Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

"Το ρεαλιστικό μας πλάνο για τη νέα εποχή"



Ο Ζήσης Βρύζας και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, μίλησαν για μιάμιση ώρα, για όλα τα αγωνιστικά θέματα που αφορούν στον ΠΑΟΚ, το νέο πλάνο για την ομάδα, τις πιθανές αποχωρήσεις παικτών, τους ρόλους τους, τις υποδομές και για το πώς θα παραμείνει ανταγωνιστικός ο Δικέφαλος:



Βρύζας: "Βρισκόμαστε μετά από αρκετό καιρό. Δυστυχώς είμαστε σε μία φάση όχι τόσο καλή για την ομάδα. Πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την οικονομική ευημερία της ομάδας. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις. Στα δύσκολα φαίνονται οι κατάλληλοι. Πιστεύω θα κάνουμε το καλύτερο για κάθε πρόβλημα".

Κωνσταντινίδης: "Είναι αρκετά αυτά που είπε ο Βρύζας. Ξέρετε ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις".

Για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση: "Δημιουργήσαμε μία ομάδα,η οποία ήταν και είναι ανταγωνιστική. Ετσι όπως ήρθαν όμως τα πράγματα, από το Δεκέμβριο του 2010 έχει αλλάξει η φορολογία και έχουν αλλάξει οι κανόνες του financial fair play. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Λόγω των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουμε πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σωστό πρόσωπο. Είμαστε σε θέση να πούμε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έχουμε σήμερα".

Για το αν έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις:

Κωνσταντινίδης: "Πρέπει να γίνει συνδυασμός πραγμάτων. Πρέπει να χαμηλώσουμε το μπάτζετ 15-20%. Για το αγωνιστικό, το μοναδικό έσοδο είναι η πώληση. Οσα περισσότερα έσοδα έρχονται από μία τέτοια κίνηση τόσο λιγότερο θα μειώνεται το μπάτζετ.

Για το πόσο είναι το φετινό μπάτζετ:

Κωνσταντινίδης: "Το καθαρά αγωνιστικό μπάτζετ είναι φέτος κοντα στα 13,5 εκατ. ευρώ και πρέπει να κατέβει".

Βρύζας: "Υπάρχει μία διαφορά. Ο κ. Μαυροφρύδης είπε στην τελευταία συνέντευξη ότι όλα τα έξοδα του αγωνιστικού είναι 21 εκάτ. Το αγωνιστικό μπάτζετ είναι για την ακρίβεια 13.522.000 που αφορούν τα έξοδα, για παίκτες, προπονητές και πριμ. Σε όλα τα έξοδα, υπάρχει και το γήπεδο ακόμα και τα πρόστιμα. Ετσι μαζεύονται τα 21 εκατομμύρια.
Αυτή τη στιγμή πρέπει να κατεβάσουμε τα συμβόλαια σε ένα επίπεδο, αλλα αυτό έχει συνάρτηση με την πώληση. Κανένας δε θέλει να αποδυναμωθεί η ομάδα, αλλά το επιβάλλει η κατάσταση".

Για τη συνεννόηση με τον Μπόλονι: "Είμαστε σε απόλυτη συνεννόηση. Είναι πολύπλοκο το πράγμα. Ο προπονητής είναι ενημερωμένος για κάθε ενδεχόμενο. Και επειδή είχε προκύψει και ένα θέμα με τον προπονητή. έχει ταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια".

Για τις υποθέσεις Βιεϊρίνια και Κοντρέρας: "Σε ότι αφορά Στον Κοντρέρας, υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να αποχωρήσει. Εχουμε επιλέξει να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα πράγματα. Εχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας στους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ περνάει μία δύσκολη στιγμή και θα πρέπει να το σεβαστούν. Πρέπει να το δείχνουν και με τη συμπεριφορά τους. Οποιος παίκτης δε μπορεί να δεχτεί αυτήν την κατάσταση, να μας το πει, για να μείνουμε με ένα γκρουπ που έχει την ψυχή του εδώ. Εφόσον ο Κοντρέρας θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχει και το πρόβλημα με τη μητέρα του.
Ο Βιεϊρινια είναι η μεγαλύτερη αξία χρηματιστιριακά. Σε ενάμιση χρόνο τελειώνει το συμβόλαιο του και ο ΠΑΟΚ ίσως θα έπρεπε να δει πολύ σοβαρά την πώλησή του. Και ο ΠΑΟΚ δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι".

Για το αν έγινε πρόταση ανανέωσης στον Κοντρερας: "Του κάναμε πρόταση πριν ένα μήνα. Μας είπε ότι υπάρχει το πρόβλημα με τη μητέρα του, έχω μία πρόταση καλή και μας ανέλυσε την κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ αρμόζει να δει με σεβασμό και να αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει, μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Κοντρέρας. Για τον Βιεϊρίνια υπάρχουν δύο περιπτώσεις προτάσεων που είναι σε προχωρημένο στάδιο. Από ομάδες του εξωτερικού. Πώληση στην Ελλάδα δε συζητάμε".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντέξει το συμβόλαιο του Κοντρέρας: "Το αρχικό πλάνο ήταν, ότι μας είπαν οι οικονομικοί ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμου΄και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Το να γλιτώσεις λεφτά, ακόμα και αν μας κοστίζει στο αγωνιστικό και ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ γλιτώνει ένα πολύ μεγάλο ποσό. Αν προκύψει πώληση ίσως να μπορούσαμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες".

Για το πως θα λυθεί το πρόβλημα: "Δε λύνεται μόνο έτσι. Η ανεξάρτητη επιτροπή της UEFA δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο. Βλέπουν νούμερα και αξιολογούν καταστάσεις. Βλέπουν νούμερα, εμείς έχουμε ληξιπρόθεσμο χρέος και πρέπει να βρούμε έσοδα".

Για το σχόλιο του Ιβιτς: "Χαίρομαι να έχω παίκτες με προσωπικότητα. Προτιμώ να έχω παίκτες που δημιουργούν προβλήματα, παρά μία ομάδα που είναι μία ευθεία. Σε αυτό το θέμα, ο Βλάνταν έφυγε από τα όρια, γιατί δεν αφορούν έναν παίκτη και δεν είναι και σωστό στη σχέση εργοδότη και εργαζόμενου, στον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει δώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό".

Για το αν είναι πιο δύσκολη κατάσταση από το 2008: "Νομίζω πως όχι. Ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε. Ηταν μία ανυποληπτη ομάδα. Εγινε ανταγωνιστική ομάδα. Την ίδια στιγμή που γίνεται ανάπτυξη είναι δύσκολο να κάνεις και εξυγίανση. Εγιναν λάθη στο τρόπο λειτουργίας. Εγώ όταν γύρισα το καλοκαίρι, μιλήσαμε με τον πρόεδρο και είπαμε ότι πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Και με διαβεβαίωσε για αυτό".

Για το αν είναι σωστό να γίνεται τώρα αυτό που γίνεται και όχι το καλοκαίρι: "Το καλοκαίρι υπήρχε η υπόθεση Φλωρίδη. Τώρα έχουν στενέψει πολύ τα όρια και πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

Για το αν μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική η ομάδα:
Κωνσταντινιδης: "Είχα πει κάποια στιγμή, ότι πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα. Από εκείνη τη στιγμή ήρθαν κάποια παιδιά, κοιτάζοντας περισσότερο το μέλλον της ομάδας, όπως ο Κατσικάς και ο Γιάννου. Ο Λεονάρντο δε μας στοίχισε πολύ οικονομικά κια είδαμε με χαρά τον Σταφυλίδη να ανταποκρίνεται. Ο Μπόλονι έκανε κάποιες δηλώσεις, αλλά δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί αν φύγουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές ότι θα είναι ανταγωνιστική η ομάδα.
Προτεραιότητα μας τώρα όμως είναι να βγούμε από αυτήν τη συγκυρία. Εχουμε ένα πλάνο να κάνουμε ξανά την ομάδα δυνατή. Είμαστε αισιόδοξοι και μας το έχουν δείξει και τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα και μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ομάδα που θα φέρει επιτυχίες. Στην Ευρώπη προχωράμε, στο Κύπελλο προκριθήκαμε, στο πρωτάθλημα είμαστε σε μία θέση που δεν έχουν χαθεί τα πάντα".
Βρύζας: "Το πιο σημαντικό είναι η καθημερινή οργάνωση. Η επιλογή των προσώπων είναι δευτερεύουσα. Ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να πάρει παίκτες τεράστιας αξίας. Αν υπάρχει το πακέτο μπορεί να υπάρχει επιτυχία. Αλλα κανένας δε μπορει να το εγγυηθεί αυτό".

Για την πίεση που υπάρχει: "Διαπραγματευτικά δεν είμαστε ισχυροί. Αλλά δεν είμαστε και χαζοί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτυερο μέσα από διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπό προγραμματισμό. Δε θα βάζαμε ποτέ τον Σταφυλίδη αν πιστεύαμε ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί. Εχει επενδυθεί εδώ και τέσσερα χρόνια ένα ποσό και έχει γίνει καλή δουλειά. Βγαίνουν και άλλα αξιόλογα παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι το απόλυτο. Πιστεύω ότι ένας συνδυασμός,από έναν κορμό σωστό που θα προσθέσεις τέτοιους κρίκους είναι ο σωστός".

Για το αν έχει γίνει προσέγγιση για ανανεώσεις: "Υπάρχει προγραμματισμός, αλλά δεν είναι σωστό να κατονομάσουμε. Είμαστε βέβαιοι για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό μας. Περιμένετε και θα δείτε τις αποφάσεις που πήραμε".

Για το αν το πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη μπορεί να παίξει ρόλο: "Δεν είναι θέμα ρίσκου. Είναι επιβεβλημένο να γίνει. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες, για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι, θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις".

Για το αν ήταν καλό που ο ΠΑΟΚ πήγε σε ανάπτυξη και όχι σε εξυγίανση: "Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να προσπαθήσει να πετύχει και τα δύο. Σε αυτό υστερήσαμε. Ισως και οργανωτικά δεν ήμασταν έτσι όπως έπρεπε. Νομίζω ότι ο τροπος λειτουργίας της ομάδας, για το πως θα πρέπει να τον βλέπουμε σαν εταιρεία. Ξεκινήσαμε ένα μοντέλο διοίκησης, που ήταν ότι καλύτερο στο ποδόσφαιρο πριν τέσσερα χρόνια.
Ηταν ότι καλύτερο, ότι άνθρωποι σαν τον Ζαγοράκη και εμένα να μπαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά η εταιρεία ξεπέρασε εμάς τους ίδιους. Δε μπήκαν τεχνοκράτες. Ισως να έγινε λόγω άγνοιας. Η ευθύνη αυτή μας βαραίνει. Για αυτό όμως ως ένα βαθμό χάθηκε η εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Εγώ για αυτό γύρισα. Γιατί μπορούμε να το καταφέρουμε. Και αυτό θα γίνει με τη στήριξη του κόσμου".

Για το αν ξεπεράστηκε η αβεβαιότητα της παραμονής του Μπολονι:
Κωνσταντινίδης: "Δεν υπήρχε άγχος από εμάς. Εγιναν κάποιες τοποθετήσεις και δημιουργήθηκε αβεβαιότητα. Εμείς που μιλάμε μαζί του οργανώνουμε το μέλλον. Ισως να πρέπει να είμαστε και χαρούμενοι που ομάδες θέλουν τον προπονητή μας. Εγινε πολύ μεγάλη κουβέντα. Δεν έχει λόγο αυτήν τη στιγμή να σκέφτεται να φύγει. Ξέρει ότι υπάρχουν προβλημάτα, είναι μέρος των προβλημάτων αυτών και θέλει να τα λύσει".
Βρύζας: "Ο Μπόλονι είναι αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος. Ο ΠΑΟΚ του έχει δώσει ένα μεγάλο βήμα. Εχει την ευκαιρία να κυνηγήσει στόχους. Ο κάθε προπονητής οφείλει να σέβεται την ομάδαπου βρίσκεται. Μπορεί να διαχωρίζει τη θέση του, αλλά σε όλα υπάρχουν όρια. Ξέρω ότι έχει διετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και ξέρω ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Αν υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να το συζητήσει μαζί μας".

Για τον Σαλπιγγίδη: "Εχει ένα μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα μας. Πρέπει να δούμε τις κινήσεις μας μέσα στο Γενάρη και υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει και ο Σαλπιγγίδης".

Για τους λόγους που έφυγε και επέστρεψε: "Εγιναν κάποια πράγματα που με πλήγωσαν. Ειχαν να κάνουν και με την ανθρώπινη και με την επαγγελματική πλευρά, σε σημείο να νιώθω ότι δε μπορούσα ή δεν πέρασαν κάποια πράγματα που ήθελαν. Μίλησα με τον πρόεδρο, του ανέφερα όσα με απασχολούσαν, μου απάντησε ότι πρώτος θέλει να διορθωθούν κάποια πράγματα. Ισως να έχουμε αργήσει κιόλας, αλλά ίσως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, για να είμαστε και να δείχνουμε καθαροί. Εγώ κάθε μέρα προσπαθώ να δώσω την άποψη μου για να τα πετύχουμε".

Για τους τεχνοκράτες κι αν αναπληρώθηκε η θέση του κυρίου Τζέτζη: "Δεν αναπληρώθηκε η θέση του κ. Τζέτζη. Είναι πραγματικά ένα κενό που πρέπει να συμπληρωθεί".

Για το αν επηρεάζει το παιχνίδι του Κυπέλλου τις αλλαγές: "Αν μιλάμε για κάτι που θα πρέπει να τελειώσει σε τρεις μέρες, δε μπορούμε να σκεφτούμε το Κύπελλο. Αν είναι σε 10 μέρες θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Για μένα ο στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Εχει σταθερές. Ισως να μην είχαμε σωστή επικοινωνία, αλλά πιστεύω ότι όλα αυτά θα πρέπει να διορθωθούν και αν γίνει σωστή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξαναχτυπήσει τον τίτλο: "Η καλή οργάνωση νομίζετε δεν έχει αντίκτυπο στην ομάδα και τον κόσμο; Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Το τεχνοκρατικό κομμάτι με τις ακαδημίες, συνδέονται. Για μένα το να χτυπήσουμε ένα στόχο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να τον κατακτήσουμε το στόχο και να πηγαίνει βήμα βήμα για να κάνεις πράγματα. Δεν είμαστε στο απόλυτο. Ενα ένα θα πρέπει να φτιάχνονται τα πράγματα".

Για το θέμα του Αρίας: "Το σκεπτικό ήταν στο οικονομικό πλαίσιο. Δεν ήταν πρώτη επιλογή αυτήν τη στιγμή και για αυτό το λόγο, σκέφτηκε να συζητήσει την αποχώρησή του. Για αγωνιστικούς λόγους όταν θέλει να αποχωρήσει, εμείς διαπραγματευτικά δεν είμαστε ισχυροί γιατί είμαστε πίσω στις πληρωμές. Ετσι έφυγε ο Αρίας".
Για το αν τον κέρδισε η προπονητική: "Πιστεύω ότι η θέση του τεχνικού διευθυντή, προϋποθέτει γνώσεις προπονητικής. Η επιλογή μου ήταν να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ, αυτή είναι η θέση μου και έχω εμπιστοσύνη".

Για το αν τον απείλησε κανείς να επιστρέψει: "Δε με απείλησε κανένας".

Για το τμήμα σκάουτινγκ: "Σε ότι αφορά στο σκάουτινγκ των νεων, παρότι δεν έχουμε μεγάλο δίκτυο, μέσω γνωριμιών σε νομούς και με το δίκτυο των ακαδημιών έχουμε δημιουργήσει το τμήμα. Στην πρώτη ομάδα, δεν υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ, αλλά συνεργασίες με ανθρώπους. Είναι δύσκολο να επενδύσεις λεφτά στο σκάουτινγκ, όταν δεν υπάρχουν".

Για την περίπτωση Βιτόλο:
Κωνσταντινίδης: "Είπαμε ότι δεν έχουμε διαπραγματευτικά ατού. Είναι περίπου ίδια περίπτωση με τον Αρίας. Ο Βιτόλο εξέφρασε την επιθυμία να φύγει τον Απρίλιο, για δικούς του λόγους. Μου εξήγησε τους λόγους του, είχαν σχέση και με την ομάδα, με κάποιες συμπεριφορές και μου είπε ότι θέλει να φύγει. Του είπα ότι το καλοκαίρι θα το συζητήσουμε ξανά.
Δε χρειάζεται να αναλύσουμε πράγματα για κάτι που έγινε πριν μισό χρόνο. Το είπε και ο πρόεδρος ότι υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές. Είχε γίνει συζήτηση το καλοκαίρι και ο κ. Σαχπατζίδης είχε πει ότι ήταν να δοθούν κάποια χρήματα για τον Βιτόλο. Εμείς δεν το θεωρήσαμε σωστό όταν οι άλλοι είναι πίσω στις πληρωμές. Εγώ δε θεώρησα ότι είναι το τεράστιο μέγεθος, όπως ο Βιεϊρίνια, για να μη χαθεί από την ομάδα. Δεν άλλαξε τη στάση του το καλοκαίρι. Δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι και έν τέλει έφυγε".

Για τις άστοχες επιλογές κάποιων παικτών:
Κωνσταντινίδης: "Στην τετραετία, έχει γίνει πολύ αξιόλογο έργο. Πρέπει να ξέρουμε, ότι δε μπορεί όλοι οι παίκτες να πετυχαίνουν. Ποσοστιαία η δουλειά είναι εξαιρετική. Υπάρχουν παιδιά που πετυχαίνουν και κάποια άλλα που δυστυχώς δεν πετυχαίνουν".

Για το ταξίδι στην Αφρική και πως μπορεί να μείνει η ηρεμία στην ομάδα:
Κωνσταντινίδης: "Για το ταξίδι στην Αφρική, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τμήμα σκάουτινγκ. Το ότι γίνεται ένα ταξίδι δε σημαίνει ότι πάμε για έναν παίκτη. Δε μπορεί κάθε φορά όταν πηγαίνουμε ένα ταξίδι, να φέρνουμε κάθε φορά έναν πολύ αξιόλογο παίκτη. Αυτό το ταξίδι, έγινε για έναν παίκτη, θεωρώ ότι δεν είναι τόσο αξιόλογος και δύσκολα θα προχωρήσει. Γίνονται κινήσεις για το οικονομικο κομμάτι. Με αυτές τις κινήσεις θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ανέφερε και ο Ζήσης, πως όλοι όσοι είμαστε εδώ είμαστε πολύ περήφανοι και πρέπει να είναι και οι παίκτες περήφανοι".

Για το πως ο ΠΑΟΚ δε θα χάνει εύκολα παίκτες:
Κωνσταντινίδης: "Με αυτό το συνδυασμό κινήσεων, θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο να λειτουργούμε σωστά και να μη φεύγουν παίκτες με αυτόν τον τρόπο".
Για το αν υπάρχουν φέτος σταθερές στην ομάδα: "Πιστεύω πως ναι. Η ομάδα έχει δείξει τελευταία ότι έχει βελτιώσει την ανισορροπία στην απόδοση που είχε. Είναι δύσκολο να διδάξεις επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλει πολύ περισσότερο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στο παιχνίδι κάποιες ποδοσφαιρικές αρχές που έχουν να κάνουν με την επιθετικότητα της ομάδας και για να βγούν αυτοματισμοί, χρειάζεται χρόνος. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Μετά το αρχικό σοκ, γιατί οι μεγάλες διακυμάνσεις δεν ήταν και τόσο συχνές. Ο χρόνος είναι μαζί μας, αλλά πρέπει να δούμε πως θα είμαστε τον Γενάρη".

Για το αν το βάρος μπορεί να το σηκώσει ο προπονητής: "Ζητάμε πολλά γιατί μπορεί να μας τα δώσει. Εχει τις γνώσεις και την εμπειρία. Το να ζητάς είναι θεμιτό. Για αυτό συζητάμε κιόλας μαζί του. Χρειάζεται και χρόνος για έναν άνθρωπο με ξένη νοοτροπία που πρέπει να προσαρμοστεί. Και μιλάμε για έναν ΠΑΟΚ που τους πρώτους μήνες, είχαμε τις δικές μας ανισορροπίες".

Για τον αριθμό παικτών που θα φύγουν απο την ομάδα:

Κωνσταντινίδης: "Το είπαμε είναι συνδυασμός. Αν γίνει μία συμφέρουσα πώληση θα είναι λιγότερες και οι αποδεσμεύσεις".

Για τις αρμοδιότητες του καθενός: "Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μία ιεραρχία. Ορίσαμε μεταξύ μας και μαζί μετον πρόεδρο και θεωρώ τον Παντελή ισότιμο με εμένα, αλλα μία ομάδα που έχει δύο ανθρώπους στην ίδια θέση, αποφασίστηκε ότι εγώ θα είμαι ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος. Εγώ είμαι πλήρως αρμόδιος για το αγωνιστικο τμήμα και ο Παντελής είναι για την καθημερινή διαχείριση".
Κωνσταντινίδης: "Μπορεί να υπάρξουν και κάποιες διαφωνίες. Η γραμμή των επιλογών είναι κοινή".
Βρύζας: "Θα ήταν παράλογο να λέμε ότι αυτός είναι παίκτης του Κωνσταντινίδη και αυτός του Βρύζα".


Για την τιμή του Βιεϊρίνια: "Δεν υπάρχει αντάλλαγμα για έμψυχο υλικό. Είναι παράλογο να λέμε για 15 εκατομμύρια σε μία ανύπαρκτη αγορά, εκτός και αν ο παίκτης επέλεγε να πάει σε κάποια χώρα που του δίνει μόνο οικονομικό κίνητρο. Ο Βιεϊρίνια θέλει να πάει σε μία αναπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα".

Για το αν είναι ευχαριστημένος από το πόρισμα: "Εγώ παίρνω την ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για το πόρισμα. Εμείς πρέπει να δίνουμε την απόλυτη εικόνα, διαφάνειας. Είμαι ευχαριστημένος με τη νέα διοίκηση γιατί αρχίζουμε και λειτουργούμε εταιρικά. Η προηγούμενη διοίκηση, έδωσε και την ψυχή της, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Η νέα διοίκηση δίνει μάχη να περάσει ο ΠΑΟΚ σε πιο εταιρική λειτουργία".

Για το θέμα των πολλών τραυματισμών:
Κωνσταντινίδης: "Είναι καθαρά θέμα προπονητή. Είχαμε πει ότι προβληματιζόμαστε. Συζητήσαμε με τον προπονητή πολλές φορές. Φτάσαμε σε ένα συμπέρασμα, με την αλλαγή του προπονητή, που πιθανόν να οδήγησε στους τραυματισμούς. Είχαμε ένα κύμα, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε. Τα παιδιά προσαρμόζονται και στο μέλλον πιστεύουμε να είναι καλύτερα τα πράγματα".

Για το αν θα χρειαστεί το καλοκαίρι να γίνει και άλλη μείωση: "Ας δούμε τι κινήσεις θα γίνουν τώρα και έπειτα θα δούμε. Μετά θα μπορούμε να απαντήσουμε".
Κωνσταντινίδης: "Προσπαθούμε για έσοδα και από άλλες πηγές για να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τα πράγματα".

Για την πρόταση της Μπλάκμπερν για τον Βιεϊρίνια και για το θέμα του Φλωρίδη: "Η Μπλάκμπερν τον ήθελε το καλοκαίιρι. Με την υπόθεση Φλωρίδη κανένας δε μπορούσε να υπογράψει πώληση ποδοσφαιριστή. Για το πόσο πίσω μας πήγε, θα μπορούσε να έχει ένα όφελος από χρήματα, αλλά θα μπορούσε να μην προχωρήσει όσο είχε προχωρήσει".

Για το αν μπορεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος: "Δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Δε με ενδιαφέρει. Θέλω να λέω την άποψή μου και επειδή πολλές φορές λέω κάτι διαφορετικό, θεωρούν κάποιοι ότι το κάνω γιατί εποφθαλμιώ τη θέση του Θόδωρου. Εγώ πιστεύω σε μία υγιή σχέση, η οποία δε θα είναι σχέση δούναι και λαβείν. Η οποία θα είναι σχέση, που ο ΠΑΟΚ θα ορίζει τα πράγματα και δε θα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις".

Γιατί αυτή η ομάδα δεν πήρε τίτλο: "Υποθετικά δε μπορούμε να μιλάμε. Εφτασε κοντά, αλλά δε με απασχολεί κιόλας. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα... Εγώ θέλω να το κερδίσει πριν το πάρει. Οταν θα λειτουργεί όπως πρέπει δηλαδή. Αυτή η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε σε μία φάση υποχώρησης, δε θα μας αφήσει να μην είμαστε ανταγωνιστικοί".

Για το αν οι προτάσεις για τον Βιεϊρίνια είναι κοντά στα ποσά που έδινε η Μπλάκμπερν: "Δεν έιναι ώρα για να οριοθετούμε πράγματα. Είναι μία ανοικτή αγορά και να το οριοθετούμε δεν είναι καλό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου