Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μπνέι Γιεχούντα-ΠΑΟΚ 0-2


Με το δεξί μπήκε ο ΠΑΟΚ στις υποχρεώσεις του στη σεζόν 2012-2013, αφού κέρδισε την Μπνέι Γιεχούντα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League και παραμένει 2 χρόνια αήττητος (9 συνεχόμενα παιχνίδια) εκτός έδρας! 

Μπορεί η Γιεχούντα να ήταν μια ομάδα χαμηλού επιπέδου τύπου Βαλερένγκα,  όμως ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος ουσιαστικά μπορεί να σκέφτεται τον επόμενο γύρο των πλέι οφ, απαλλάσσοντας από το άγχος τους φίλους της ομάδας του, που βλέποντας τις λιγοστές λύσεις στο υπάρχων ρόστερ, σε συνδυασμό με την άγνοια της δυναμικότητας του αντιπάλου, είναι λογικό να ανησυχήσουν. Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση, δίνει τον απαραίτητο χρόνο στην διοίκηση να προχωρήσει χωρίς μεγάλη πίεση στην απαραίτητη ενίσχυση του ρόστερ. Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γκαρσία και Λάζαρ, όμορφα γκολ από Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, καλή εμφάνιση από Λίνο και Ρομπέρ στα αριστερά, ενώ σιγουριά έδωσε για άλλη μια φορά το αμυντικό δίδυμο Κουμάλο-Κατσικά. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Πέλκα και Κάτσε, που δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει...
BNEI YEHUDA - P.A.O.K.
0 - 2
62' Γεωργιάδης
71' Αθανασιάδης
O ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον αγώνα με την αναμενόμενη σύνθεση: Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, Κουμάλο και Κατσικάς στόπερ, ο Έτο δεξιά, ο Λίνο αριστερά, στο κέντρο ο Γκαρσία με τον Λάζαρ, οι Ρομπέρ και Γεωργιάδης στα πλάγια και μπροστά ο Αθανασιάδης με τον Γιάννου. Από την αρχή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, είχε την υπεροχή, αλλά δεν είχε τρόπο να φτάσει με αξιώσεις στην τελική προσπάθεια. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπέροχη του σε γκολ, παρόλο που δεν απειλήθηκε σε καμία φάση από τον αντίπαλο. Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο ρέφερι του αγώνα αρνήθηκε το πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Γεωργιάδη στο 18'.
Οι οπαδοί μας δεν έλειψαν απ το πλευρό της ομάδας ούτε σε αυτό το ματς και όπως βλέπετε έζησαν τις δικές τους μοναδικές στιγμές δείχνοντας παράλληλα την τρέλα που κουβαλάνε όπου παίζει ο ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρός και η Γιεχούντα, ή μάλλον ο Μαρίνκοβιτς, κατάφερε να δημιουργήσει δύο φάσεις, η μια με μακρινό σουτ που πέρασε άουτ και η άλλη με διείσδυση από τα αριστερά και σουτ που απέκρουσε ο Γλύκος. Οι δύο αυτές φάσεις αφύπνισαν τον ΠΑΟΚ, που απάντησε με...γκολ. Ο Γεωργιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, την κράτησε έξυπνα αφού δεν έπεσε κανένας πάνω του και με όμορφο σουτ με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Εγιενγκούμπα για το 1-0.
Η Γιεχούντα δεν είχε κάποια απάντηση, παρά τις αλλαγές του Καστάν, ενώ ο Δώνης έδειξε πόσο πολύ πιστεύει στον Πέλκα, περνώντας τον στο ματς. Ο μικρός τον δικαίωσε και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την κουβάλησε έξυπνα διαγώνια από τα δεξιά προς τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή την άφησε στον Ρομπέρ που ανέβηκε αριστερά και ο Γάλλος με ωραία παράλληλη σέντρα βρήκε τον Αθανασιάδη, σε ένα γκολ που θύμισε Γουάιτ Χαρτ Λέιν... Ο γάμος σχόλασε κάπου εκεί, αφού ο ΠΑΟΚ σωστά κατέβασε ταχύτητες για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και υπερκόπωση. 

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα ο Γιώργος Δώνης που ξεκίνησε νικηφόρα την καριέρα του στον ΠΑΟΚ δήλωσε μετά τη λήξη του ματς: «Σίγουρα θέλουμε σε κάθε ματς να παίρνουμε τη νίκη. Αυτή τη στιγμή, που χτίζουμε την ομάδα και τη νοοτροπία της, έχω στο μυαλό μου  να βλέπω ότι κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, και να γινόμαστε πιο αισιόδοξοι. Σήμερα ήμασταν πολύ σοβαροί», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση».
Για τις καιρικές συνθήκες: «Όταν βγήκε η ομάδα για ζέσταμα ήμασταν χαρούμενοι λόγω των καιρικών συνθηκών. Όταν ξεκίνησε το ματς αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε αυτό που θέλαμε».
Για το βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ: «Γενικώς περιμένω ότι σταδιακά θα αποκτάμε καλύτερο ρυθμό. Σήμερα οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για να γίνει αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχει η ποιότητα στην ομάδα. Αυτό που βλέπω σε αυτές τις πέντε εβδομάδες που δουλεύουμε είναι ότι δεν ήμαστε τόσο ήρεμοι και είμαστε βιαστικοί. Αυτό είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε».
Για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του: «Υπάρχει μία λογική συνέχεια από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Οι παίκτες δουλεύουν σκληρά στην προπόνηση. Δεν θέλω να περιορίσω το ταλέντο τους, προσπαθώ ειδικά τους μεσοεπιθετικούς να τους απελευθερώσω. Αν δεν ήταν τέτοιες οι συνθήκες, θα έλεγα ότι σήμερα δεν θα ήμουν ικανοποιημένος από το ρυθμό, αλλά ξέρω το λόγο».
Για τον επαναληπτικό: «Τα επίσημα ματς μας δίνουν καλό ρυθμό. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε όλα τα ματς στην έδρα μας. Η Τούμπα πρέπει να γίνει ένα γήπεδο στο οποίο θα έχουμε ελάχιστες απώλειες».

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας Γιώργος Γεωργιάδης δήλωσε: «Δεν θα έλεγα πως ήταν εύκολη νίκη, τα πρώτα επίσημα παιχνίδια έχουν  άγχος, ερωτήματα, όλοι είδαμε πως είμαστε μία καλή ομάδα και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ευτυχώς πήγε έτσι το παιχνίδι και είμαστε χαρούμενοι. Μου άρεσε που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και με χαροποιεί ιδιαίτερα πως δύο παιδιά έκαναν ντεμπούτο, δύο παιδιά που μεγάλωσαν σε εμάς, όπως ο Πέλκας και ο Κάτσε. Ελπίζω  να έχουν την καριέρα που ονειρεύονται, είναι σημαντικό να τους στηρίξει ο κόσμος και η ομάδα.
Για τα μεταγραφικά τόνισε: «Δεν θέλω να πω για τα μεταγραφικά, θα τα δούμε από αύριο. Για εμένα το σημαντικό είναι οι παίκτες που υπάρχουν και από αυτούς είμαστε ικανοποιημένοι. Οι ελληνικές ομάδες  δυσκολεύονται στο Ισραήλ. Εμείς έχουμε διαμορφώσει το ρόστερ από την αρχή, έχουμε δουλέψει πολύ τους νέους και παλιούς ξέρουμε τι έχουμε και εξελισσόμαστε σιγά – σιγά»
Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Γεωργιάδης δήλωσε: «Αυτό  το γκολ μου δίνει μεγάλη χαρά, αλλά και ψυχολογία και δύναμη για να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Θέλω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό, να αυξήσω την απόδοσή μου και να βοηθήσω ουσιαστικά την ομάδα μου για να πετύχει τους στόχους της».

Για την εμφάνιση της ομάδας είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί αν και είναι γεγονός πως είχαμε την κατοχή της μπάλας. Η αλήθεια είναι πως χάσαμε 2-3 ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ, όμως, δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο 45λεπτο γίναμε πιο σοβαροί, κυρίως ως προς την τελική μας προσπάθεια. Πετύχαμε δύο γκολ και σε τελική ανάλυση αυτό είναι που μετράει για την προσπάθεια που κάνουμε καθώς θέλουμε να προκριθούμε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και από στη συνέχεια στους ομίλους. Συνολικά δεν κάναμε σπουδαία εμφάνιση. Μετρά όμως η νίκη και τα δύο γκολ που πετύχαμε για την πρόκριση. Πλέον, από τη δική μας απόδοση στο δεύτερο παιχνίδι, από τα δικά μας πόδια, εξαρτάται η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Για τη φάση του 18ου λεπτού όταν του έγινε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή από τον Έντρι, αλλά δε δόθηκε, είπε: «Είμαι σίγουρος 100% πως έγινε πέναλτι γιατί με ανέτρεψε ο αντίπαλός μου αντικανονικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο βοηθός δεν έδειξε στον διαιτητή ότι έγινε καθαρά μία παράβαση».
Ο Ρομπέρ δήλωσε για το παιχνίδι με την Γιεχούντα: «Η νίκη δεν ήταν εύκολη πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Επρεπε να παίξουμε μακριά από την έδρα μας. Ξέραμε ότι πρέπει να σκοράρουμε, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο πετύχαμε το έργο μας και κάναμε καλό ντεμπούτο».
Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από χθες:
«Είναι σαφώς πολύ σημαντική η εκτός έδρας νίκη. Διευκολύνει τα πράγματα για τον επαναληπτικό. Δεν πρέπει να σταματήσουμε σε αυτό όμως, πρέπει να πάρουμε τη νίκη και στη ρεβάνς για να υπογράψουμε την πρόκριση, να δώσουμε χαρά σε όλους στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο».
Για το τι να περιμένει ο κόσμος από τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον Ρομπέρ:
«Κυρίαρχος στόχος που θα είναι σημαντικό να επιτευχθεί είναι να περάσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Για εμένα, θέλω όποτε μπορώ να σκοράρω για να βοηθήσω και την ομάδα αλλά και τον εαυτό μου».
Για το μήνυμα του στον κόσμο: «Θα ήθελα να τον καλέσω να δώσει μαζικά το «παρών» στο γήπεδο γιατί μας βοηθάνε πολύ, να πετύχουμε πολλά γκολ και να το απολαύσουν και αυτοί που θα έρθουν στο γήπεδο».
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
9': Ο Ρομπέρ περνάει όμορφα από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και κάνει την παράλληλη πάσα, ο Έντρι διώχνει σε κόρνερ πριν ο Γεωργιάδης σκοράρει.
14': Ο Λίνο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα την κεφαλιά και να την στείλει στα δίχτυα.
17': Ο Γεωργιάδης παίζει ένας εναντίον ενός τον Έντρι από δεξιά, ο Ισραηλινός φαίνεται να  τον ρίχνει, "παίζεται" λέει ο Μαυροβούνιος διαιτητής.
23': Φάουλ για τη Μπνέι Γιεχούντα, η κεφαλιά από τον Γκαλβάν δεν ανησυχεί τον Γλύκο.
26': Διαγώνια σέντρα-σουτ από τον Έτο, δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Αθανασιάδης.
36': Ωραία ντρίμπλα και σουτ εκτός περιοχής του Γκαρσία, η μπάλα κοντράρει και βγαίνει κόρνερ.
37': Κίτρινη στον Έτο για φάουλ στον Ν'Ντλόβου.
45': Λήξη ημιχρόνου στο Ισραήλ. Ο ΠΑΟΚ πατάει καλύτερα από τον αντίπαλο του, χωρίς όμως να έχει μετουσιώσει την υπεροχή του αυτή σε γκολ ή πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Η Μπνέι Γιεχούντα δείχνει ομάδα μετρίου επιπέδου, με κάποιους απειλητικούς παίκτες μπροστά. Βέβαια, σε ένα τελείως άδειο γήπεδο που θυμίζει Καυταντζόγλειο, θα είναι τεράστια αποτυχία για τον ΠΑΟΚ να μην πάρει έστω την ισοπαλία.
46': Αλλαγή για την Γιεχούντα με τον Αμπού Ζαίντ στη θέση του Μενάσε.
52': Δυνατό σουτ του Μαρίνκοβιτς εκτός περιοχής, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γλύκου.
55': Κίτρινη στον Αζούζ για φάουλ στον Ρομπέρ.
56' Μεγάλη φάση για την Γιεχούντα, με τον Μαρίνκοβιτς να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, να ντριμπλάρει τον Έτο και τον Γλύκο να αποκρούει το σουτ του.
59': Δυνατό συρτό σουτ του Ρομπέρ από μακρινή θέση, ο Εγιενγκούμπα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
55': Κίτρινη στον Ναχούμ για φάουλ στον Λίνο.
62': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Γεωργιάδης κάνει ωραία κίνηση σε θέση μέσα δεξιά, κρατάει τη μπάλα, δεν πέφτει κανένας πάνω του και με ωραίο σουτ νικάει τον Εγιενγκούμπα, κάνοντας το 0-1.
66': Αλλαγή για την Γιεχούντα με τον Αγκάζεφ στη θέση του Ναχούμ.
70': Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Πέλκας στη θέση του Γιάννου.
71': ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Πέλκας κάνει ωραία διαγώνια κίνηση με τη μπάλα, στρώνει στο Ρομπέρ αριστερά και αυτός με ωραία παράλληλη πάσα δίνει έτοιμο γκολ στον Αθανασιάδη που απλά σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.
75': Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Κάτσε στη θέση του Λάζαρ.
80': Φανταστική κάθετη πάσα του Πέλκα στον Γεωργιάδη, ο δεύτερος αργεί και δεν κάνει τελική επιλογή.
82': Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Γεωργιάδη.
82': Αλλαγή για την Γιεχούντα με τον Λεβί στη θέση του Γκαλβάν.
88': Αχρείαστη βλακώδης κίτρινη στον Αθανασιάδη για μανούρα.
93': Σουτ του Εντλόβου, μπλοκάρει ο Γλύκος.
ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Bnei Yehuda (4-3-3): 1. Eyenugba, 4. Mori, 6. Gal, 17. Azuz, 23. Edri, 16. Ivaskevicius, 20. Galvan (82' 25. Levi), 18. Nahum (66' 9. Agajev) , 26. Menashe (46' 10. Abu Zaid), 8. Ndlovou, 19. Marinkovic

Στον πάγκο: 33. Al-Madon, 3. Zairi, 12. Bargig, 29. Finish

PAOK (4-4-2): 71. Glykos, 4. Katsikas, 30. Khumalo, 16. Lino, 77. Etto, 5. Pablo Garcia, 25. Lazar (75' 26. Kace), 7. Georgiadis (82' 9. Salpiggidis), 11. Robert, 33. Athanasiadis, 99. Giannou (70' 10. Pelkas)

Στον πάγκο: 21. Giakoumis, 2. Apostolopoulos, 39. Intzidis, 18. Fotakis

fcpaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου