Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Δίωξη σε Ζαγοράκη, Βιολίδη!

Διώξεις για απιστία και υπεξαίρεση για Ζαγοράκη και Βιολίδη
 
Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των Θόδωρου Ζαγοράκη και Ηλία Βιολίδη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Ποια είναι τα δεδομένα της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν οι δικαστικές αρχές στα χέρια τους;
 
 
Η εισαγγελία (που διαχωρίζει ότι δε συμπεριλαμβάνεται σε όλα αυτά το δίμηνο της πρώτης παρουσίας τού Βρύζα στην προεδρία της ΠΑΕ) αφού παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και τα στοιχεία του ελέγχου που διενενήργησαν οι ορκωτοί ελεγκτές διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες στην οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι ένα θολό τοπίο στο καθεστώς χρηματικής διευκόλυνσης που είχε δημιουργηθεί με τις επιταγές του Ηλία Βιολίδη.

Στο πόρισμα που έχει στα χέρια της εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης περιγράφεται ακόμη και δάνειο ύψους 110.000 ευρώ που έδωσε η ΠΑΕ σε υπάλληλό της, κάτι που είχε γίνει γνωστό και στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ, μετά την παραίτηση τού Ζαγοράκη.

Επίσης διαπιστώθηκε από τον έλεγχο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ  μεταβίβαζε τις επιταγές του Βιολίδη σε πιστωτές της και στη συνέχεια επέστρεφε τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό τού αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τον έλεγχο από τις συναλλαγές αυτές φαίνεται να επωφελείται ο Ηλίας Βιολίδης και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Οπως αναφέρεται στο πόρισμα  πολλές από τις επιταγές που έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος ως χρηματική διευκόλυνση είτε σφραγίστηκαν είτε ακυρώθηκαν παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του είχε επιστρέψει ολόκληρο το ποσό της αξίας των επιταγών που έδινε.

Το ποσό που αναφέρεται (για την παραπάνω υπόθεση) στο πόρισμα είναι της τάξεως των 752.846,98 ευρώ. Επίσης τονίζεται ότι ο Ηλίας Βιολίδης είχε οφειλή στις 8 Μαρτίου τού 2012 για αγορα εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων που άγγιζαν τα 84.120 ευρώ!

Τέλος υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν ερωτήματα για το γεγονός ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήρε αναδρομική αμοιβή 6.400 ευρώ μηνιαίως (καθαρά)  το Φεβρουάριο τού 2012 προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής του ποσού των 320.476 ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία της ΠΑΕ με προφορικές και γραπτές εγκρίσεις για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου