Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

"Θέλω 15.000 κόσμο να είναι παρών και να συμμετέχει"


"Θέλω 15.000 κόσμο να είναι παρών και να συμμετέχει"


Την δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις και να ξεκαθαρίσουν ορισμενα θέματα της ομάδας είχαν σήμερα την ευκαιρία όσοι βρέθηκαν στην PAOK SPORTS ARENA  ακούγοντας τον Πρόεδρο της ομάδας μας Ζήση Βρύζα αλλά και τον οικονομικό διευθυντή Στέλιο Σακελλάρη να απαντούν σε όλα .


Ο Ζήσης Βρύζας ξεκινά την τοποθέτησή του λέγοντας τα εξής:
"Υπάρχουν σοβαρά και σημαντικά θέματα. Θέλω 15.000 κόσμο να μπορεί να είναι παρών και να συμμετέχει. Αυτή η συνάντηση είναι η πρώτη. Θα γίνουν κι άλλες. Προτείνω να γίνει το Σεπτέμβρη. Θέλω να ακούω όλες τις απόψεις. Θα ήθελα να εκθέσω τα βασικά σημεία που τρέχουν. Θα ξεκινήσω από το διοικητικό κομμάτι και θα μιλήσει ο κ. Σακελλάρης".

Ο Στέλιος Σακελλάρης (οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ) τόνισε: "Η έναρξη και ύπαρξη λειτουργικών δραστηριοτητών θα έπρεπε να αρχίσει από το μηδέν. Αυτό είναι το διοικητικό, το λογιστήριο, το νομικό... Ο προιστάμενος λογιστιστηρίου θα γίνει ο Καγιούδης Γιάννης. Ξεκινήσαμε και την διεθεύτηση προσωπικού. Ολα τα άτομα θέλουμε να ξέρουν ρόλο τους. Στο λογιστήριο θα επαναξιολογηθούν τα τέσσερα άτομα που υπήρχαν και έχουν περισσότερες αρμοδιότητες. Πρέπει να δοθεί σημασία στην επιμόρφωση του προσωπικού. Εχει τελειώσει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.
Φέτος ο προυπολογισμός είναι ισοσκελισμένος από μόνος του. Θα βλέπουμε τις τυχόν αποκλίσεις και ατα έξοδα, αλλά και στα έσοδα που δεν έχουν προβλεφτεί. Στην ΠΑΕ και στο λογιστήριο θα υπάρχουν πλέον διαδικασίες. Υπάρχει δίυαλος του λογιστηρίου με άλλα τμήματα. Σκοπός μας είναι να υπάρχει τρίμηνη αναφορά ελεγμένη από τον ορκωτό λογιστή".

Τον λόγο παίρνει ο Βρύζας: "Πρέπει να προσαρμοστούμε. Υπήρχε μεγάλο κόστος στην αλλαγή προπονητή. Χρειαζόταν μία ουσιαστική αλλαγή, πλέον θα στηρίξουμε τα νέα παιδά σπίτι σε σπίτι 5 χρόνια όπως συνεργασίες με ανθρώπους εξιδεικευμεεους ανθρώπους για να έρθουν τα παιδιά που πρέπει. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ποδοσφαιρομάνα. Συνεργαζόμαστε με εραστεχνικούς συλλόγους.
Στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά προωθήθηκαν, μία βασική μαγιά παικτών με εμπειρία υπάρχει. Και θέλω να πιστεύω πως κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικότεροι και όσο το δυνατοί γίνεται. Θέλω να πρωταγωνιστεί η ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι έτσι".


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Για την υπόθεση Σαββίδη: "Κατατέθηκε ο φάκελος στην ΕΕΑ, η απόφαση θα προκύψει στις 2 Αυγούστου. Στον έλεγχο πάνε καλά τα πράγματα δεν μπορώ να περισσότερα. Σκοπός μίας Πρωτοδικείου είναι και αυτός, να βρεθεί αξιόπιστος άνθρωπος να αναλάβει".

 Για την Σούπερ Λίγκα: "Ποιοι είμαστε τι εκπροσωπούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας μας. Προσπαθώ με πράξεις να το κάνω αυτό. Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε. Σε κάθε θέμα να προτείνετε λύσεις και να παίρνουμε μαζί κάποιες αποφάσεις"".

 Για την αδειοδότηση και την UEFA: "Γίναν λάθη και από μας στον τρόπο διαχείρισης και υπήρχαν συγκυρίες. Η αλλαηγή του φόρου από το 20 στο 45% τεράστια. Εχετε υπόψη ότι σε συμβόλαιο 100 χιλιάδων υπάρχουν 75 χιλιάδες εφορία. γιατί το ποσοστό βγαίνει επί του μικτού ποοσού. Την ίδια στιγμή εντάθηκαν οι έλεγχοι της UEFΑ σε βαθμό να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Ήρθαν όλα αυτά μαζεμένα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε εδώ και ένα χρόνο. Πέρσι δεν ακολουθήσαμε αυτά που χρειαζόταν, γι' αυτό και τιμωρηθήκαμε. Θα γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι, μας ελέγχουν για τις ημερομηνίες. Εχουμε κάνει θυσίες σε παίκτες ποιότητας, υπάρχει ρεαλιστικό πλάνο, αλλά δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τη διαχείριση που έχει. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Και οι ελληνικές ομάδες ακόμη δεν πήραν άδεια. Εμείς γι' αυτό ζητάμε βοήθεια, να είστε κοντά".

 Για την μπουτίκ:"Κάναμε μια εταιρία εγώ και ο Σαράτσης, προτείνουμε να είναι άλλοι δύο άνθρωποι"

 Για την Μεσήβρια:"Είναι σπίτι μας,. έχουμε ένα θέμα με το νερό. Αυτά τα ζητήματα έπρεπε να επιλυθουν από πριν αλλά αυτό έχουμε και κάνει ότι είναι δυνατό για να βελτιώσουμε την ποιότητα.Το κέντρο ειναι μισθωμένο από τον δήμο για 25 χρόνια στην ΠΑΕ".

 Για τον Σαλπιγγίδη:"Δέχθηκε πρόταση για μείωση συμβολαίου ή παραχώρηση σε άλλη ομάδα. Εχουμε πληρώσει αρκετά λεφτά γι' αυτόν και πρέπει να πάρουμε κάποια πίσω. Αν μείνει με το μπάτζετ των 6,4 εκ. δεν μπορεί να δώσει η ομάδα το συμβόλαιό του. Δεν είμαστε κοντά για να συμφωνήσουμε, εγώ πρέπει να σας πω ότι δεν είμαστε κοντά, πρέπει να υπερασπιστώ την ΠΑΕ και για τον ίδιο είναι σωστό. Εμείς δίνουμε το ποσό για δύο χρόνια σε τρία το ποσό του συμβολαίου του και κάτι παραπάνω. Θα μάθετε τι θα γίνει. Οτι γίνει θα είναι και για τον ίδιο καλό. Αύριο θα βγει μια ανακοίνωση για να πούμε τι έχουμε κάνει στην περίπτωσή του. Επιφυλάσσομαι γιατί υπάρχει ένα ραντεβού που εκκρεμεί και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα".

 Για τον Μαλεζά: "Κάναμε μια καθαρή πρόταση για να μείνει. Είναι απόλυτο ξεεκάθαρο από εμάς ότι θέλουμε να παραμείνει εδώ. Είναι από τα παιδιά με ήθος, αυτή τη στιγμή έχει προτάσεις για το εξωτερικό, είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Θα μιλησουμε ξανά. Πρόθεση μας δεν είναι αν τον πουλήσουμε. Αν όμως είσαι σ' αυτή τη φάση ή πουλάς ή ανανεώνεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο".

Για τις πωλήσεις: "Κανείς δεν θέλει να χάνει παίκτες, πρώτος εγώ. Από την άλλη πρέπει να βλέπουμε το σήμερα, αν η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη δεν θα προχωρούσαμε, έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα. Γενικότερα για την όλη λειτουργία της ομάδας, πήραμε την απόφαση για τον Σταφυλίδη. Η συμφωνία δεν αδικεί τον ΠΑΟΚ. Πληρώσαν τη ρήτρα. Κάποιοι έλεγαν αναπροσαρμογή, έπρεπε να έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Τώρα το παιδί εξασφαλίζεται οικονομικά το ίδιο και η οικογένεια του και έπρεπε να παρθεί απόφαση. Θα μείνει και ένα χρόνο μαζί μας".

Για την διοίκηση: 
"Δεν είναι αυτοσκοπός μας να μείνουμε στην διοίκηση. Δεν έχω σκοπό να μείνω επ' άπειρο. Γιατί θέλουμε να διοικούμε. Κάθε φορά που λήγει η θητεία κάθε χρόνο πρέπει να καθορίζουμε ποιοι άνθρωποι πρέπει να είναι μπροστά".

Για τους οπαδούς που μπαίνουν χωρίς εισιτήριο:
"Υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από μένα δεν θέλω να μπαίνει κανένας χωρίς εισιτήριο. Υπάρχουν 600-700 προσκλήσεις για χορηγούς ή μέσα ενημέρωσης, που υπάρχουν λόγω συμβάσεων. Το έχω ορίσει με τον υπεύθυνο ασφαλείας,μέσα σε τέσσερις αγώνες να ξέρουμε τι συμβαίνει και για ποιο λόγο δίνονται προσκλήσεις. Δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει δίχως γιατί έχει πληρώσει".

Για τα διαρκείας: 
"Φέτος υπολογίζουμε να έχουμε 1,7 εκ. ευρώ από διαρκείας και πέρσι είχαμε 3,6 εκ. ευρώ. Αυτός είναι και ένας λόγος που είχαμε δυσκολίες με τους διακανονισμούς.

Για τον Σαββίδη: 
"Το τι θα κάνει επενδυτής δεν το ξέρουμε, θέλουμε να ελέγξουμε μόνο μπορούμε την φερεγγυότητά τους. Σε ό,τι αφορά στη δική μου συμμετοχή, του ξεκαθάρισα με ενδιαφέρει να δώσουμε την ομάδα σε άνθρωπο και ας κάνει ό,τι νομίζει. Ο κ. Σαββίδης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να παραμείνω στην ομάδα, αυτό όμως δεν είναι αυτοσκοπός.
Επικοινώνησα με τον κ. Σαββίδη εξηγώντας όλα τα δεδομένα για την πώληση Σταφυλίδη και τον ρώτησα αν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Μπορεί να έχει κάποια δεδομένα για την επένδυσή του, μπορεί να θεωρούσε ότι χαλούσε το πλάνο και γι' αυτό πιστεύω ότι ήταν δύσκολο να βρεθεί άλλη λύση. Πολύ δύσκολο να λύναμε όλα τα θέματα και να δίναμε στο παιδί νέο συμβόλαιο με τα δεδομένα που ζητούσε".

Ακολουθεί ερώτηση φιλάθλου σχετικά με τους ελέγχους οικονομικών σε ΠΑΕ:

"Δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Το σπίτι μας είναι έτοιμο να πέσει να μας πλακώσει. Μην αρχίσουμε με νούμερα και αύριο τα συζητά όλη η Ελλάδα. Σημασία έχει τι κάνουμε από δω και στο εξής. Εμείς πιστεύουμε θα έχουμε θετικό ισολογισμό αυτή τη σεζόν. Παρόλο που έίμαστε 5 εκ. ευρώ σε έσοδα. Δεν θα έχουμε άνοιγμα".

Για το θέμα Βιολίδη: "Ο Βιολίδης έδωσε 80.000 ευρώ, μετά άλλες 60.000, σε τρεις επιταγές και συναλλαγματικές από εταιρίες που έχουμε ελέγξει και είναι καθαρές. Αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω δεν πληρωθεί τότε έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αγωγή.
Μου έχει υποσχεθεί ο Βιολίδης το ποσό να αποπληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα εντόκως. Αν προχωρούσαμε σε αγωγή θα θέλαμε δύο χρόνια για να πάρουμε τα χρήματα. Θα δω τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα πάρω τις αποφάσεις μου".

Για τις αλλαγές στην ΠΑΕ: 
Μετά από πολλές παραινέσεις να διώξει συγκεκριμένα πρόσωπα από την ΠΑΕ (π.χ Γκαγκάτσης και αν είναι άμμισθος), τόνισε: "Ακούω τις προτάσεις σας. Επιφυλάσσομαι να πάρω αποφάσεις".

Για την διαιτησία: 
"Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Ξέρουμε τι γίνεται επι χρόνια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε δύναμη στο παρασκήνιο. Εμείς έχουμε μόνο ένα εκατομμύριο κόσμου από πισω μας. Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας και μετά να παλέψουμε εκεί. Να μπορούμε να επηρεάζουμε καταστάσεις".

Για τις ρήτρες:
"Δεν μπορεί ανεξέλεγκτα να βάζεις μία ρήτρα. Εξαρτάται από την αμοιβή του παίκτη,Υπάρχει η FIFA που βάζει κανόνες".

Για τον ρόλο του Τουρσουνίδη: 
"Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αξιοποιεί κάποιους παίκτες σύμβολα, όπως ο Γιώργος. Έχει αναλάβει ένα ρόλο συντονιστή των Ακαδημιών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και ένα κομμάτι της επικοινωνίας με τους συνδέσμους".

Τοποθέτηση οπαδού:
Ήρθα 500 χιλιόμετρα για να σου πω μόνο ένα πράγμα: Σε αγαπάμε, σε εκτιμάμε, μην μας προδόσεις και εσύ.

Για τους 11 χιλιάδες μετόχους τους οποίους δεν εκμεταλλεύεται η ΠΑΕ:
 "Αυτή η συνάντηση γίνεται και με αυτό τον σκοπό".

Για τα ΜΜΕ και ως πότε ο ΠΑΟΚ θα είναι ανάμεσα στα πυρά κάποιων δημοσιογράφων:
 " Είναι εύκολο να τα ρίχνουμε όλα στους δημοσιογράφους. Η όλη κατάσταση στον ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Δεν έχω εξαρτημένη σχέση από κανέναν. Η πόρτα είναι κλειστή. Τα ΜΜΕ έμαθαν να λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ορίζει τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφία έχει γίνει κατινιά. Έξω γράφουν άλλα και μέσα άλλα. Αναγνωρίζω την πραγματικότητα. Τα ραδιόφωνα κάνουν καφενειακού είδους προσεγγίσεις όπου ο καθένας ωθεί οπου θέλει τις συζητήσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επεμβαίνει παντού. Θα δώσουμε την μάχη μας".

Για το εμπορικό τμήμα, την μπουτικ που είναι κλειστή καθώς καi την καύλα που χάθηκε όπως είχε τονίσει ο Ζαγοράκης:
"Η ομάδα θα σου την δώσει το όραμα και την καύλα. Η μπουτίκ έκλεισε 30/6 από την PUMA. Στις 3/7 παραδόθηκε. Μέχρι 3/8 γίνονται έργα. Ενδεχομένως εσκεμμένα να μην ανοίξει στο πρώτο ευρωπαϊκό. Θα γίνει μάλλον στο δεύτερο".

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ και την υποψηφιότητα Μώραλη: 
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δεχθεί τις υποψηφιότητες του Ολυμπιακού με Μώραλη στην λίγκα και με Σαρρή στην ΕΠΟ.

Παρέμβαση από την Θύρα 4. Οι εκπρόσωποι του συνδέσμου αναφέρουν για την υπόθεση των συλλήψεων:
 "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται για να μην υπάρχουν σκιές. Είμαστε καθαροί. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν είμαστε καθαροί. Δεν βρέθηκε τίποτα στους συνδέσμους, Πρέπει να βοηθήσουν οι πάντες σε αυτή την προσπάθεια. Να μην μείνει καμία σκιά.
Πρόεδρε η απάντηση για το ότι είμαστε 300 άτομα, είναι οι εσωτερικές διαμάχες. Πρέπει να σταματήσουν. Η απάντηση είναι ότι έγγραφα της ΠΑΕ να πηγαίνουν από γραφείο σε γραφείο. Η θύρα 4 θα είναι πάντοτε εδώ και στην επόμενη συζήτηση να προσέξεις κάποιους στο ραδιόφωνο που χαλάνε το κλίμα. Στηρίζουμε όσους βοηθούν και στηρίζουν τον ΠΑΟΚ."

Για το αν ο Δώνης ξέρει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει ή όχι τους διεθνείς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια:
"Δεν ισχύει αυτο. Ο προπονητής ξέρει ότι αυτοί οι παίκτες έχουν συμβόλαιο και μπορούν να παίξουν". 

Για τους στόχους που έχει θέσει σε συνεργασία με τον Δώνη: 
"Ο προπονητής έχει πριμ κατάκτησης του πρωταθλήματος. Του έχω πει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. 
Γίνονται κάποιες τοποθετήσεις- παράπονα για το ότι τα mail στο site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν παίρνουν απάντηση αλλά και για την αντιμετώπιση που έχει ο ΠΑΟΚ από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Για την ενίσχυση της ομάδας ενώ γνωρίζουν τις αδυναμίες της:
"Όλα είναι συνάρτηση του οικονομικού. Αρχικά είπαμε ότι θα πάρουμε κεντρικό αμυντικό και θα προσέξουμε όλες τις άλλες κινήσεις. Αφού πουλήθηκε ο Σταφυλίδης αλλάζουν τώρα τα οικονομικά δεδομένα". 

Τον λόγο παίρνει ο ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδόπουλος και απευθυνόμενος προς τον Ζήση Βρύζα αλλά και τον κόσμο αναφέρει:
 "Ελπίζω να πήρες ξεκάθαρα μηνύματα. Μακάρι να τα υλοποιήσεις. Στην επόμενη συνέλευση να δούμε συγκεκριμένα δείγματα γραφής. Η Ελλάδα είναι η χώρα της Δημοκρατίας και έμαθε να βγάζει διοικήσεις από τον λαό για τον λαό. Προηγουμένως μίλησα γι' αυτά που πρέπει να κάνει η διοίκηση για τον λάο. Τώρα θα σας πω αυτά που πρέπει να γίνουν από τον λαό.
Δυστυχώς είμαστε εδώ οι 300 του Λεωνίδα όπως λέω εγώ. Αν είμασταν 3-4.000 σε κάθε Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και του Α.Σ. δεν θα συνέβαιναν αυτά. Αυτή είναι η ευθύνη μας, βάζω και τον εαυτό μου μέσα και πρέπει να είμαστε ενεργοί σε όλες τις εκδηλώσεις. Έπρεπε να πηγαίνουμε πολλοί περισσότεροι στις Γενικές Συνελεύσεις. Εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο. Λάθος μας που δεν πηγαίναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου