Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

"Εγιναν λάθη, δεν μιλάμε για υπεξαίρεση"

 
 
 Το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και της επιτροπής διαφάνειας, Βαγγέλης Ποζατζίδης, αναφέρθηκε στο πόρισμα και την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από τον νομικό, Χαράλαμπο Αποστολίδη
 
 
 Αναλυτικά όσα είπε στον "Libero 107,4":

Για το φετινό καλοκαίρι: "Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια μετά την εποχή Βουλινού. Με πολύ λίγα διαρκείας, με κυνηγητό στους συνδέσμους από την Αστυνομία. Αλλαγή διοίκησης, αλλαγή προπονητή. Μετά από τέσσερα χρόνια γίνεται μία καινούργια αρχή, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό".

Για την απογοήτευση του κόσμου: "Ο κόσμος απογοητεύτηκε γιατί δεν έχει έρθει ένας τίτλος. Στήριξαν την προσπάθεια, αλλά βλέπουν κάθε χρόνο τα ίδια. Για ποιο λόγο να στηρίξουν; Αυτή η νοοτροπία βέβαια είναι λάθος. Είναι και αυτή η συγκυρία τώρα. Είναι τρεις-τέσσερις λόγοι που συμβαίνει αυτό".
Για την εξάρτηση που υπάρχει με τα αποτελέσματα της ομάδας: "Αυτό είναι το κυριότερο. Το κάθε αποτέλεσμα φέρνει και 1000 οπαδούς πιο κοντά. Θέλω να πιστεύω ότι με 2-3 προσθήκες στην ομάδα, είναι υποχρέωση όλων να στηρίξουμε και τα νέα παιδιά. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι. Αν και υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Βλέπετε ότι ακόμα κάποιοι κυνηγάνε τον ΠΑΟΚ. Διάβαζα ότι ο κ. Αποστολίδης έκανε μηνυτήρια αναφορά για το πόρισμα".

Για τη μηνυτήρια αναφορά και το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας: "Είναι μαγική λέξη ο εσωτερικός έλεγχος. Δε νομίζω να γίνεται σε καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο να κάνει εσωτερικό έλεγχο και την επόμενη μέρα να μπαίνει το ΣΔΟΕ. Ετσι κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτό το λόγο τα χρέη έγιναν τέτοια. Και κάποιοι "ΠΑΟΚτσήδες" έκαναν άλλα... Μαζευτήκαμε και είπαμε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Έγινε ο έλεγχος, βγήκε το πόρισμα, το πήρε ο πρόεδρος του Α.Σ, ενημερώθηκε η ΠΑΕ και από εκεί και πέρα, μπήκαν μέσα τα... μικρόβια και τα ζουζούνια, σκαλίσανε και έμαθα ότι το πόρισμα πήγε στο ΣΔΟΕ. Εγιναν κάποια λάθη και διορθώθηκαν. Η διοίκηση άλλαξε. Κάναμε συναντήσεις με συνδέσμους, τους ενημερώσαμε, τους είπαμε ότι έγιναν κάποια λάθη που θα διορθωθούν. Εφυγαν αυτοί που δεν τους ήθελαν. Εφυγαν όλοι. Ο κύριος αυτός τι πάει να κάνει τώρα με το πόρισμα;"

Για το γεγονός ότι ακούγονται διάφορα για το πόρισμα: "Το πόρισμα δεν το διαβάζουν και δεν το ακούνε μόνο αυτιά ΠΑΟΚτσήδων. Και οι εχθροί είναι πάρα πολλοί. Η χρονιά ξεκίνησε με συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένας πόλεμος. Σκαλίζουμε τα κάρβουνα να ξανανάψουμε φωτιά και να πληρώνουμε 5 εκατομμύρια; Ποιος επενδυτής θα έρθει με τετραπλάσια χρέη; Ποιος οπαδός θα δείξει εμπιστοσύνη σε μία διοίκηση για να πάρει το διαρκείας του;"

Για τον κίνδυνο τιμωρίας της ΠΑΕ από το ΣΔΟΕ: "Νομίζω υπάρχει κίνδυνος μόνο για φυσικά πρόσωπα. Η εταιρεία δε νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα. Το πόρισμα το έχει το ΣΔΟΕ εδώ και τέσσερις μήνες. Η επιτροπή διαφάνειας, το είχε καταθέσει. Δεν την ξέρει κανένας την αλήθεια; Τι σκαλίζουμε; Οι σύνδεσμοι έχουν ενημερωθεί και όλοι το γνώριζαν μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ".

Για το αν υπάρχει υπόνοια υπεξαίρεσης: "Εγιναν κάποια λάθη και μέσα στην εταιρία, τις ποίες τις είδε ο ορκωτός, που ενημέρωσε τους πάντες. Ηταν λάθος κινήσεις που έπρεπε να διορθωθούν. Δε νομίζω ότι μιλάμε για υπεξαίρεση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν λάθη, γιατί τέσσερα χρόνια, έγιναν κάποιες βιαστικές κινήσεις. Το παραδέχτηκαν και οι άνθρωποι που ήταν μέσα στην ΠΑΕ. Και εγώ ένα διάστημα που ήμουν στην ΠΑΕ, έβλεπα ότι κάθε μέρα διορθωνόταν κάτι προς το καλύτερο. Το γράφει και ο ορκωτός στην έκθεση του, από το 2009 και μετά, ότι γίνονται διορθωτικές κινήσεις".

Για το αν συνεχίζει η επιτροπή διαφάνειας: "Δεν το γνωρίζω. Δεν είμαι πλέον στον Α.Σ. Είχε πει ο πρόεδρος στη Γ,Σ, ότι θα συνεχιστεί ο έλεγχος και με τον κ. Ζιγκερίδη να βοηθάει τον Ερασιτέχνη. Νομίζω θα συνεχίζεται από τη στιγμή που το είπε και ο πρόεδρος. Νομίζω ότι υποβάλλεται να γίνεται έλεγχος από τον Α.Σ, κάθε εξάμηνο, με δικό του ορκωτό, από τη στιγμή που υπάρχει διοίκηση Πρωτοδικείου. Ακόμα και να έρθει επενδυτής, να υπάρχει ένας ειδικός όρος, που να μπορεί να γίνεται έλεγχος άνα έξι μήνες. Βέβαια, πως θα του πεις του άλλου που βάζει τα λεφτά του, να του κάνεις έλεγχος. Ειδικά όταν ο προηγούμενος που έγινε, δεν έμεινε εσωτερικός, αλλά έγινε εξωτερικός. Είπαμε υπάρχουν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες..."

olapaok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου