Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΑΟΚ-Τσβόλε 4-1





Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό ήταν το δείγμα του νέου ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη κόντρα στην Τσβόλε. Ο "Δικέφαλος" έχοντας άριστη κυκλοφορία μπάλα, δημιουργούσε, εδιικά στο πρώτο μέρος, συνεχώς φάσεις, απέναντι σε μία αδύναμη Τσβόλε την οποία φιλοδώρησε με 4 γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο.



Διαγωνισμός όμορφων γκολ
Απόλυτα κυρίαρχος ήταν στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ. Είχε πλήρη έλεγχο στη μεσαία γραμμή και απέναντι σε μία εμφανώς αδύναμη Τσβόλε (δεν μπορούσε να πρεσάρει και ήταν επιρρεπής στο λάθος ανά πάσα στιγμή) έκανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.Στο 2΄ με ωραία ενέργεια ο Αθανασιάδης μπήκε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, αλλά απομάκρυναν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της.
Στο 10΄ ο διεθνής επιθετικός έχασε σπουδαία ευκαρία μετά από τραγικό λάθος της άμυνας σε τετ-α-τετ με τον Τερ Βίλεν. Στο 17΄ ο Κάτσε σούταρε άουτ και στο 20΄ο Κουμάλο με προβολή έστειλε τη μπαλα άουτ μετά από σέντρα του Ρομπέρ. Στο 23΄Ο Λίνο με σέντρα σουτ και κόντρα βρήκε το αριστερό δοκάρι και στο 26΄ ο ΠΑΟΚ επισφράγισε την κυριαρχία του με γκολ. Ο Ρομπέρ μετά από όμορφη ατομική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες της Τσβόλε, σούταρε και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ.
Εννιά λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 μετά από άψογο συνδυασμό των παικτών, σέντρα του Έτο και κεφαλιά με υπερένταση του Γιάννου που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας της Τσβόλε. Στο 37' ο Κλάους πήγε για το γκολ της χρονιάς όταν προσπάθησε να "κρεμάσει" από το κέντρο τον τερματοφύλακα της Τσβόλε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε μόλις άουτ.
Το πάρτι του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 44΄ με το φανταστικό γκολ φάουλ του Λίνο που έστειλε τη μπαλα στην αριστερή γωνία του Τερ Βίλεν. Στο πρώτο μέρος οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ ήταν θεατές και εξαίρεση αποτέλεσε ο Κρέσιτς που μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα σε δύο απόπειρες των Ολλανδών να σκοράρουν.
Επεσαν οι ρυθμοί στο β΄ μέρος
Ο ΠΑΟΚ άρχισε με γκολ και το δεύτερο ημίχρονο. Μολις στο 48', ωραία συνεργασία Λάζαρ-Λίνο, ο Βραζιλιάνος σέντραρε και ο Κλάους που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά σημείωσε το 4-0.
Ο ρυθμός έπεσε, το παιχνίδι δεν είχε τις φάσεις του πρώτου μέρους και η Τσβόλε σκόραρε, παντως, στο 66΄ όταν ο Ακιλίλε βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτ-"κόλλησε" η άμυνα-και πλάσαρε σωστά μειώνοντας σε 4-1. Στο 78' ο ολλανδικός σύλλογος έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Καϊμάλ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Γιώργος Δώνης μέχρι το 66' είχε αλλάξει όλη την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες του "Δικεφάλου" να αγωνιστούν. Στο πρώτο μέρος επέλεξε την διάταξη τοπυ 4-4-2 με τα χαφ σε ευθεία και στο β΄ το γύρισε σε ρόμβο. Ο Μπαρνς έπαιξε στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν καλύτερος απ' ότι στο προηγούμενο φιλικό, χωρίς όμως ούτε αυτή την φορά να κάνει την διαφορά, οπως ψάχνει ο ΠΑΟΚ για τους ξένους του.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς (66' Γιακουμής), Κουμάλο (46' Στάμου), Κατσικάς (46' Ιντζίδης), Λίνο (59' Κωνσταντινίδης), Ετο (59' Αποστολόπουλος), Λάζαρ (66' Τσανδάρης), Κάτσε (46' Μπαρνς), Γεωργιάδης (59' Παναγιωτούδης), Ρομπέρ (66' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (59' Μπανγκουρά), Γιάννου (59' Πέλκας)
Η σύνθεση της Τσβόλε: Τερ Βίλεν, Φαν Πόλεν, Φαν Χίντουμ, Μπρέρσε, Αάφχες, Φαν ντεν Μπεργκ, Γκροτ, Πλουίμ, Ρένιερς, Ασεντεχ, Μπένσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου