Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μπόλονι: "Θέλουμε τη νίκη"



Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι προπονητές του Π.Α.Ο.Κ. και της Ρούμπιν Καζάν, Λάσλο Μπόλονι και Κούρμπαν Μπερντίγιεφ,  μια μέρα πριν το μεταξύ τους παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Επίσης, όπως συνηθίζεται, τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Πάμπλο Κοντρέρας και της Ρούμπιν ο Βλαντιμίρ Ντιάντιουνκ. Ακολουθεί αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου των προπονητών και παικτών των δύο ομάδων. 


Στο πρώτο σχόλιό του ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ επισήμανε«Είναι το δεύτερο παιχνίδι για μας την ίδια εβδομάδα. Και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι είναι ιδιαίτερη εβδομάδα διότι έχουμε τρία ιδιαίτερα παιχνίδια και ταξίδια. Είμαι χαρούμενος που την παρούσα στιγμή δεν έχουμε τιμωρημένος ή τραυματίες. Εμείς ενδιαφερόμαστε κυρίως για τη δική μας αγωνιστική κατάσταση. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να είμαστε παρόντες στη φυσική κατάσταση, να έχουμε λογική και δυναμική. Αυτή είναι η πιο σημαντική δουλειά που πρέπει να κάνουμε».

Για τις απουσίες των Γκαρσία και Σαλπιγγίδη, τόνισε«Ήδη μιλήσαμε για λογική. Ο Γκαρσία στις διακοπές έκανε εγχείριση. Ο Σαλπιγγίδης παίζει δύο χρόνια συνεχόμενα στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική, ενώ είχε και τραυματισμό. Αυτά μας κάνουν να έχουμε ένα ειδικό πρόγραμμα σε τέτοια ζητήματα. Μπορεί κι άλλοι παίκτες να χρειάζονται το ίδιο. Κατά δεύτερον είναι κι η κατάλληλη στιγμή για να δείξουν, οι παίκτες που θα αναπληρώσουν το κενό, ότι έχουν τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ρίχνει το βάρος περισσότερο στο πρωτάθλημα κι όχι στο Γιουρόπα Λιγκ, υπογράμμισε«Η πρώτη μου αντανακλαστική απάντηση είναι ότι δεν έχουν όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος την ίδια σημασία. Δεύτερον παίξαμε χωρίς αυτούς στο Όσλο (σ.σ.: ο Γκαρσία έπαιξε στο Όσλο κι έβαλε και γκολ) και εναντίον της Καρπάτι στην Ουκρανία. Γιατί να μην μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά;».

Σε επίμονη ερώτηση, αν μίλησε με τους δύο ποδοσφαιριστές για τον αποκλεισμό τους, ο Μπόλονι δήλωσε«Το συζητήσαμε μαζί τους. Είναι ώριμοι παίκτες και κατάλαβαν την επιλογή μου. Πάντως είμαστε εδώ 10΄ και μιλάμε για παίκτες που δεν είναι μαζί μας. Μήπως πρέπει να μιλήσουμε και γι΄ αυτούς που είναι εδώ».
Σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου για τη διαφορά ηλικίας παικτών μέσα στην ομάδα, είπε«Πάντα είναι ενδιαφέρον να δουλεύεις τόσο με νέους όσο και με καλούς παίκτες. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα».

Για τις αλλαγές στο βασικό σχήμα, επισήμανε«Σίγουρα θα υπάρχουν δύο αλλαγές στην 11άδα. Για το αν θα κάνω κι άλλες θα το δω τις επόμενες 24 ώρες, μια και περιμένω να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα που έχουν ορισμένοι παίκτες».

Για το πώς σχολιάζει τον τρόπο παιχνιδιού των ρώσικων ομάδων«Ξέρω κάποια πράγματα για το ρωσικό ποδόσφαιρο, τα περισσότερα από γνωστούς που έχουν δουλέψει εδώ. Η βασική διαφορά του περσινού αγώνα με την ΤΣΣΚΑ σε σχέση με το αυριανό είναι ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή τότε».

Για το αν η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα, είπε«Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, αλλά κι η ισοπαλία είναι καλή σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Θα το υπέγραφα με τα δύο χέρια».



Ο Χιλιανός στόπερ του ΠΑΟΚ Πάμπλο Κοντρέρας δήλωσε:
Για την απουσία των Γκαρσία και Σαλπιγγίδη, είπε«Είναι δύο σημαντικοί παίκτες για μας, όμως πιστεύω ότι παρ΄ όλη την απουσία τους θα πάμε καλά».

Για την ευρωπαϊκή εικόνα του ΠΑΟΚ«Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Πλέον έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στην ομάδα και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, με την ίδια αγωνιστικότητα όταν παίζουμε στην Ευρώπη».

Σχετικά με τον τρόπο που θα παίξει αύριο ο ΠΑΟΚ, επισήμανε«Ο προπονητής θα απαντήσει αν θα παίξουμε επιθετικά ή όχι. Αυτός ξέρει τα στοιχεία του αντιπάλου. Εμείς απλά πρέπει να κάνουμε αυτά που θα μας πει και να πάρουμε τους δύο βαθμούς που χάσαμε με την Τότεναμ στην έδρα μας».

Στη σύγκριση σε σχέση με την περσινή παρουσία του ΠΑΟΚ στη Ρωσία για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, είπε«Τότε κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να μην αλλάξει τίποτα στο αυριανό παιχνίδι, με την Ρούμπιν. Θέλω να είναι το ίδιο ή καλύτερο».

Για το πρώτο του σχόλιο για τον ΠΑΟΚ, ο Μερντίγιεφ επισήμανε«Το σημαντικότερο όπλο του ΠΑΟΚ είναι ότι παίζει ως ομάδα. Αυτό φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ. Δεν ξεχωρίζω κάποιον παίκτη συγκεκριμένα».
Για τις απουσίες των Γκαρσία και Σαλπιγγίδη, επισήμανε«Ακόμα και να είχα πληροφορίες γι΄ αυτό δε θα το έλεγα. Επαναλαμβάνω ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι η ομαδικότητα. Παρ΄ όλο που κέρδιζε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ, δε χαλάρωσε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Πάντως για τις απουσίες που μου είπατε έχω να πω ότι θα το πιστέψω μόνο όταν δω το πρωτόκολλο».
Για το στόχο της ομάδας του«Όποιος προπονητής παίζει στην έδρα του, στοχεύει στη νίκη. Σε αυτό στοχεύουμε κι εμείς».
Για το αν προφύλαξε κάποιους παίκτες στο πρόσφατο ματς με την Λοκομοτίβ«Δεν προφύλαξα κανέναν ποδοσφαιριστή. Κι όπως δεν το έκανα στον αγώνα με την Λοκομοτίβ, το ίδιο θα πράξω κι αύριο. Όσοι παίκτες είναι στη διάθεσή μου θα τα δώσουν όλα για τη νίκη».
Για τις απουσίες της ομάδας«Θα λείψουν οι Κάρλος Εντουάρντο και Μάρτινς, ενώ ο Καλέσιν είναι με ερωτηματικό. Αντίθετα ο Παραγουανός Βαλντές θα αγωνιστεί αύριο».
Αν έβγαλε συμπεράσματα για το αγωνιστικό στιλ του ΠΑΟΚ«Ο ΠΑΟΚ δε θα αλλάξει το σύστημά του. Θα παίξει το επιθετικό παιχνίδι που γνωρίζει και μας έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια».
Για το αν ταιριάζει το στιλ του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό«Είναι πιο οργανωμένη και πειθαρχημένη ομάδα. Αν χρησιμοποιήσει τα άκρα του και τη μεσαία γραμμή του μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό».
Σχετικά με το αν η Ρούμπιν αποκτά πλεονέκτημα μια κι έχει δώσει περισσότερα στο ρώσικο πρωτάθλημα σε σχέση με τα αντίστοιχα τέσσερα ματς του «Δικεφάλου» στη Σούπερ Λίγκα, είπε«Κι ο ΠΑΟΚ έχει ετοιμαστεί κατάλληλα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει ότι στα ευρωπαϊκά ματς δεν μετράνε αυτά. Δεν έχει να κάνει αν εμείς έχουμε παίξει περισσότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημά μας».
Ο επιθετικός της Ρούμπιν και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Βλαντιμίρ Ντιάντιουν τόνισε ότι:«ο ΠΑΟΚ ξέρει τι ζητάει όταν μπαίνει στο γήπεδο». Επίσης τόνισε ότι θέλει να σκοράρει κι αύριο, όπως έπραξε στον αγώνα με την Λοκομοτίβ για το ρωσικό πρωτάθλημα. Για  το ποια ομάδα είναι φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο, επισήμανε: «Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στον επόμενο γύρο». 

πηγή: paok24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου