Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-1 - Δηλώσεις Μπόλονι





Ο ορισμός της έκφρασης "τζάμπα ήττα" είναι για τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο, στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη το βράδυ του Σαββάτου (10/9).


Ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε στο σκορ 0-1, με όμορφη ενέργεια του Μπαλάφα, όμως, ενώ φαίνονταν ότι έστω και με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Αρίας στο 54', μπορούσε να κρατήσει την υπερπολύτιμη νίκη, τελικώς την απώλεσε, χάνοντας με σκορ 2-1.
Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν άριστα το γεγονός ότι οι "ασπρόμαυροι" όχι μόνο τους έδωσαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά χαλάρωσαν στην άμυνά τους, εμφανίζοντας σημάδια υπεροψίας, με αποτέλεσμα να γυρίσουν το παιχνίδι, πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή, με γκολ που σημείωσαν οι Λεάλ (με χτύπημα φάουλ, για την υπόδειξη του οποίου ελέγχεται ο διαιτητής, Στυλιάρας, στο 84') και Μπούντιμιρ (κεφαλιά χωρίς πίεση μέσα από τη μεγάλη περιοχή).

Είχε την υπεροχή, αλλά...
Ο ΠΑΟΚ μέχρι και τη φάση της αποβολής του Αρίας είχε την υπεροχή στο παιχνίδι και μάλιστα δημιούργησε καλές ευκαιρίες με τον Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς, είχε το πάνω χέρι στο χώρο του κέντρο, όμως, από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες άρχισε να οπισθοχωρεί.
Βεβαίως, από το χτύπημα φάουλ του Λίνο και την όμορφη κεφαλιά του Μπαλάφα, ο "Δικέφαλος" πήρε το πάνω χέρι και είχε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στους τρεις πόντους, αλλά από το σημείο εκείνο και μετά, ενώ έπρεπε να σκληρύνει στην άμυνά του και να ψάξει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, δεν το έκανε.
Αντιθέτως, ο Νίκος Καραγεωργίου ρίσκαρε, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Κουτσιανικούλη, κι αυτό το ρίσκο του βγήκε. Πίεσε ο Εργοτέλης, ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να βρεθεί τελικά στο καναβάτσο.
Φεύγοντας από το Παγκρήτιο, ο ΠΑΟΚ καλά θα κάνει να αρχίσει να σκέφτεται ότι αυτή η ήττα, η πρώτη της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και πρώτη με αντίπαλο τον Εργοτέλη από τον Μάρτιο του 2008, πρέπει να αποτελέσει κακή παρένθεση και να μην υπάρξει συνέχεια. Επίσης, αυτό που θα πρέπει να αναζητήσει είναι πιο καλές λύσεις στην επίθεση, γιατί όπως είπε κι ο Μπόλονι μετά το παιχνίδι, οι επιθετικοί της ομάδας ήταν απόντες από το παιχνίδι!


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Σαρρής (62' Ολίσε), Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς (79' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Φραγκουλάκης (79' Μπέτο), Λεάλ, Μπούντιμιρ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Αρίας, Ίβιτς (88' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (60' Λαζάρ), Σαλπιγγίδης (71' Ρομπέρ).




 





Άκρως προβληματισμένος με την απόδοση των επιθετικών του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να τελειώσουν σωστά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, εμφανίστηκε ο Λάζλο Μπόλνι στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εργοτέλη. Ο Ρουμάνος τεχνικός, ανέφερε συγκεκριμένα:

Για τα αίτια της ήττας: "Πιστεύω τελικά ότι χάσαμε το παιχνίδι γιατί δεν κατορθώσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Όταν είχαμε τη δυνατότητα να σκοράρουμε δεν το κάναμε. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι δεν είχαμε αρκετό ενθουσιασμό για να κερδίσουμε. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι δεν μπορείς να παίξεις και να κερδίσεις χωρίς επιθετικούς. Και οι επιθετικοί μας ήταν απόντες..."

Για το τι πρέπει να γίνει για να επανέλθει στις επιτυχίες ο ΠΑΟΚ: "Πρέπει να αποθεραπευθούν οι τραυματίες και να επισρέψουμε με καλύτερες ιδέες"

Για το αν τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ προήλθαν από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης: "Το πρώτο ήταν πολυ καλό χτύπημα από τον Λεάλ που ξέρουμε. Πιστεύω ότι δεν του έγινε φάουλ, αλλά δεν είχε σημασία. Και για το δεύτερο γκολ ευθύνεται ότι για μεγάλο διάστημα παίζαμε με 10 παίκτες και είχαμε χάσει την ενέργειά μας"

Για την αποβολή του Αρίας: "Δεν ξέρω...Ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα, όχι κόκκινη".

Για το τι προλαβαίνει να αλλάξει ενόψει Τότεναμ: "Πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας, είναι δύσκολο να συμβεί σε λίγες μέρες. Δεν γίνεται να αλλάξουμε παίκτες, δεν μπορούμε να πάρουμε πολλά περισσότερα, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας".


Για το γκολ του Μπαλάφα: "Δεν έχει σημασία αν αγωνίζεσαι με δέκα ή έντεκα, αφού στις στημένες φάσεις κατεβαίνουν ούτως ή άλλως επτά παίκτες. Τόσοι ήταν και σ' αυτή την περίπτωση".

Για τον μεγάλο προβληματισμό του: "Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη. Το πρόβλημά μου δεν ήταν ο αντίπαλος. Ήταν ότι δεν παίζουμε καλά επιθετικά. Τα τελειώματα μας δεν ήταν αυτά που έπρεπε, το ίδιο και οι επιθετικοί. Σκόραρε και πάλι ο Μπαλάφας, κάτι που σημαίνει ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά οι επιθετικοί μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου