Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης 2-1




Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ξεπέρασε τα δικά της λάθη (γκολ της Ραπίντ και αποβολή απερίσκεπτη του Λάζαρ) και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος νίκησε με 2-1 τη Ραπίντ Βιέννης. Γκολάρα από τον Κλάους που έσπασε την γκίνια του, εξιλέωση για Κατσικά που φέρει ευθύνη στο γκολ των Αυστριακών. Σκόρπισε ελπίδες ο Λόρενς, ανεβαίνει και ο Σαλπιγγίδης


Αν μη τι άλλο ήταν ένας ΠΑΟΚ με πάθος... Τι κι αν βρέθηκε από νωρίς να χάνει με 0-1, τι κι αν υποχρεώθηκε να παίζει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρ; Ο "Δικέφαλος" πίεσε, είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες και έτσι κέρδισε με 2-1 τους Αυστριακούς, με τέρματα των Αθανασιάδη και Κατσικά (ο οποίος φέρει ευθύνη στο τέρμα της Ραπίντ). Ετσι ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού.

Ο ΠΑΟΚ τις ευκαιρίες, η Ραπίντ το γκολ
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν την Ραπίντ από το πρώτο λεπτό και είχαν σαφή υπεροχή. Με το ξεκίνημα ο "Δικέφαλος" έφτασε κοντά στο γκολ, όταν στο 2' μετά από κόρνερ του Λίνο ο Κουμάλο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 4' ο Γεωργιάδης προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία, ενώ στο 6' ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς, με τον Ετο να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά να βλέπει την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Στο 11' η μπάλα στρώθηκε στον Λάζαρ στο ύψος της περιοχής, ο Ρουμάνος σούταρε και ο Κένιγκσχοφερ έδιωξε με υπερένταση, ενώ στο 21' ο Κάτσερ σούταρε από πλάγια αριστερά, όμως, δεν απείλησε τον Γλύκο. Στο 22ο λεπτό ο Αθανασιάδης απέφυγε όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ραπίντ, αλλά προτίμησε να πασάρει και η μπάλα κατέληξε σε πόδια αμυντικών των φιλοξενούμενων.

Οι Αυστριακοί παρά τον παθητικό ρόλο που είχαν στο ματς κατάφεραν να προηγηθούν στο 25', όταν ο Αλαρ απέφυγε τον Κατσικά (έχει τεράστια ευθύνη) και πλάσαρε τον Γλύκο. Εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, δίχως όμως να κάνει φάσεις. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πάντως θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Αθανασιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από την μικρή περιοχή πλάσαρε άουτ.

Απέδωσε η υπεροχή του!
Στο δεύτερο μέρος ο Δώνης φρέσκαρε τον ΠΑΟΚ περνώντας στο ματς Σαλπιγγίδη (αντί Γιάννου) και Φωτάκη (αντί Ρομπέρ), αλλά η εικόνα του "Δικεφάλου" τουλάχιστον μέχρι το 55 δεν είχε βελτιωθεί. Μάλιστα οι Αυστριακοί είχαν δύο σουτ, το ένα με τον Χόφμαν (49') και το άλλο με Μπουργκστάλερ (52'), με τα οποία απείλησαν τον ΠΑΟΚ.

Στο 62' ο Σαλπιγγίδης σέντραρε, ο Αθανασιάδης έχασε άλλη μιας τεράστια ευκαιρία καθώς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Στο 69' ο Κλάους ωστόσο... λυτρώθηκε μιας και μετά από ωραία σέντρα του Λόρενς (είχε αντικαταστήσει τον Γεωργιάδη), έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Στο 74', ωστόσο, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ΠΑΟΚ όταν ο Λάζαρ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από δυνατό μαρκάρισμα και αποβλήθηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 79', ο Ιλντίζ μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 83' ο Κατσικάς... διόρθωσε το λάθος του στο τέρμα της Ραπίντ και με γκολ του ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.
Ραπίντ Βιέννης: Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ (82' Μπόιντ), Γκέρσον, Σίμπελσμπέργκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου