Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Επιστολή αναγνώστη: Loud & Proud




Συνδεσμιακό κίνημα του ΠΑΟΚ. Απλοί εραστές της ιδέας του ΠΑΟΚ, επαγγελματίες οπαδοί που κονομάνε στο όνομα του ή αναρχικά στοιχεία, αντιεξουσιαστές που βρίσκουν στέγη και κάλυψη πίσω από την στάμπα του οπαδού ? Ένα θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς δεν πάνε και πολλές μέρες  που κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αρκετά μέλη συνδέσμων, για ψηφοθηρικούς λόγους πιστεύω, χωρίς πάντως να αποδειχθεί τίποτα, παρά μόνο να μείνει η στάμπα και να διαιωνίζεται. 



 Μέρες ατελείωτες θα χρειαζόμασταν να αναλύσουμε την ψυχοσύνθεση του, τα πιστεύω του, την πορεία του, τον σκοπό ύπαρξης του χωρίς να βγάζαμε συμπέρασμα. Ζυγίζοντας τα πράγματα τόσα χρόνια είτε ως φίλαθλος είτε ως οργανωμένος, πιστεύω ακράδαντα ότι οι σύνδεσμοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ο λόγος που υπάρχει ακόμα η ομάδα με αυξανόμενα τμήματα ερασιτεχνικά όπως στο χάντμπολ, ο λόγος που χωρίς να παίρνουμε τίτλους γινόμαστε περισσότεροι πληθυσμιακά σε οπαδικό επίπεδο, ο λόγος που δεν θα χαθεί ποτέ η ιδέα του ΠΑΟΚ. 

Για κάποιους είναι ο λόγος ύπαρξης και δυναμικής της ομάδας και για άλλους το μεγαλύτερο καρκίνωμα που τρώει τα σωθικά της. Σίγουρα όπως σε κάθε οργανισμό έτσι και στους συνδέσμους υπάρχουν απλοί στρατιώτες που υπηρετούν την ιδέα της ομάδας αφιλοκερδώς, υπάρχουν λαμόγια που κοιτάν να επωφεληθούν οικονομικά και προσωπικά από αυτό και υπάρχουν κι άλλοι που με την κάλυψη του ΠΑΟΚτση κρύβουν επιμελώς τις διαταραχές τους. Υπάρχουν παιδιά που νοιώθουν πως μέσα σε μια ομάδα θα είναι πιο δυνατοί, θα έχουν κάλυψη από άλλους ή απλά βρίσκουν αυτό που δεν είχαν ποτέ στην οικογένεια τους και με την παρέα τους. Αγάπη, φιλία και κοινά οράματα.

 Πολλοί από αυτούς δεν έχουν να δώσουν γάλα στα παιδιά τους κι όμως προτιμούν να κάνουν εκδρομή για να δουν την καψούρα τους. Σε όλα τα εκτός έδρας είναι πάντα εκεί ανεξαρτήτου αντιπάλου, χιλιομέτρων και κόστους. Για να μπορούμε εμείς μετά να καμαρώνουμε και να περηφανευόμαστε ότι είμαστε ΠΑΟΚ ! Για να ανεβάζουμε βιντεάκια στο facebook και στο twitter και να την λέμε στους άλλους ότι είμαστε οι πιο δυναμικοί από όλους και δεν μας κουνιέται κανένας ! 

Στην  Τουρκία ξεχειλίσαμε από περηφάνια όταν έδειχναν πλάνα οι Τουρκαλάδες από πούλμαν που είχαν σταματήσει ΠΑΟΚτσήδων και κυνηγούσαν τους οθωμανούς, εδώ αν γινόταν κάτι αντίστοιχο θα τους σταυρώναμε γιατί κάνουν κακό στην ομάδα. Τι υποκρισία... Ή τα γουστάρεις αυτά ή δεν τα γουστάρεις.... Στην Αγγλία με Άρσεναλ και Τότεναμ γουστάραμε που ήταν όλοι γυμνοί και ξετρελαμένοι... Εδώ θα ήταν απλά πρεζάκια που άναψαν από τις ρετσίνες..... Και η ειρωνία είναι ότι τα λέμε εμείς οι ίδιοι. Οι ίδιοι που τους αποθεώνουμε, οι ίδιοι τους σταυρώνουμε και τους κατηγορούμε. Καλώς ή κακώς σαν οπαδοί αυτοί είμαστε. Αυτοκαταστροφικοί, γκρινιάρηδες, ευέξαπτοι και φωνακλάδες. Με τιμωρίες της έδρας, πολλά χρηματικά πρόστιμα, αποκλεισμό από την Ευρώπη και διχόνοιες μέσα στην κερκίδα όπως πρόσφατα με τα θέματα Σαλπιγγίδη και Ζαγοράκη. 

Το μόνο που άλλαξε είμαστε εμείς που στα 18 μας που πηγαίναμε στην 4 το γουστάραμε όλο αυτό και αργότερα στα 30 μας όταν πήγαμε στην 5 και στα 50 μας στα επίσημα, αρχίσαμε να το χλευάζουμε και να μας κουράζει.
 Οι σύνδεσμοι ήταν παρών όταν κάναν επεισόδια για να διώξουν τον Βουλινό, όταν κάναν πορείες για να φύγει ο Μπατατούδης, όταν πήγαν νταβατζιλίκι στην Αθήνα για ρύθμιση των χρεών, όταν όλοι κάναμε μπάνια για να παραιτήσουν τον Γούμενο ντάλα καλοκαίρι, για να φέρουν τον Ζαγοράκη και στην τελική οι ίδιοι να τον διώξουν. Οι σύνδεσμοι ήταν παρών σε όλα τα ταξίδια όπου έπαιζε ο ΠΑΟΚ, όταν παρατούσαν οικογένειες, κατάπιναν χιλιόμετρα και ταξίδευαν σε όλη την ευρώπη και μέσα στην Αθήνα, όταν ο ΠΑΟΚ είχε 2.000 διαρκείας κι ήταν στην απαξίωση και κοντεύαμε να πέσουμε κατηγορία, όταν δεν ήταν της μόδας ο ΠΑΟΚ και έπαιζε με άμπαλους, όταν όλοι τον είχαν εγκαταλείψει. Αυτοί ήταν πάντα εκεί να τον στηρίζουν. Τότε ήταν καλοί ? Και τώρα που έδιωξαν τον αγαπημένο μας Θόδωρα γίνανε κωλόπαιδα και μαστουρωμένα ? Που τους έκοψε την μίζα ο Ζαγοράκης και δεν τον θέλανε άλλο ? Που θέλανε να πάρουν την διοίκηση στην ΠΑΕ σαν άλλος super 4 αλλά δεν τους έγινε το χατίρι γιατί τους πήρατε γραμμή και το αποτρέψατε ? Που είσασταν τόσο καιρό άραγε όλοι εσείς οι φωστήρες και που θα είσατε από Σεπτέμβριο δεν ξέρω..... Μάλλον σε κανένα cinema να βλέπετε τον Di Caprio. Κι αν τους ρωτήσεις που χαθήκατε ρε αλάνια τώρα που σας χρειαζόταν η ομάδα, θα την έχουν έτοιμη την δικαιολογία τέτοιοι παρλαπίπες που είναι. Σε 3 χρόνια που θα ξαναείμαστε της μόδας, πάρτε το iphone σας, την γκόμενα σας και ξαναελάτε όψιμοι ΠΑΟΚτσήδες.....
 Υπάρχει όμως και μεγάλο κομμάτι φιλάθλων που έχουν κόψει το γήπεδο εξαιτίας των χούλιγκαν που υπάρχουν στους συνδέσμους. Γεμίσαμε ηλίθιους ισχυρίζονται που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μπαφιάζουν, να πίνουν ρετσίνα και να έρχονται γήπεδο για να κάνουν επεισόδια. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Υπάρχουν αρκετοί μέσα στην Τούμπα, τα μπερδεμένα όπως λέω, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ας τους διώξουμε όλοι μαζί. Εμένα που με βρίζεις όμως και με τσουβαλιάζεις μαζί του, χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα είσαι καλύτερος ? Πως ξέρεις ότι ανήκει σε σύνδεσμο και δεν είναι ένας απλός περιφερόμενος μαλάκας σαν κι αυτούς που βρίσκεις όταν οδηγείς ? Ο ΠΑΟΚ δεν κινδεύει από τα μπερδεμένα που τον καταστρέφουν..... Κινδυνεύει από όλους αυτούς που κοιτάνε τα μπερδεμένα να τον καταστρέφουν και δεν κάνουν τίποτα !


 Όλοι αυτοί που βρέθηκαν στην Σουρωτή για ραντεβού θανάτου με κράνη, τι σχέση μπορεί να έχουν με τον ΠΑΟΚ ? Πως το κατάλαβαν ότι είναι του ΠΑΟΚ ? Κι αν ακόμα ήταν είχαν στήσει ραντεβού μόνοι τους ????? Οι άλλοι γιατί δεν ήρθαν και που άραγε πήγαν ???? Είναι μια ακόμη προπαγάνδα κατά την γνώμη μου των συμπολιτών να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στα κακά παιδιά της Τούμπας ! Πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια η αστυνομία να μην έχει πάει ποτέ έστω για τα τυπικά σε σύνδεσμο του άρι ? Πως γίνεται να μην έχουν συλλάβει ποτέ οπαδό του άρι ? Πως γίνεται με τόσα επεισόδια στην αθήνα να μην κάνουν ούτε μια προσαγωγή ? Πως γίνεται να παρακολουθούνται οπαδοί του ΠΑΟΚ με άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να στιγματίζονται σαν κακοποιοί ? Στον Βόλο, στην Νέα Σμύρνη απρόκλητα να δέχονται επίθεση και αντί να ζητήσουν έστω μια συγνώμη να ζητάνε και τα ρέστα και να τιμωρούμαστε κι όλας ? Πόσα άτομα είναι μέσα στο κόλπο ή έχουμε γεμίσει χαφιέδες και ρουφιάνους ανάμεσα μας που κάνουν προβοκάτσια ? Γιατί δεν μπορεί να είναι τόσες πολλές οι συμπτώσεις......

 Να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι, να μπει λουκέτο γιατί εκεί μέσα το έχουν κάνει γιάφκα και στέκι ναρκομανών. Μωρε τι μας λέτε ρε ξερόλες ? Εγώ που ανήκω πολλά χρόνια σε σύνδεσμο της ομάδας, ο οποίος είναι νοικοκυρεμένος, επικερδής, οργανωτικός, με πλήρη διαφάνεια σε όλα, με ισολογισμό και οικονομικό απολογισμό σε κάθε ετήσια γενική συνέλευση, με προτάσεις και στόχους για το επόμενο έτος, χωρίς ναρκωτικά και ρόπαλα μέσα να υπάρχουν και με μεγάλη πολυφωνία γιατί να τον κλείσω ? Γιατί εσύ έχεις διαμορφώσει άποψη από την πολυθρόνα σου ακούγοντας την Τρέμη ? Καμία σχέση δηλαδή με ότι ακούγεται, γράφεται και κυκλοφορεί πως γίνεται μέσα στους συνδέσμους. Κανένας δεν επιβάλλει σε κανέναν τι θα πει και πως θα το πει. Αυτήν είναι και η μεγάλη μας διαφορά από την στρούγκα του super market 3, που όποιος τολμούσε να φέρει αντίρρηση του παίρναν το κεφάλι, με το αλάθητο του επαγγελματία. πάπα - Σαουρίδη να υπάρχει ακόμη και σήμερα.
 Πως μπορείτε εσείς οι καναπεδάκηδες που έρχεστε μια φορά τον χρόνο στο γήπεδο να ρίχνετε τόση λάσπη για παλικάρια που μια φορά τον χρόνο μόνο δεν πάνε κι αυτό αν πέθανε η μάνα τους ? Κι ας πίνουν ένα τελάρο ρετσίνες πριν το ματς και φτιάχνονται με τσιγαριλίκια τι λόγο σας πέφτει ? Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι γουστάρει και να ζήσει την ζωή που θέλει, γαμπρούς θα τους πάρετε και χαλιέστε ? Κι αν στην τελική σας χαλάει τόσο πολύ όλο αυτό αλλάξτε ομάδα ή μην ξαναπηγαίνετε γήπεδο. Δεν γίνεται να ακούμε συνέχεια την γκρίνια σας αρκεί να μην κάνουν κακό στην ομάδα. Το καρκίνωμα τελικά στον ΠΑΟΚ είναι οι ξερόλες και οι προπονητές της κερκίδας. Αυτοί που ντεμέκ όταν ήταν μικρότεροι ήταν σε συνδέσμους, είχαν πάει πολλές εκδρομές και τώρα συμβουλεύουν τους άλλους πως δεν αξίζει τίποτα.
 Αυτοί θα είναι πάλι όμως οι πρώτοι που θα πάρουν τις γκόμενες τους και  θα πάνε στο γήπεδο να την δείξουν την θύρα 4, να ανεβάσουν photos και videos στο facebook για να δουν όλοι πόσο τρελοκομεία είναι και superduper γκόμενοι, που θα πάτε στα καφενεία και θα κορδώνεστε ότι δεν σηκώνετε πολλά πολλά επειδή είστε ΠΑΟΚάρες..... Τελικά πολλοί είναι ερωτευμένοι με την ταμπέλα και το κύρος που προσδίδει ο τίτλος "ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ" παρά με την ομάδα και ότι αυτήν πρεσβεύει.

  Για τους πραγματικούς ΠΑΟΚτσήδες ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια Κυριακή.... Έχει επίπτωση σε όλη τους την ζωή !  Η μπάλα είναι η αφορμή, ΠΑΟΚ είσαι για όλα τα άλλα !
ΥΓ: Επανέρχομαι από εβδομάδα με την νέα ομάδα του Δώνη που εύχομαι να πάει τρένο στας Ευρώπας ! Το φοβάμαι να πω την αλήθεια το ματς με τους Εβραίους γιατί την τελευταία φορά που παίξαμε με τέτοιους, είχαμε πρόβλημα με το φαξ ! 11 Αυγούστου 8 χρόνια μετά.... Κανείς μας δεν ξεχνάει το φιάσκο του Λουκά !


Navajo -4-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου