Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επιστολή αναγνώστη: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ Ή ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΧΗΣ



Μέρες και νύχτες, το τελευταίο διάστημα ψάχνουν και δεν βρίσκουν εκεί στην ΠΑΕ γιατί δεν τσουλάνε τα διαρκείας, δεν υπάρχει χρήμα στα ταμεία και κινδυνεύουμε να μην παίξουμε ούτε Ευρώπη. Γκάλοπ με ερωτηματολόγια σε εφημερίδες και site τα οποία προσπαθούν να εξηγήσουν την αλλαγή στάσης του κόσμου και να καταγράψουν τον λόγο της δυσαρέσκειας του.


 Από την μία οι δημοσιογράφοι κατανοούν την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας κι από την άλλη τα χώνουν εμμέσως στον φίλαθλο γιατί δεν ρίπτει τον οβολό του να πάρει διαρκείας.

Η αλήθεια είναι μία και δεν έχει σε αντίθεση με το ψέμα, πολλές εκδοχές. Ο κύριος λόγος του ξενερώματος του λαού του ΠΑΟΚ είναι ένας κι έχει ονοματεπώνυμο: Θοδωρής Ζαγοράκης. Είναι αυτός που ήρθε σαν μεσσίας, λατρεύτηκε από πολλούς, τον πίστεψαν σαν Θεό τους οι περισσότεροι και απογοήτευσε όλους τους ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ. Με τρομερή συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του, καθολική αποδοχή από συνδέσμους κι απλό κόσμο, διοικητικούς και δημοσιογράφους κατάφερε να αποτύχει σε όλα ! Ερχόμενος στην προεδρία της ΠΑΕ δεσμεύτηκε για διαφάνεια, αξιοπιστία, μείωση του χρέους και όλα στο φως !
Φεύγοντας άφησε πίσω του μια καταχρεωμένη ΠΑΕ με χρέος μεγαλύτερο κι απο του Γούμενου, χωρίς να ρυθμίσει τα παγωμένα χρέη που με τις προσαυξήσεις έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, μηδενική διαφάνεια με άτοκα δάνεια κολλητών του απο το ταμείο της ομάδας, με ξεφωνητό από τους οργανωμένους και τον διωγμό του απο την πίσω πόρτα νύχτα.

Είχε να διαχειριστεί τα περισσότερα χρήματα απο κάθε άλλον πρόεδρο που πέρασε, με τα περισσότερα διαρκείας, μίνι διαρκείας play off και διαρκείας για ευρώπη, τις μεγαλύτερες χορηγίες σε αριθμό και ποσό, με πορείες στην ευρώπη και στο κύπελλο και extra τηλεοπτικά και πωλήσεις παικτών χωρίς να ανοίξει μύτη εν αντιθέσει με το παρελθόν. Κι όλα αυτά γιατί τον πιστεύαμε όλοι, πως ήξερε τι κάνει αλλά κυρίως πως δεν πάνε χαμένα τα λεφτά μας σε τσέπες λαμόγιων που περιστοιχίζουν τόσα χρόνια την ομάδα.
Τα μεγάλα του λάθη ήταν ο υπερβολικός συγκεντρωτισμός του, οι περήφανες πωλήσεις και αποδεσμεύσεις, τα τρυπήματα και το ότι έκανε την ΠΑΕ οικογενειακή του επιχείρηση όπου βόλευε τα φιλαράκια του. Ήθελε να περνάν όλα από το χέρι του, ενώ δεν είχε ιδέα από αυτά, με αποτέλεσμα ενώ ξεκινήσαν όλοι μαζί να πηδάνε ένας ένας απο το καράβι (Μανδρίνος - Παπαδόπουλος - Κονσεισάο - Βρύζας - Σάντος) κατηγορώντας τον εμμέσως και να το οδηγήσει εν τέλει στα βράχια. Οι περήφανες πωλήσεις κυρίως του Βιερίνια, πουλώντας το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο με 3 εκατομμύρια για να σώσει την ομάδα από τον ευρωπαικό αποκλεισμό, ενώ στην αρχή της θητείας του είχε πουλήσει τον Μελίσση 2,5 εκατομμύρια και τον είχαμε αποθεώσει όλοι΄και οι περήφανες αποδεσμεύσεις του σαν του Βιτόλο που έφυγε από την προετοιμασία και κατηφόρισε Παιανία σε μια νύχτα.
Τα τρυπήματα του μέσα στην ομάδα με πατέρα και υιό Γκαγκάτση υπαλλήλων του Κόκκαλη και εν συνεχεία του Μαρινάκη, πληγώνοντας την υπερηφάνια μας και γλείφοντας εκεί που φτύναμε και κυρίως την επιστροφή Σαλπιγγίδη αδιαφορώντας σαν άλλος Καίσαρας για τις συνέπειες.

Εκεί δεν τον ένοιαξε η γνώμη των οπαδών, εκεί δεν ίσχυε το ΠΑΟΚ πάνω απ'όλα, εκεί δεν μετρούσε η κόντρα που θά ερχόταν και ο διχασμός, εκεί απλά ήθελε να δείξει ότι από διαχειριστής έγινε ιδοκτήτης ! Έφαγε τα μούτρα του και ήταν η αρχή του τέλους του. Η μεγαλύτερη κοροιδία από όλες όμως ήταν τα ΨΕΜΜΑΤΑ που έβγαινε κι έλεγε σε κάθε ψεύτικο ισολογισμό που παρουσίαζε στα τέλη της χρονιάς !
Ερχόμενοι στο σήμερα πως να πιστέψει ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ πλέον κάποιον, όταν το δικό του παιδί που το είχε κορώνα στο κεφάλι, του έλεγε ψέματα και τον παραπλανούσε κατάμουτρα ? Πως να στηρίξει οικονομικά και ηθικά τον νέο ΠΑΟΚ που δημιουργείται όταν είδε πως τόσα χρήματα που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια πήγαν χαμένα και σε τσέπες λαμόγιων ?
Πως να του δώσει όραμα κάποιος, όταν τόσα όνειρα πήγαν χαμένα κι αυτός που του τα γκρέμισε ήταν αυτός που τα είχε χτίσει ?
Γιατί αλήθεια Θοδωρή  έφυγες τότε και ξαναγύρισες μετά χωρίς να πεις λέξη ? Έχει σχέση με τον Βιολίδη και την ΑΣΠΙΣ ? Γιατί αλήθεια Θοδωρή ενώ τον Αύγουστο με 22.000 διαρκείας και άφθονο ζεστό χρήμα, φτάσαμε τον Οκτώβρη να κάνουν απεργία οι παίχτες για έλλειψη ρευστού πριν το ματς με τα Γιάννενα και το τετράμπαλο που φάγαμε ? Είχε πολλά έξοδα η ανακαίνιση του Garcon Brasserie ? Γιατί αλήθεια Θοδωρή έκανε ντου το ΣΔΟΕ σε μας κι όχι και σε άλλες ΠΑΕ ? Ήταν πολλά τα μαύρα λεφτά από τα διαρκείας ? Γιατί αλήθεια Θοδωρή δεν νοιάστηκες για την ανακοίνωση των δυτικών συνδέσμων εναντίον του Σαλπιγγίδη ? Όταν αγόραζαν διαρκείας ήταν καλοί και μετά γίναν πρεζάκια και κωλόπαιδα ?
Ο ΠΑΟΚΤΖΗΣ δεν είναι απλά ξενερωμένος.... Δεν είναι απλά απογοητευμένος.... Είναι ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ !
Κι η ειρωνία είναι πως ο λόγος που έφυγε ο Ζαγοράκης σύμφωνα με τους ΑΡΔ είναι ο πόλεμος που του έκαναν οι οργανωμένοι, προκαλώντας εμφύλιο μέσα στο οπαδικό κίνημα. Αυτό απλά ήταν η αφορμή που έψαχνε για να φύγει όπως το είχε ξανακάνει παλιότερα χωρίς να πει το γιατί κι επέστρεψε πάλι μια ωραία μέρα θεωρώντας τον ΠΑΟΚ τσιφλίκι του.
 Όταν τόσο καιρό ξέραν την αλήθεια και την έκρυβαν επιμελώς προκαλώντας διχόνοια ακόμα και στο γήπεδο είναι κοροιδία. Αν ο ΠΑΟΚΤΖΗΣ ήξερε την αλήθεια και έβγαινε και του την έλεγε, όσο πικρή κι αν ήταν, παραδεχόμενος τα λάθη του, σήμερα όχι μόνο δεν θα είχε φύγει από την ομάδα αλλά ο κόσμος θα έβαζε πάλι πλάτη από το υστέρημα του για να τον στηρίξει. Αυτός όμως επέλεξε τον δρόμο της σιωπής, τηα αδιαφάνειας και της συνενοχής.

Για μένα όπως και για πολλούς είναι πλέον ανεπιθύμητος..... Κι αφού απαιτούμε Μπατατούδη, Γούμενο φυλακή αν είμαστε σωστοί και δεν κολλάμε σε ονόματα
να μπει κι ο Ζαγοράκης φυλακή. Τέρμα στην συγκάλυψη και στην ατιμωρησία ! Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ !
Και για να μην βιαστούν ορισμένοι να πουν ότι είμαι απο τους Βρυζικούς.... Ένα μόνο έχω να πω. Θα επανέλθω σε νέο μου άρθρο όπου έχω πολλά ράμμτα για την γούνα του. Ζήση δες πως κατάντησε ο άλλος, μην έρθει κι η σειρά σου....

NAVAJO -4-

1 σχόλιο:

  1. Επιτελους σπαει η σιωπη. Χρησιμοποιει το αρχηγικι της εθνικης για μενει στο απυροβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή