: "Θα πω πως στους έξι μήνες που ηγήθηκα μιας διοίκησης πρωτοδικείου, έδωσα την ομάδα σε καλά χέρια. Σε προσωπικό επίπεδο, εφόσον γίνει αυτό, θα είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθειά μου"


Περί πωλήσεων
Για τη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ η πώληση Σταφυλίδη: "Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε για την πώληση, η οποία φέρνει επιπλέον χρήματα στα ταμεία και βοηθάει την ΠΑΕ να σταθεί στα πόδια της, βάσει της μειωμένης κίνησης στα διαρκείας και τα μειωμένα έσοδα γενικότερα. Νομίζω πως το νοικοκυριό είναι προτεραιότητα για την ομάδα. Σε κανέναν δεν αρέσει να πουλάει παίκτες αξίας, ούτε φυσικά σε εμάς. Θα πρέπει όμως να έχουμε και  ρεαλισμό για να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και να καταφέρουμε να πατήσουμε γερά στα πόδια μας"


Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αυξήσει τις απολαβές του Σταφυλίδη και τη ρήτρα για να τον κρατήσει: "Θα μπορούσε να είναι αυτό μία λύση. Τη δεδομένη στιγμή όμως θα πω αυτό που είπα και πριν από λίγο καιρό. Πως προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η πώληση ποδοσφαιριστών. Αυτό θα γίνει μόνο αν φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Δυστυχώς, τα έσοδά μας δεν ήταν τα αναμενόμενα. Και για να απαντήσω στο ερώτημα, όλοι οι ποδοσφαιριστές πλέον έχουν μάνατζερ και δικηγόρους. Πως μπορείς να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία και πως μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί να καταλάβει, από τη στιγμή που λύνεται το πρόβλημα της ζωής του; Ο Σταφυλίδης για παράδειγμα, θα πάρει περισσότερα από 2.2 εκατομμύρια ευρώ για πέντε χρόνια. Θα πρέπει λοιπόν να έχεις την δύναμη για να του κάνεις ανάλογη πρόταση"


Για το πώς θα αντιδράσει η ΠΑΕ σε περίπτωση που έρθει πρόταση για άλλα πρωτοκλασάτο παίκτη της ομάδας: "Όπως μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει αύριο έναν ή δύο ποδοσφαιριστές, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τι μπορεί να γίνει σε ότι αφορά δικούς μας ποδοσφαιριστές. Όπως είναι όμως το ρόστερ μας τώρα, δεν μας επιτρέπει άλλη αποχώρηση".


Η σχέση με Ζαγοράκη
Για το θέμα Βιολίδη: "Δεν έχω τον παραμικρό ενδοιασμό για το ότι πρέπει να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, όπως επίσης ξέρω καλά τι πρόσφερε ο καθένας στην ομάδα. Ο Ηλίας Βιολίδης πρότεινε μία λύση και μας έδωσε δύο επιταγές και τρεις συναλλαγματικές. Από όσο ξέρω, μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα δώσει επιπλέον χρήματα, με διάθεση να πληρώσει ολόκληρο το ποσό. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές προς όλους, γιατί στον ΠΑΟΚ πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια"


Για τη σχέση του με τον Ζαγοράκη το τελευταίο διάστημα: "Έχουμε να μιλήσουμε πολύ καιρό. Δεν ξέρω, καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι, όπου κάποιες αρχές που έχεις ίσως να είναι και πάνω από φιλίες"


Ο ΠΑΟΚ και τα κέντρα αποφάσεων
Για το αν ενοχλείται από τη σκληρή κριτική: "Προσωπικά δεν ενοχλούμαι. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. Πρέπει αυτό το δεχθούμε. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μπαίνει σε καφενειακές συζητήσεις ή να έρχεται σε αντιπαράθεση με την πολιτική κάποιων παραγωγών ή δημοσιογράφων, που το μόνο που θέλουν είναι να παρουσιάσουν την κατάσταση είτε μαύρη είτε άσπρη. Η κοινωνία τα δέχεται αυτά, το ίδιο και εμείς. Λέω ξανά πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη λογική. Σε ό,τι αφορά δε τις εφημερίδες, έχει χαθεί η αρμονία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακούω την οποιαδήποτε κριτική, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη. Έχω στο μυαλό μου και αυτό το θέμα και προσπαθώ να το διορθώσω. Είμαστε όμως σε ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο όλοι ξέρουν πως δεν έχω εξαρτημένες σχέσεις με κανέναν. Το ίδιο θέλω να πιστεύω πως ισχύει και για τους συνεργάτες μου. Γιατί, σε ένα σύστημα που λειτουργούσε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, κάποιοι προσπαθούν να μείνουν όλα ίδια"


Για τις επαφές με την Πολιτεία για το θέμα των χρεών: "Υπήρξαν κάποιες ουσιαστικές επαφές. Όμως έγιναν οι εκλογές, στη συνέχεια έγιναν και δεύτερες εκλογές και κάπου το θέμα πάγωσε. Το συγκεκριμένο θέμα είναι μέσα στις προτεραιότητές μας. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που καίει. Ίσως οι νέες συζητήσεις ξεκινήσουν και πριν το τέλος της σεζόν, γιατί σύντομα θα ξεκινήσουν και τα δικαστήρια για τα παγωμένα χρέη. Θα πρέπει μέχρι τότε να έχουμε τακτοποιήσει το θέμα και να πληρώσουμε σαν ΠΑΟΚ αυτά που πρέπει να πληρώσουμε"


Για τους στόχους του ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο: "Αισθάνομαι ότι είμαι και εγώ ένας από τον κόσμο του  ΠΑΟΚ. Εύχομαι να φανώ άξιος, σε όσο διάστημα θα είμαι σε αυτή τη θέση και να υπηρετήσω τα συμφέροντα της ομάδας. Αναφορικά με τους στόχους, ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος πάντα να πρωταγωνιστεί".


Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει μία πιο "επιθετική" στάση απέναντι σε άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα: "Αυτό θέλω και εγώ. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει πρώτα ο ΠΑΟΚ να σταθεί στα πόδια του. Να είναι υγιής σε όλους τους τομείς για να μπορεί να εκφράζεται αυτό που είναι ο ΠΑΟΚ για τον κόσμο του. Έχουμε δεχθεί και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μπορώ να τα καταπολεμήσω ευθέως και μετά ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε".


Για τη στάση του ΠΑΟΚ στη Λίγκα στο θέμα της αδειοδότησης: "Εγώ πιστεύω πως οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν, ήταν σωστές. Με δεδομένο βέβαια πως το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Έπρεπε να παρθούν τέτοιες αποφάσεις. Σε καμία χώρα της Ευρώπης και δεν νομίζω να κάνω λάθος, δεν υποβιβάζεται μία ομάδα που δεν καταφέρνει να πάρει άδεια για τη συμμετοχή της σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το λάθος ήταν ότι αυτή η απόφαση δεν είχε παρθεί από την αρχή της περιόδου. Σίγουρα είναι λάθος να αλλάζεις του κανόνες μεσούσης της χρονιάς. Το ανέφερα και στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, πως είναι ασόβαρο και δεν μπορεί να περάσει κάτι τέτοιο γιατί ο ΠΑΟΚ έκανε θυσίες. Εντεκάμισι χιλιάδες μέτοχοι, έχουν κάθε δικαίωμα να μου πουν πως δεν προασπίστηκα τα συμφέροντά τους. Το μεγαλείο του ΠΑΟΚ που έχω όμως στο μυαλό μου, δεν επιτρέπει να απαγορευτεί στον ΟΦΗ και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα που έχει μόνο πέντε συμβόλαια, να ενισχυθεί. Από τη στιγμή μάλιστα που 14 είχαν ψηφίσει ήδη ναι και εγώ ήμουν ο 15ος, ψήφισα και εγώ υπέρ, αφού εξάντλησα κάθε περιθώριο για να μη γίνει".


Για τον έλεγχο από την UEFA: "Έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση, λόγω της τιμωρίας μας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από την ημέρα που ανέλαβα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα συναντηθεί με την ΟΥΕΦΑ. Όμως, δεν ήμασταν εντάξει το περασμένο καλοκαίρι και γι΄ αυτό πλέον μας γίνονται έλεγχοι που δεν είναι τακτικοί, αλλά έχουν να κάνουν μέχρι και την ημερομηνία όπου ελέγχεσαι, και όχι για μέχρι το διάστημα τριών μηνών πριν ισχύει στους τακτικούς ελέγχους. Το ίδιο θα συμβεί και τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να πω όμως πως ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα που έχει ανταποκριθεί σε αυτό το πρόβλημα. Έχει κάνει θυσίες με παίκτες μεγάλης αξίας αλλά επειδή το όλο θέμα παρουσιάζεται διαφορετικά, θα πρέπει να το δούμε από τη σωστή πλευρά. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που μπορεί να διεκδικεί. Πολλές φορές και εσείς τα παρουσιάζετε αλλιώς. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που δείχνει υπευθυνότητα, που δουλεύει πάνω σε ένα ρεαλιστικό πλάνο και ο μόνος που δεν μπορεί να δεχθεί πως κάποιος που δεν έχει κάνει ανάλογη προσπάθεια, να παίρνει τα ίδια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου