Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δώνης: "Να παίξουμε καλά"



Αρχικά είπε:«Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη μας στον πρώτο αγώνα.Ζητούμενο είναι να παίξουμε καλά να είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να περάσουμε στους ομίλους. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για την κρισιμότητα του ματς, έχουμε μελετήσει το κόνσεπτ και περιμένω ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο και στο
τέλος θα πάρουμε την πρόκριση.



Για την κρισιμότητα του αγώνα:«Πάμε να είμαστε καλοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Όταν έχουμε τη μπάλα να είμαστε επιθετικοί και όταν αμυνόμαστε να είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες και να έχουμε καλή λειτουργία. Νομίζω ότι δεν είμαστε αυτοί που θα πρέπει να ανοιχτούμε στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας θα ρισκάρει παίζοντας στην έδρα του και αυτό θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Τις τελευταίες δύο μέρες έχει κάνει κανονικά προπόνηση. Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο για τον προπονητή σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να βγάλει ένα ενενηντάλεπτο. Πρέπει να δούμε αν είναι καλύτερο για την ομάδα να ξεκινήσει ή να περάσει κάποια στιγμή στον αγωνιστικό χώρο».

Για την ανάγκη της συμμετοχής του Γκαρσία: «Είναι σημαντικές απουσίες, καθώς πρόκειται για παίκτες με εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε προσωπικότητες, αλλά παίζει ρόλο και η ετοιμότητα. Θα υπάρξει κάποια συζήτηση με τον Πάμπλο και πρέπει να κρίνουμε τι είναι το καλύτερο. Η απουσία του Γκαρσία από τις προπονήσεις τον τελευταίο μήνα είναι σημαντικό πρόβλημα. Αν είναι μέσα στην ενδεκάδα και δεν πάει το παιχνίδι καλά, είσαι υποχρεωμένος να τον κρατήσεις, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Είναι διλήμματα που έχω μέσα στο κεφάλι μου και η απάντηση κατά κάποιο ποσοστό θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση που θα κάνουμε».

Για την ποινή της UEFA: «Μπροστά μας έχουμε ένα αγωνιστικό θέμα. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Να περάσουμε στους ομίλους, να το απολαύσουμε και να υπερασπιστούμε το πρεστίζ του συλλόγου. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ποινή, όχι στα λόγια αλλά όταν συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί. Όσοι εκτελούμε ένα έργο στην ομάδα, από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον κόσμο, πρέπει να δουμε γιατί έγινε αυτό το πράγμα και να μην ξανασυμβούν επεισόδια. Σκεφτείτε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος, αν ο ΠΑΟΚ εξασφαλίσει έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ και δεν παίξει, πόσο μεγάλο θα είναι το πλήγμα. Αυτοί οι λίγοι που παρασύρονται θα πρέπει να συγκρατηθούν και να παρθούν αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε όταν παρασύρονται αυτοί να τηρείται η τάξη».

Για το παιχνίδι: «Στο τακτικό κομμάτι θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι άψογη και πιστεύω ότι θα κριθεί από την ομαδική δουλειά και την πειθαρχεία μας. Όσο και να θέλουμε να προσαρμοστούν απόλυτα οι ποδοσφαιριστές, δεν είναι κομπιούτερ για να γίνει αυτό. Είναι θετικό ότι δεν υπάρχει τόση ζέστη και είναι χαμηλότερο το ποσοστό υγρασίας.

Για την προοπτική να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους χωρίς θεατές: «Θα γίνει προσπάθεια για να πέσει η ποινή. Επειδή, όμως προέχει το ποδόσφαιρο, το πρωταρχικό είναι να προκριθούμε και όλα τα άλλα θα τα δούμε μετά».

Για τη Ραπίντ:  «Πρέπει να πω ότι στο πρώτο ματς η  ατμόσφαιρα μεταξύ παικτών και προπονητών ήταν η καλύτερη δυνατή. Θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχουν πολιτισμένες σχέσεις μεταξύ των αντιπάλων. Τη Ραπίντ την περίμενα καλύτερη στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό σημαίνει ότι την περιορίσαμε. Μεσοεπιθετικά έχει ταλέντο και έχει παίκτες με καλή τεχνική. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, τη σεβόμαστε και θα έχουμε έναν πολύ δυνατό αγώνα αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου