Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο απολογισμός του μήνα σε διοικιτικό επίπεδο.

Οι αναταραχές που ξέσπασαν τις τελευταίες εβδομάδες με τις επενδύσεις, τις μεταγραφές, τον Βιεϊρινια και άλλα αναλύονται στο παρακάτω κείμενο.

Όλο αυτό τον καιρό ο κόσμος βομβαρδίζονταν από αναφορές σε μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ που ποτέ δεν πάτησαν πόδι στην Τούμπα. Ονόματα όπως του Μποκανι, του Τζιολη, του Παπαδοπουλου ή ακόμα και του Ματζιου φάνταζαν σπουδαίες επιλογές στο να δυναμώσει το ροστερ της ομάδας.

Όμως το να βάλουν βαθιά το χέρι τους στη τσέπη οι διοικούντες της ομάδας για την απόκτηση π.χ. του Μποκανι είχε μεγάλο ρίσκο. Όλοι περίμεναν την έγκριση της ΕΕΑ για την ολοκλήρωση της επένδυσης για να μην προκληθούν προβλήματα όπως του Ηρακλή με την αδειοδότηση αλλά και πιθανόν ναυάγησης της επένδυσης.

Επίσης όταν όλοι οι παίχτες που "έγραψαν" ιστορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μειώνουν τις αποδοχές τους και ξαφνικά εμφανίζεται ένα μεγάλο όνομα και παίρνει τα διπλάσια χρήματα είναι φυσικό να δημιουργηθούν γκρίνιες στα αποδυτήρια. Όσον άφορα το ένα εκατομμύριο που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ, για να διατηρηθεί το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, προτιμήθηκε να δοθούν στα συμβόλαια των παιχτών.

Το να γίνουν όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να μην γίνει καμια μεταγραφή και την ομάδα να ψαχνει ελεύθερους παίχτες στο χρονικό όριο των 10 ημερών που έχει μπροστά της.

Το θέμα του Βιεϊρινια για μένα ήταν το κυριότερο και αυτό γιατί το να φύγει ένας παίχτης όπως ο Πορτογάλος θα άφηνε πίσω του μεγάλο κενό. Πολλοί από τους οπαδούς θα δυσαρεστούνταν αλλά και οι υπόλοιποι παίχτες θα έπρεπε να καλύψουν πολύ δρόμο. Ασφαλώς τα λεφτά που έδινε η Μπλακμπερν ή η Ουντινεζε θα ήταν αρκετά για να καλύψουν ό,τι οικονομικά οφέλη είχε η ομάδα αλλά έτσι το αγωνιστικό κομμάτι θα παραμελλούνταν. Εκτός αυτού ο παίχτης είναι πρόθυμος να ανανεώσει το συμβόλαιο του και να μείνει στην Ελλάδα μετά και τον ερχομό της κόρης του.

Τα σχόλιά σας αποδεκτά.

petros-paok

1 σχόλιο: