Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-0


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε


Ο ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και επανέλαβε μια κακή εμφάνιση και στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 με γκολ τού Λαζαρίδη και ο «Δικέφαλος» κάηκε στη... φωτιά με την οποία έπαιξε για 90΄.
 
 

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πετάξει τον κακό του ποδοσφαιρικό μανδύα, που φόρεσε στην Βιέννη και παρουσιάστηκε κακός ΚΑΙ στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος πήρε δικαίως το «τρίποντο» της νίκης και ο ΠΑΟΚ ΔΙΚΑΙΩΣ θα επιστρέψει χωρίς βαθμούς στις αποσκευές του.

Ο ρόμβος τού Δώνη δεν πέτυχε, ούτε όμως και το 4-4-2 στην ευθεία που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος ήταν πιο απειλητικός, κυριάρχησε σε όλες τις γραμμές και πήρε τη νίκη. Από τον «Δικέφαλο» ξεχώρισε μόνο η υπερπροσπάθεια τού Σταφυλίδη που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, αν και πολλές φορές χωρίς ουσία.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

90+: Τρίτη αλλαγή και για τον Μπάγεβιτς, βγήκε ο Επστάιν και μπήκε ο Πίτου Γκαρσία.

88΄ Ο Ιγκλέσιας με μια «βολίδα» λίγο έλειψε να κάνει το 2-0. Ο Γλύκος ακούμπησε την μπάλα, στη συνέχεια βρήκε και στο κάθετο δοκάρι (αριστερό) και απομακρύνθηκε.

87΄ Δεύτερη αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Καραγκούνης πήρε τη θέση τού Μπέλιτς.

82΄ Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Λίνο περνάει στη θέση τού Κάτσε. Ο Βραζιλιάνος παίζει ως αριστερό μπακ, ο Ρομπέρ πήγε στον άξονα μαζί με τον Φωτάκη κι ο Σταφυλίδης μπροστά από τον Λίνο.

78΄ 1-0: Ο Ατρόμητος πέτυχε γκολ με τον Λαζαρίδη. Ο Φυτανίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά κι αφού αδράνησαν οι Βιβιάν και Κουμάλο ο υψηλόσωμος στόπερ των γηπεδούχων σκόραρε με κοντινή προβολή.

72΄ Ο Σταφυλίδης διέσχισε όλη την πλευρά του κι αφού δημιούργησε ρήγματα, ο Φωτάκης απείλησε με μακρινό σουτ τον Ιτάνζ, το οποίο κατέληξε άουτ.

70΄ Ο Πέλκας αποχώρησε από το ματς και ο Ρομπέρ πήρε την κλασική του θέση στην αριστερή πλευρά.

Στο 65΄ οι τελικές προσπάθειες αντικατοπτρίζουν την εικόνα τού αγώνα. Ο Ατρόμητος έχει 10 τελικές, με τις 7 να πηγαίνουν στο τέρμα τού Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ είχε 4 τελικές με μόλις μία να φθάνουν στην εστία.

Ο Δώνης άλλαξε τον σχηματισμό τού 4-4-2 από ρόμβο στην ευθεία, έβαλε τον Πέλκα αριστερά στο κέντρο, στον άξονα τούς Κάτσε και Φωτάκη και δεξιά τον Λόρενς.


68΄ Ο Κούτσι πήρε τη θέση τού Δημούτσου και ο Μπάγεβιτς γύρισε το 4-3-3, σε 4-4-2 στην ευθεία, όπως παίζει ο ΠΑΟΚ.

Ο καλύτερος παίκτης τού ΠΑΟΚ είναι ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος έχει «σβήσει» τον Μπέλιτς στη δεξιά πλευρά της επίθεσης τού Ατρομήτου.

Ο ΠΑΟΚ μόνο καλύτερος δεν μπήκε στο δεύτερο μέρος. Το παιχνίδι έχει γρήγορο ρυθμό, όμως αυτοί που απειλούν είναι μόνο οι παίκτες τού Μπάγεβιτς. Γι΄ αυτό το λόγο κι από το ποσοστό κατοχής της μπάλας που τέλειωσε 42%, άρχισε με 79% (!) στο δεύτερο 45λεπτο.

58΄ Ο Επστάιν έκανε τις ντρίμπλες, πέρασε αρκετό κόσμο, έκανε το δυνατό σουτ και χάρη στην προβολή τού Κουμάλο, η μπάλα δεν απείλησε τον Γλύκο.

56΄ Ο Γιάννου μπαίνει στο ματς και ο Γεωργιάδης πάει στον πάγκο. Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός θα μπει δίπλα στον Κλάους στο 4-4-2 τού Δώνη.

Ο Γιάννου ετοιμάζεται για να μπει στο παιχνίδι και ο Λίνο προστέθηκε στους παίκτες που κάνουν ζέσταμα.

52΄ Ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά (μετά το κόρνερ τού Επστάιν) στο κέντρο της άμυνας, τον έχασε ο Βιβιάν, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια τού Γλύκου.

Οι λίγοι φίλαθλοι τού ΠΑΟΚ φωνάζουν ρυθμικά συνθήματα για την ομάδα τους, ενώ ζητούν και γκολ από τους παίκτες τού Δώνη.

Ο Γιώργος Δώνης σήκωσε για ζέσταμα τούς Ρομπέρ και Παναγιωτούδη. Φαίνεται ότι θα ανακατέψει την... τράπουλα σε λίγα λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε κατοχή μπάλας 58% σε σχέση με το 42% τού Ατρομήτου, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ευκαιρίες. Είχαν πέντε τελικές στο πρώτο μέρος, με τις τρεις να φθάνουν στο τέρμα τού Γλύκου.


ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα δημιουργικά κάτι που φαίνεται από τις τρεις τελικές του προσπάθειες που είναι όλες σουτ έξω από την περιοχή. Ο Πέλκας είναι αποκομμένος στον ρόμβο, ενώ Φωτάκης και Λόρενς συχνά εγκλωβίζονται και ειδικά οι επιλογές του πρώτου, επιθετικά είναι συνήθως λανθασμένες. Πρόβλημα υπάρχει και στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ατρόμητο να απειλεί από εκεί κυρίως με τον Επστάιν. Ο ΠΑΟΚ ήταν και τυχερός στη φάση-καραμπόλα του 36΄, που προήλθε από κακή αντίδραση της άμυνας σε "στημένη" φάση. Η εικόνα της ομάδας του Γιώργου Δώνη, πρέπει να αλλάξει στο δεύτερο ημίχρονο, για να μπορέσει να κυνηγήσει τη νίκη...

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

45+1΄ Ο ΠΑΟΚ μετά από ώρα κυκλοφορεί τη μπάλα, ο Πέλκας στρώνει στον Σταφυλίδη που σουτάρει απευθείας έξω από την περιοχή, χωρίς να ανησυχήσει τον Ιτάνζ.

42΄ Κάθετη πάσα στον Επστάιν, ο Λόρενς δε μπορεί να απομακρύνει, ο Γερμανός κάνει το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα πηγαίνει στα δεξιά στον Μπέλιτς, που κάνει ένα πολύ κακό σουτ.

40΄ Ωραία σέντρα του Λόρενς από δεξιά, ο Γεωργιάδης κάνει κίνηση στη μπάλα, ο Ιτάνζ βγαίνει άμεσα και μπλοκάρει.

36΄ Απίστευτη φάση μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Κόρνερ από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα φτάνει με τα πολλά στον Καραμάνο, που κάνει το γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Λόρενς προσπαθώντας να διώξει στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι, ο Λαζαρίδης κάνει νέα προβολή υπό την πίεση του Γλύκου, ο Σταφυλίδης τελικά απομακρύνει.

34΄ Ο Πέλκας μακριά από την περιοχή, έχει χώρο, κάνει το σουτ, η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά. Βιάστηκε να σουτάρει ο μικρός.

32΄ Εξαιρετική επέμβαση του Γλύκου, σε σουτ του Μπέλιτς μέσα από την περιοχή. Η φάση ξεκίνησε από λάθος πάσα αριστερά στον Σταφυλίδη...

26΄ Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη για μαρκάρισμα στον Καραμάνο.

23΄ Ο Καραμάνος μέσα στην περιοχή κάνει κίνηση προς τα έξω για να πάρει τη μπάλα, ο Κάτσε τραβάει τη φανέλα από πίσω, "παίζετε" λέει ο Τριτσώνης.

22΄ Φάουλ από δεξιά για τον Ατρόμητο, με τον Επστάιν στο δεύτερο δοκάρι, ο Γλύκος δε βρίσκει μπάλα, ο Βιβιάν διώχνει με κεφαλιά προ του Λαζαρίδη, σε κόρνερ.

21΄ Παραλίγο φάση από το πουθενά για τον Ατρόμητο, με τον Κουμάλο να γυρνάει επικίνδυνα τη μπάλα στον Γλύκο που απομακρύνει με το ζόρι, ο Επστάιν όμως κάνει κακό κοντρόλ και η μπάλα καταλήγει άουτ.

17΄ Λόρενς και Αποστολόπουλος παίζουν το ένα-δύο, ο Ιρλανδός μπαίνει από δεξιά, ο Μπρίτο τον ρίχνει αλλά Ακρίβος και Τριτσώνης δε δίνουν τίποτα, σε φάουλ και κίτρινη κάρτα για τον Μπρίτο, κανονικά...

15΄ Η κατοχή είναι 65-35 υπέρ του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη φάση μπροστά στην εστία του Ιτάνζ.

11΄ Πάσα του Επστάιν στον Καραμάνο στην κόντρα επίθεση, αυτός στο ένας με έναν με τον Βιβιάν, έρχεται και με πολύ καλό τάκλιν, ο Σταφυλίδης, απομακρύνει.

10΄ Φάουλ με πάσα στον Σταφυλίδη, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι απομακρύνει αρχικά ο Φυτανίδης, η μπάλα φτάνει δεξιά στον Λόρενς που κάνει νέα σέντρα μέσα από την περιοχή, ο Ιτάνζ μπλοκάρει σταθερά.

Καλή ενέργεια του Πέλκα, που δίνει στον Αθανασιάδη, αυτός σουτάρει έξω από την περιοχή, άουτ.

Απειλεί ο Ατρόμητος με τον Μπέλιτς να μπαίνει στην περιοχή, μετά το 1-2 με τον Καραμάνο, ο Κροάτης είναι σε θέση οφ σάιντ, αλλά ο Γλύκος μπλοκάρει και τελειώνει τη φάση.

Πρώτο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ από δεξιά, ο Σταφυλίδης εκτελεί, η μπάλα περνάει από όλους και καταλήγει άουτ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ενός λεπτού σιγή πριν το παιχνίδι στη μνήμη του Απόστολου Παπουτσάκη

Πολλά τα χειροκροτήματα για τον Γιώργο Δώνη που επιστρέφει ως αντίπαλος στο Περιστέρι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανταπέδωσε...

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο, Καραμάνος, Επστάιν, Μπέλιτς.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Κουμάλο, Κάτσε, Λώρενς, Φωτάκης, Πέλκας, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης.

ΓΚΟΛ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καραμάνος (90+), Φωτάκης (26΄), Κάτσε (68΄), Αποστολόπουλος (85΄).
ΚΟΚΚΙΝΗ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου