Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Μπήκαν τα λεφτά του Σαββίδη


«Αφεντικό» του ΠΑΟΚ είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, αφού φάνηκαν στους λογαριασμούς τα 9,952 εκ. ευρώ και η πώληση ολοκληρώθηκε. Αλλάζει οικονομικό status, μένει το αγωνιστικό.

Στον ΠΑΟΚ όλοι περίμεναν την επιβεβαίωση εισροής κεφαλαίων από τον Ιβάν Σαββίδη, κάτι που πιθανότατα θα γινόταν το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο τα 9,952 εκ. ευρώ φάνηκαν στον λογαριασμό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ αργά το βράδυ της Παρασκευής. Έτσι λοιπόν, η πώληση στον Ιβάν Σαββίδη ολοκληρώθηκε.
Πλέον, ο ομογενής επιχειρηματίας διαθέτει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ και είναι ο απόλυτος «άρχοντας» του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως από την στιγμή που η συμφωνία ολοκληρώνεται, όπως αναφέρεται και στο σχετικό συμφωνητικό, οι Ζαγοράκης, Βιολίδης, Μηλιωρίδης, Ποικιλίδης και Πουρλιοτόπουλος παραδίδουν ή μεταφέρουν τις μετοχές τους (ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει το 14,5%) στον Σαββίδη. Επομένως, όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η ΑΜΚ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτό το ποσοστό θα πέσει στο 7,25% και το συνολικό ποσοστό του νέου «αφεντικού» του Δικέφαλου θα πλησιάσει στο 58%.
Έτσι λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη περάσει στην εποχή Σαββίδη στην οποία ουδείς φυσικά μπορεί να προδικάσει το μέλλον της ομάδας, όμως αυτό που φαίνεται αρχικά είναι πως οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται υπό την αιγίδα ενός σκληρού επιχειρηματία – επενδυτή που μόνο καλό μπορεί να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ΠΑΕ, ενώ αλλάζει άρδην το οικονομικό status του ΠΑΟΚ που τον φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 2η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο ισχυρός οικονομικά ΠΑΟΚ θα λειτουργεί, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ως μη συναισθηματική εταιρία, κάτι καλό για τον επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου και τα ταμεία του συλλόγου, ενώ παράλληλα με τις σωστές επιλογές μπορεί και το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου