Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0


Η ΤΥΧΗ (ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ) ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΝΟ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΚΛΑΟΥΣ, ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΙΒΙΤΣ (ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ). ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ..


ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ "ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ" Ο ΠΑΟΚ, ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΦΤΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΑΡΚΑΡΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ, ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 2 ΦΑΣΕΙΣ, ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΑΟΣΜΟΙ, ΑΧΑΡΟΙ, ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟΙ.. ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΟΡΝΕΡ..





ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΠΑΟΚ, ΔΕΝ ΠΙΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ (ΛΟΓΩ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ;) ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΥΣΙΑΣ ΜΑΛΕΖΑ.

METΡΙΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΣΑΛΠΙ. ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΙΒΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΤΥΧΟΣ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΕΝΤΕΡΦΟΡ-ΙΣΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.. ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΚΑΚΙΣΤΟΣ Ο ΕΤΟ, ΜΕΤΡΙΟΣ Ο ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΣΩΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ "ΓΚΑΦΑ" ΤΟΥ ΚΡΕΣΙΤΣ. ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ 



ΑΓΓΛΟΣ ΣΠΙΚΕΡ:  "ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 28.000 ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 78.000.."



P.A.O.K.  -  TOTTENHAM
0 - 0

Χαμένο πέναλτι του Λίνο στο 32'

Η Τούμπα έβαλε τα γιορτινά της και 30 χιλιάδες κόσμος δημιούργησε μια καταπληκτική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, που θα μπορούσε να κλείσει με μια ιστορική νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, την Τότεναμ. Η τύχη γύρισε την πλάτη  στο Δικέφαλο που έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη Βιεϊρίνια και Ίβιτς (δοκάρι στις καθυστερήσεις) για να πάρει τη νίκη και ο διαιτητής που διέταξε την επανάληψη (ακόμα κανείς δεν κατάλαβε γιατί) στο εύστοχο πέναλτι του Λίνο στο 32ο λεπτό, πέναλτι που κέρδισε ο Κλάους σε ανατροπή του από τον Κουντιτσίνι.




Αποτέλεσμα ήταν να αστοχήσει ο Βραζιλιάνος στη δεύτερη εκτέλεση και να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που ήρθε χωρίς τα πρωτοκλασάτα ονόματά της και δεν τιμωρήθηκε δυστυχώς γιαυτό. Παρόλα αυτά είμαστε πολύ τυχεροί που είδαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και ευχόμαστε να ζήσουμε και στο μέλλον τέτοιες μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, που μόνο ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του μπορεί να χαρίσει...


«Στη Σερβία το 99% των πέναλτι θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται».

Ο Λάσλο Μπόλονι άφησε υπονοούμενα για την απόφαση του διαιτητή να  ζητήσει την επανάληψη του πέναλτι και τόνισε: «Η υποστήριξη του κόσμου ήταν φανταστική. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον κόσμο, με ρυθμό και ευκαιρίες. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, από την άλλη ο Κοντρέρας έσωσε μία ευκαιρία της Τότεναμ πάνω στη γραμμή. Αν και η Τότεναμ δεν έπαιζε με την καλύτερη ενδεκάδα της, πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σε μικρό διάστημα άλλαξαν την εικόνα μας. Αν συνεχίσουμε με το 50% της σημερινής μας προσπάθειας, θα μας είναι λίγο πιο εύκολο να κερδίζουμε παιχνίδια. Έχουμε έναν βαθμό, μπορεί να αποδειχθεί καλός ή όχι αρκετός, πάντως είμαστε στεναχωρημένοι. Αφού ξεκουραστούμε σήμερα, από αύριο η προσοχή μας στρέφεται στον αγώνα της Αθήνας με τον Πανιώνιο».

Σχετικά με αυτό που έλειψε για να μπει το γκολ: «Δεν έχω απάντηση. Τα σουτ του Βιεϊρίνια πήγαν προς την εστία, το εξαιρετικό σουτ του Αθανασιάδη πήγε προς την εστία, στο σουτ του Σαλπιγγίδη βρήκε η μπάλα στο πόδι του Αρίας, η κεφαλιά του Ίβιτς ήταν καλή. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ίσως μας λείπει λίγη φρεσκάδα για να σκοράρουμε».
Για την καλή ισορροπία που είχε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με άλλους αγώνες: «Το κίνητρο που είχαν οι παίκτες είναι μία εξήγηση. Επίσης είχαμε καλύτερη κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Ο τρίτος λόγος  είναι ότι η εμφάνιση των επιθετικών και των ακραίων αμυντικών ήταν καλύτερη. Η άμυνα μας δούλεψε πιο σκληρά, μόνο μία φορά εκτεθήκαμε. Γενικά η εμφάνισή μας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα»

Για το λόγο που δεν έκανε τρεις αλλαγές: «Δεν έβλεπα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξω. Ο Βιεϊρίνια και ο Κλάους έκαναν μεγάλες ενέργειες στα τελευταία λεπτά και ο Σαλπιγγίδης ήταν πολύ καλός. Στα τελευταία λεπτά θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Θα μπορούσα να αλλάξω έναν από τους αμυντικούς μέσους  με τον Τσουκαλά, αλλά στο μυαλό μου είχα τον αγώνα με τον Εργοτέλη και γι’ αυτό κράτησα τους δύο αμυντικούς μέσους».

Για το αν θα έπρεπε να ρισκάρει: «Δεν ήταν θέμα ρίσκου. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε δέκα φορές αυτό το παιχνίδι με αυτή την εμφάνιση, αλλά και να χάσουμε επίσης. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνιση».

Για το πέναλτι που ζήτησε η Τότεναμ: «Δεν έχω άποψη, ήμουν μακριά».

Για το πέναλτι που επαναλήφθηκε: «Νομίζω ότι κατά το 99% των πέναλτι θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, αν οι διαιτητές δείχνουν τέτοια αυστηρότητα. Με τέτοιες αποφάσεις, φαντάζομαι ότι στη Σερβία τα πέναλτι θα εκτελούνται πέντε φορές»

 


Ο προπονητής της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί παρόμοια ατμόσφαιρα στην καριέρα του: «Η ατμόσφαιρα ήταν εκφοβιστική και φανταστική. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αυτό. Οι παίκτες μας δεν είχαν εμπειρία από τέτοια ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να μας δοθεί πέναλτι. Πάντως, είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Παρά την απειρία των παιδιών που έπαιξαν, ήμασταν καλοί. Για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, δεν έχω άποψη. Ο τερματοφύλακάς μας έκανε καταπληκτική δουλειά, είναι από τους καλύτερους της Πρέμιερ Λιγκ και έπαιξε πολύ καλά».
Αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα: «Στο τέλος ο ΠΑΟΚ είχε καλές ευκαιρίες, αλλά το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο»

Αν θα παρατάξει ποτέ την ίδια ενδεκάδα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Όχι. Θα έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες στους επόμενους αγώνες».



Ο μοιραίος παίκτης του αγώνα, ο Βραζιλιάνος Λίνο, δήλωσε:
«Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Εκτέλεσα το πέναλτι όπως έπρεπε, αλλά ακυρώθηκε. Δεν κατάλαβα τι έγινε σε αυτήν τη φάση. Πάντως εμείς παίξαμε πολύ καλά, έχοντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτήν την ισοπαλία. Αν έβαζα το γκολ θα είχαμε κερδίσει».

Ο Στέφανος Αθανασιάδης δήλωσε: «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα έτσι όπως κύλησε ο αγώνας. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και το γκολ του Λίνο από το πέναλτι, που ακυρώθηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδε ο διαιτητής και το ακύρωσε. Κρατάμε την καλή εμφάνιση και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα μπροστά μας και θέλουμε τους τρεις βαθμούς».


Ο Ντιέγκο Αρίας δήλωσε: «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και το πέναλτι, όμως στο τέλος δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε.  Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση της ομάδας. Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να έρθουν οι νίκες. Αποδείξαμε σήμερα κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως η Τότεναμ πως μπορούμε να φθάσουμε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης».


ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (62 Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης 

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Γουόκερ, Λίβερμορ, Τάουνσεντ, Κάρολ, Φαλκέ (82' Φρέντεριγκς), Ντος Σάντος (90' Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου