Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Ναυάγιο" στην Βιέννη





Ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και ανέτοιμος για να ανταποκριθεί στην μεγάλη πρόκληση της παρουσίας για 3η συνεχή σεζόν στους ομίλους του Europa League. Ηττήθηκε με 3-0 από την Ραπίντ σε ένα ματς που διεκδίκησε το γκολ αλλά ήταν τραγικός στην αμυντική του λειτουργία. Αψογη η παρουσία του κόσμου.


Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε (3-0) από την  Ραπίντ Βιέννης στο "Χάναπι" και αποχαιρέτησε το φετινό Europa League. Σκόρερ χρίστηκαν οι Αλάρ στο 31', Μπόιντ στο 48' και Χόφμαν στις καθυστερήσεις. Οι φίλοι του "Δικεφάλου" που βρέθηκαν στο "Χάναπι" είχαν υποδειγματική παρουσία.

Φυλούσαν τα νώτα τους
Η Ραπίντ μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο χωρίς, όμως, να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" με τον Βιβιάν ως παρτενέρ του Κουμάλο στο κέντρο της άμυνας και τον Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα σταματούσε σχετικά εύκολα και χωρίς πανικό τις επιθέσεις των Αυστριακών. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο τέταρτο του ματς.

Στο 15' ο Μπόιντ ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Γλύκος. Οσο περνούσε η ώρα ο "Δικέφαλος" ανέβαινε προς την αντίπαλη περιοχή, όμως, ήταν εμφανές ότι οι δύο ομάδες δεν είχαν διάθεση να ανοιχτούν και να ρισκάρουν. Στο 24', πάντως, ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση για τον ΠΑΟΚ όταν ο Λίνο σέντραρε, Γιάννου και Αθανασιάδης πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να την σπρώξουν στα δίχτυα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκαρσία βρήκε τον Ρομπέρ μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος πλάσαρε με το εξωτερικό, όμως, ο Κονιγκσχόφερ απέκρουσε δύσκολα και παραχώρησε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αθανασιάδης πήρε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Μπόιντ αποσόβησε το γκολ πάνω στην γραμμή.

Στο 30' μακρινό σουτ του Χόφμαν πέρασε μόλις άουτ και πάνω που ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό ο Αλαρ στο 31' με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπουργκστάλερ άνοιξε το σκορ. Ο "Δικέφαλος" προσπάθησε να επανέλθει στο ματς αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 38' μετά από ασυνεννοησία του Γλύκου με τον Ετο και στο 39' έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ η Ραπίντ απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ και στο 42' ο Γκαρσία προσπάθησε πέφτοντας με μονοκόματο σουτ να σκοράρει, όμως, δεν βρήκε στόχο. Το ημίχρονο έκλεισε με ευκαιρία για την Ραπίντ, όταν ο Αλαρ μπήκε στην περιοχή του "Δικεφάλου" άδειασε τον Βιβιάν, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Προσπάθησε αλλά...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Οι Λόρενς και Φωτάκης πέρασαν στο ματς στην θέση των Γιάννου και Ρομπέρ. Στο 48', πάντως, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά όταν ο Μπόιντ έπιασε αφύλακτος μέσα στην περιοχή την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αθανασιάδης στο 56' είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Η μπάλα στρώθηκε στον επιθετικό του ΠΑΟΚ μετά από λάθος στην άμυνα της Ραπίντ, αλλά το σουτ για λίγο δεν βρήκε στόχο.
Στο 60' ο Χόφμαν σούταρε χωρίς να ανησυχήσει τον Γλύκο και στο 62' κεφαλιά του Βιβιάν έξυσε το δοκάρι του Κονιγκσχόφερ. Ο Κάτσε στο 70' λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά το μακρινό σουτ που έπιασε πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 73' ο ΠΑΟΚ παραλίγο να ισοφαρίσει, όμως, ο "κεραυνός" του Φωτάκη έφυγε ελάχιστα έξω.
Στο 81΄ο Πέλκας σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και όσο περνούσε η ώρα η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Γλύκος ανέβηκε σε επίθεση του ΠΑΟΚ και ο Χόφμαν στην κόντρα πλάσαρε από το κέντρο για το 3-0. Κάπου εκεί ο "Δικέφαλος" ολοκλήρωσε το φετινό ταξίδι του στο Europa League.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ραπίντ: Κονιγκσχόφερ, Σονλέιτνερ, Κάτσερ, Γκέρσον, Χέικινεν (69' Πράγκερ), Χοφμαν, Ιλντιτς, Μπόιντ, Τρίμελ (85' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Κάτσε (70' Πέλκας), Ετο, Αθανασιάδης, Γιάννου (46' Λόρενς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου