Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Επιστολή αναγνώστη: "ΒΕΖΥΡΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΖΥΡΗ "






 Ανοίγοντας το κεφάλαιο διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα, θα προχωρήσω σήμερα την ανάλυση μου με τον διάδοχο της ηγεσίας στην ομάδα. Τον σκουληκοκτόνο, την μεγάλη μεταγραφή της εποχής μέσα από χέρια των ομάδων του ΠΟΚ, τον άνθρωπο που όταν έπαιζε μπάλα όλοι αγαπούσαν να βρίζουν, εξού και το Βρύζας (πλάκα κάνω) !





 Πριν κάποια χρόνια όταν ξεκινούσε η αναγέννηση της ομάδας και ο Ζαγοράκης, που κυκλοφορούσε στην πόλη σαν πρωθυπουργός, ζήτησε από τον «αδερφό» του όπως έλεγε Ζήση να κρεμάσει τα παπούτσια του και να γίνει μέλος της διοίκησης.   Πράγματι αυτό πήρε σάρκα και οστά και ο Ζήσης έγινε τεχνικός διευθυντής κλείνοντας μεταγραφές κυρίως από τα φυτώρια της πόλης και ανεβάζοντας το πρεστίζ της ομάδας με παίχτες τύπου Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Κονσεισάο, Γκαρσία. Την περίοδο της εξαφάνισης του Ζαγοράκη, ανέλαβε μεσούσης της περιόδου να γίνει πρόεδρος αυτός της ομάδας, καταφέρνοντας να βγει προκριματικά Champions League και να διατηρήσει την καλό κλίμα που υπήρχε. Παρότι το κατάφερε μόνος του, χρεώθηκε η επιτυχία εξ' ολοκλήρου στον Ζαγοράκη ! Η επιστροφή του τελευταίου εν μια νυκτί πίσω και η απαίτηση του να ξαναγίνει νταβατζιλίκι πρόεδρος, ήταν η πρώτη μεγάλη διαφωνία τους και η αφορμή για να αρχίσει να ραγίζει το γυαλί των σχέσεων τους.

 Ο Ζήσης έκανε πίσω, δέχτηκε την θέση του αντιπροέδρου, αλλά ασφυκτιούσε σε αυτήν και βλέποντας τα όργια που γινόταν μέσα στην ΠΑΕ και τις οικονομικές σπατάλες, αποφάσισε να κάνει ηρωική έξοδο. Είχε καταλάβει πως τα κολλητάρια του προέδρου και οι αυλοκόκλακες του, οδηγούσαν την ομάδα στην καταστροφή και δεν ήθελε να λερωθεί το όνομα του με κάτι τέτοιο.
 Η αλήθεια είναι όμως ότι ζούσε για την μέρα που θα επέστρεφε στην θέση του προέδρου, διώχνοντας όλους αυτούς που λυμαίνονταν τα νερά και φυσικά τον ίδιο τον Ζαγοράκη. Προετοιμάζοντας το έδαφος έπρεπε να αποκτήσει δυνατούς συμμάχους και δυνατά όπλα. Τους βρήκε στο πρόσωπο των δυτικών συνδέσμων και του συνέταιρου του και φίλου του Σαχπατζίδη.

 Πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διοχετεύσει την πληροφορία περί μεγάλου οικονομικού ανοίγματος στους συνδέσμους των δυτικών συνοικιών, οι οποίοι είχαν ανοίξει μέτωπο με τον Ζαγοράκη λόγω Σαλπιγγίδη, παίρνοντας τους με το μέρος του και στρέφοντας τους εναντίον του. Σιγά σιγά, ψίθυρο στον ψίθυρο, φήμη στην φήμη όλη η πόλη είχε μάθει για το έλλειμμα των 10 εκατομμυρίων. Η φυγή Βιτόλο και η συνάντηση των οργανωμένων με την διοίκηση μαύρα μεσάνυχτα στα γραφεία της ΠΑΕ, αποκάλυψε πως η φήμη δυστυχώς ήταν αλήθεια και το άνοιγμα ήταν της τάξεως των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ ! Ήταν η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση από τον θρόνο του πρίγκιπα Θοδωρή.

 Όποιος διαβάζει πίσω από τις λέξεις, μπορεί να καταλάβει πως η αναίτια είσοδος οπαδών στο περσινό ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ, τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια είτε εντός είτε εκτός Τούμπας,  δεν ήταν και τόσο τυχαία. Δημιουργώντας τεχνητή ένταση τον εξωθούσε σε παραίτηση αν και δεν φαινόταν πουθενά ο ίδιος.

  Δεύτερο πράγμα που έκανε ήταν να πάρει τον Σαχπατζίδη μαζί του, να τον πλασάρει σαν μεγαλομέτοχο και φίλαθλο της ομάδας, με την φωτογραφία με τον ουίσκι από την σουίτα να μου έχει μείνει ανεξίτηλη στην μήνμη τόσε φορές που την είδα και να δείξει στον κόσμο ότι μαζί του ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει πλέον οικονομικό πρόβλημα. Η πρώτη του μεγάλη γκέλα, ήταν η περίπτωση του Φλωρίδη. Την αποτυχία την χρεώθηκε όλη ο ίδιος και θέλοντας να πάρει ρεβάνς προώθησε τον Σαχπατζίδη για μεγαλομέτοχο με πρόεδρο τον εαυτό του και τον Ζαγοράκη εκτός διοίκησης.
Δεύτερη μεγάλη γκέλα ήταν πως ο Σάχπα από μεγαλομέτοχος έγινε κάτοικος Κορυδαλλού για την υπόθεση των υποβρυχίων και μαζί του βύθισε και τον Ζήση σε απόγνωση. Τρίτη του μεγάλη γκέλα ήταν η απόφαση του να συγκαλύψει τον Ζαγοράκη για τις απατεωνιές που έκανε παρόλο που στο πόρισμα φαινόταν ξεκάθαρα τι είχε γίνει. Μεταξύ κατεργαράκων ειλικρίνεια λένε !

 Τον θεωρώ πιο έξυπνο, διπλωμάτη και τίμιο από τον Ζαγοράκη αλλά πώς να τον εμπιστευτώ και να τον ακολουθήσω μετά από όλα αυτά ? Ποια η διαφορά του στα μάτια του κόσμου από τον προκάτοχο του ? Είχε μεγάλη ευκαιρία αν κυνηγούσε αυτούς που καταχράστηκαν τα χρήματα του κόσμου να γίνει ήρωας και να δείξει πως κάτι διαφορετικό γίνεται πλέον εκεί μέσα. Την έχασε…. Είχε μεγάλη ευκαιρία αξιοποιώντας τις γνώσεις του, τις γνωριμίες του και τα χρήματα του Σάχη, τα οποία τελικά ήταν μαύρα, να κάνει ομαδάρα. Την έχασε…. Είχε μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο πρόεδρος που θα μιλήσει επιτέλους στα ίσια εναντίον των γαυροβάζελων, εν αντιθέσει με τον Μουγγοθόδωρο, που ήταν yes sir. Την έχασε….

 Τώρα καταντήσαμε να γίνουμε η Ξάνθη της Θεσσαλονίκης και να πανηγυρίζουμε που ξεπουλήσαμε τον Σταφυλίδη, που ντεμέκ θα χτιζόταν η νέα ομάδα γύρω του. Κι όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει σάλιο και δεν έχει κανένας δύναμη να φωνάξει με τόση ξενέρα που έχει φάει.
Εδώ σε θέλω όμως μάγκα μου. ΠΑΟΚ στα εύκολα και ΠΑΟΚΑΡΑ στα δύσκολα δεν έλεγες ? Που είσαι τώρα που είναι τα δύσκολα ? Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα δεν έλεγες ? Ή μήπως τελικά Ζαγοράκης πάνω από όλα ? Που ο ΠΑΟΚ δεν είναι πλέον της μόδας ?
 Αλλά ξέρω την απάντηση. Για όλα φταίνε οι συνδεσμίτες, που θα είναι το επόμενο άρθρο μου. Καληνύχτα μας


NAVAJO -4-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου